Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

gushman pisze:
Głowy sobie nie dam uciąć, że tak nie było. Być może stał tam taki lichy, metalowy krzyżyk. Teraz już tego nie odtworzę.
Łatwo to sprawdzić. Jak po lewej stronie jadąc od Lisiej Góry za stacją są dwa krzyże to ten jest nowy, jak tylko jeden oznacza to, że jest stary ;)
A stawianie krzyży przy drodze to temat na osobną dyskusję, chyba nie ma co rozwodzić się nad tym w tym temacie.
Ano.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

http://motoryzacja.interia.pl/raport/au ... ta,1673908 Oczyma wyobraźni widzę się śmigającego autostradą. Przejazd Trn-Krk płatny 15 PLN, benzyna za 8 zł za litr, marzenia bezcenne :)
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Na razie na wysokości od Brzeska do Wierzchosławic wszystko zarasta równo z powrotem lasem (fajnie można obserwować przyrodę odbierającą to, co jej zabrano), więc na razie te marzenia pozostaną jeszcze długo marzeniami...

Co ciekawe, przy podobnej sytuacji na A2 w ciągu miesiąca wybrano firmę, która ma zastąpić wykonawcę odstępującego od umowy. Najwyraźniej A4 jest za daleko od Warszawki, żeby ktokolwiek ten syf zauważył.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

27.07.2011 ogłoszono przetarg na dokończenie budowy A-4 odcinek B Brzesko - Wierzchosławice.
Termin otwarcia ofert 19.08.2011.
Oferent, który wygra przetarg, będzie miał 21 miesięcy od podpisania umowy, na dokończenie robót przy tym odcinku A-4. Do czasu realizacji jest wliczony okres zimowy.

Informacja interesująca nas Tarnowian, to taka, że od podpisania umowy wykonawca jest zobligowany w ciągu 7 /siedmiu/ miesięcy, do oddania węzła Wierzchosławice.

I jeszcze jakie kryteria będą brane przy rozstrzygnięciu przetargu:
- 70% cena
- 30% termin wykonania

A więc mam taką nadzieję, że jeszcze tej jesieni budowa odcinka B zostanie wznowiona.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Marcin Zaród pisze:Co ciekawe, przy podobnej sytuacji na A2 w ciągu miesiąca wybrano firmę, która ma zastąpić wykonawcę odstępującego od umowy. Najwyraźniej A4 jest za daleko od Warszawki, żeby ktokolwiek ten syf zauważył.
Nieprawda, A4 jest finansowana z POIiŚ czyli z funduszy unijnych, dlatego nie da się tych procedur przyspieszyć. A2 idzie oidp. z budżetu.

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Czy ktoś wie co tutaj będzie?

http://maps.google.pl/?ll=50.041507,21. ... 8&t=h&z=17

Tam zawsze były chaszcze i ścieżki betonowe (co widać na zdjęciu), natomiast dzisiaj widziałem, że roślinność jest wycinana (kiedyś widziałem, że palono także), a ścieżki rozbijane.
Załączniki
beton.jpg

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Na fotce jest kolejna ścieżka rowerowa? Tak mi z nawierzchni pasuje.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Jeśli pytasz o rejony Cmentarnej to tam są tworzone tereny pod inwestycje. Ja zauważyłem kilka dni temu że z ulicy Cmentarnej usuwana jest ziemia i roślinność która zarastała asfalt (okazuje się to możliwe), wygląda na to że zostaną zmienione krawężniki i nawierzchnia Cmentarnej, może ktoś wciśnie coś w rodzaju ścieżko - chodnika :)

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

hmm... a moze przygotowują pod spalarnie?

wm
Obywatel

Post autor: wm »

wojtyswojtowicz.pl

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

misha, gdzie tam pod spalarnię, jak na razie to wszystko jest w powijakach i nawet projektu jeszcze nie ma.

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Orientuje się ktoś czy przy węzłach w Tarnowie będą MOPy, jeśli tak to kto będzie operatorem spożywczym i stacji benzynowych?

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Kurcze, otworzyłem sobie stronę GDDKiA żeby zobaczyć mapkę i o dziwo są tam naniesione MOPY :P A więc w okolicach tarnowskich węzłów będzie jeden MOP(po dwóch stronach):
1)MOP Komorów
2) MOP Rudka

Co do operatorów to nic nie wiadomo. Na MOPIE Podłęże dalej nie ma operatora. Stoi natomiast jakiś taki mały barek do obsługi podróżnych. Pewnie wszystkie hurtem będą wybrane jak już cały odcinek będzie zrobiony.

Nie tak dawno zostali wybrani operatorzy na odcinku A4 już istniejącym od bardzo dawna. Tam wygrali, jeśli dobrze pamiętam, McDonald's, Orlen i Shell.
--==EDIT==--
Witam kolegę z SCC :P Już chyba wiem, kto używał konta Navvy przez ostatni rok :P Taka luźna dygresja :P

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Z tym, że ze stacją i McD to jest chyba najwyższej, albo drugiej kategorii. Ostatnia to takie place "bez niczego" :)

Stradie
Proedroj

Post autor: Stradie »

Konto nie używane przez brata było, więc kożystałem, ale jak zobaczyłem te jego herezje, to postanowiłm założyć nowe konto :)

A odnośnie tych MOPów. Ciekawi mnie sprawa, że jest co raz głośniej o restauracji McDonald's przy al.Jana Pawła II dokładnie gdzieś przy Carrefourze, czy tym Decathlonie. Wiecie coś więcej na ten temat?

ODPOWIEDZ