Kolejki pod WBK - akcja "akcja"
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Kolejki pod WBK - akcja "akcja"
O co chodzi z tymi akcjami azotów..? Ogromne kolejki widzę codziennie pod bankiem, a dokładniej do punktu azotow.
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jeżeli ktoś ma akcje Azotów to dostał specjalne Prawa Poboru... czyli np. na jeżeli ktoś ma 100 akcji, może zakupić 63 akcje po specjalnej, niższej cenie. Lub sprzedać prawa poboru, które mniej więcej warte są 311 zł (za 100 akcji).
Ja tam mam w mBanku i nie muszę stać pod BZWBK - kupię sobie w domu!
Ja tam mam w mBanku i nie muszę stać pod BZWBK - kupię sobie w domu!
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
jak się nie wiedziało o co chodzi (a dopiero dzisiaj się pod bank przeszedłem sprawdzić zapytać tych z kolejki, ale były też informacje na ulotkach) to wychodziło niezwykle ciekawe zjawisko obserwacyjne:
7.30 rano kolejka aż za róg budynku jak za PRLu (o co chodzi???)
16.30 po południu, kolejka dalej stoi, o połowę krótsza (de javu?)
kolejny dzień, sytuacja się powtarza,
i tak chyba co najmniej przez 3 dni z rzędu
tak właśnie myślałem, że jak lud cierpliwość trenuje, to musi chodzić o akcje i udziały
7.30 rano kolejka aż za róg budynku jak za PRLu (o co chodzi???)
16.30 po południu, kolejka dalej stoi, o połowę krótsza (de javu?)
kolejny dzień, sytuacja się powtarza,
i tak chyba co najmniej przez 3 dni z rzędu
tak właśnie myślałem, że jak lud cierpliwość trenuje, to musi chodzić o akcje i udziały
-
- Rhetor
- Kontakt:
Jak nie sprzedasz to przepadająfiber pisze:Ale za czym ci ludzie tak stoją? Żeby kupić akcje nowej emisji czy sprzedać prawa poboru? A co się dzieje jak nie sprzedam praw poboru?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Obywatel
Nie rozumiem jak ktoś mając akcje danej spółki notowanej na GPW nie zna podstawowych zasad funkcjonowanie giełdy i obrotu akcji.
Posiadającym akcje "Azotów" proponuje się spieszyć z sprzedażą praw poboru bądź zamienienim ich na akcje bo nie wykonanie jednej z tych dwóch operacji powoduje utratę gotówki.
Nie rozumiem tych kolejek pod bankiem, bo taką operacje można przeprowadzić na swoim maklerskim koncie bez jakiś większych problemów i nie jest to zbyt skomplikowane-zajmuje około 3 minut.
Posiadającym akcje "Azotów" proponuje się spieszyć z sprzedażą praw poboru bądź zamienienim ich na akcje bo nie wykonanie jednej z tych dwóch operacji powoduje utratę gotówki.
Nie rozumiem tych kolejek pod bankiem, bo taką operacje można przeprowadzić na swoim maklerskim koncie bez jakiś większych problemów i nie jest to zbyt skomplikowane-zajmuje około 3 minut.