Budowa Teatru
-
- Archont
dobre , szacunkowo czyli na OKODorota1975 pisze:Nie 1 mln zł, ale około 1mln zł, i to szacunkowo...
Nie ważne czy 999999 czy 1000001 ..... klimatyzacji nie przewidziano bo wiedziano że będzie kosztować sporo proste ... ktoś dał ciała jakoś w MCK się dało w teatrze już nie a ponoć ma być to sala reprezentacyjna ?
Wedle mojego źródła, dobrze poinformowanego, klimatyzacja w teatrze jest... zawarta była w warunkach przetargu.
Ponadto dobudowywano na nią specjalne pomieszczenie, i jak to stwierdził mój brat
zdj 1
zdj 2
/przekopałem się przez prawie całą galerię z 2011 roku żeby to znaleźć/
Inną sprawą jest, jesli korzystają z niej tak samo jak w tarnowskich autobusach...
Ponadto dobudowywano na nią specjalne pomieszczenie, i jak to stwierdził mój brat
I tak się tylko domyślam, że to o to chodzi:sam na własne oczy widziałem pomieszczenie z tymi wszystkimi sprzętami od instalacji
zdj 1
zdj 2
/przekopałem się przez prawie całą galerię z 2011 roku żeby to znaleźć/
Inną sprawą jest, jesli korzystają z niej tak samo jak w tarnowskich autobusach...
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]
[/center]
Eredhel, ale skoro zawarta była w przetargu i niby jest, to dlaczego mamy takie wypowiedzi:
"Pełniący obowiązki dyrektora teatru Rafał Balawejder rozumie potrzeby widzów i tłumaczy, że montaż klimatyzacji to kwestia czasu, ale również finansów."
"Wniosek o montaż instalacji chłodzącej trafił już do jednostek nadzorujących działalność teatru i ostatniego remontu czyli do wydziałów kultury i realizacji inwestycji urzędu miasta."
Jakieś cuda, albo zmienili warunki. Może to był handel wymienny - my wam naliczymy karę za niedotrzymanie terminu, ale w zamian usuniemy zapis o klimatyzacji i kwoty się wyrównają.
Może ktoś znaleźć w czeluściach BIP ogłoszenie o przetargu i SIWZ?
"Pełniący obowiązki dyrektora teatru Rafał Balawejder rozumie potrzeby widzów i tłumaczy, że montaż klimatyzacji to kwestia czasu, ale również finansów."
"Wniosek o montaż instalacji chłodzącej trafił już do jednostek nadzorujących działalność teatru i ostatniego remontu czyli do wydziałów kultury i realizacji inwestycji urzędu miasta."
Jakieś cuda, albo zmienili warunki. Może to był handel wymienny - my wam naliczymy karę za niedotrzymanie terminu, ale w zamian usuniemy zapis o klimatyzacji i kwoty się wyrównają.
Może ktoś znaleźć w czeluściach BIP ogłoszenie o przetargu i SIWZ?
-
- Proedroj
Ciekawa sprawa, w BIP we wzorze umowy można znaleźć coś takiego:
A w obliczeniach elektrycznych jest wymieniony agregat wody lodowej z tego co mi wiadomo jest to element ściśle związany z klimatyzacja.Zamawiający zleca, a Wykonawca przyjmuje do realizacji zadanie p.n: „Modernizacja budynku Tarnowskiego Teatru” (kod CPV: 45212322-9 Roboty budowlane w zakresie teatrów, Słownik uzupełniający IA10-6 Modernizacja)
1.Na realizację przedmiotu zamówienia składa się wykonanie pełnego zakresu robót
obejmującego m. in.:
(...)
roboty wewnętrzne
(...)
a)instalacje sanitarne:
wody zimnej, p.poż. z hydrantami wewnętrznymi,
ciepłej wody użytkowej i cyrkulacji,
kanalizacji sanitarnej,
centralnego ogrzewania,
wentylacji mechanicznej i klimatyzacji,
-
- Archont
Nowoczesny teatr bez klimy ??:D. No no , władza jak zwykle stoi na wysokości zadania.
Ja proponuję żeby jeszcze więcej urzędników uczestniczyło w budowie obiektów, na pewno będzie szybciej, lepiej, dokładniej.
Jeżeli jest przewidziana klima, a jej nie ma to KTO podpisało odbiór obiektu ??. Przecież to jest proste do sprawdzenia, dlaczego ta osoba jeszcze nie wyleciała z roboty (jeżeli już nie pracuje, to przepraszam).
Ja proponuję żeby jeszcze więcej urzędników uczestniczyło w budowie obiektów, na pewno będzie szybciej, lepiej, dokładniej.
Jeżeli jest przewidziana klima, a jej nie ma to KTO podpisało odbiór obiektu ??. Przecież to jest proste do sprawdzenia, dlaczego ta osoba jeszcze nie wyleciała z roboty (jeżeli już nie pracuje, to przepraszam).
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.