Oj przecież się nie będę szczerzył, gdy sytuacja powagi wymagaDorota1975 pisze:w podobnych sytuacjach (np. spotkanie w sprawie parkingu na os. XXV-lecia) Kuba ma zwykle taką właśnie minę , niestety....Beaver pisze:Kuba ma tu minę jakby chciał gościowi przypieprzyć, delikatnie mówiąc
Kolejna stacja benzynowa przy Lwowskiej!!!
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Mieszkańcy ulic Lwowskiej, Warzywnej, Mostowej i Pracy w Tarnowie protestują przeciwko planom budowy kolejnej stacji benzynowej w centrum miasta. Ma ona powstać na zieleńcu pomiędzy ulicami Mostową i Pracy. Mieszkańcy są oburzeni, bo z drugiej strony bloku - 200 metrów dalej - mają już od roku stację. Wtedy też protestowali, mimo to stacja powstała.
Kilka dni temu otrzymali zawiadomienia listowne, że na zieleńcu powstanie pawilon handlowy, o stacji nic w piśmie nie było...
Jak dowiedziała się reporterka RDN Małopolska, magistrat nie może zablokować budowy stacji benzynowej. Jeśli decyzja środowiskowa będzie pozytywna, inwestor będzie mógł wybudować ją pomimo protestów mieszkańców. Miasto nie opracowało bowiem planu zagospodarowania dla tego terenu - wyjaśnia Marek Kaczanowski, kierownik Biura Pozwoleń Środowiskowych w Urzędzie Miasta Tarnowa...
Protest mieszkańców ulic Lwowskiej, Warzywnej, Mostowej i Pracy, którzy nie chcą mieszkać między dwiema stacjami benzynowymi w promieniu 200 metrów, trafi do Urzędu Miasta oraz do Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska, która ma wydać opinię w tej sprawie.
http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2011076092
Kilka dni temu otrzymali zawiadomienia listowne, że na zieleńcu powstanie pawilon handlowy, o stacji nic w piśmie nie było...
Jak dowiedziała się reporterka RDN Małopolska, magistrat nie może zablokować budowy stacji benzynowej. Jeśli decyzja środowiskowa będzie pozytywna, inwestor będzie mógł wybudować ją pomimo protestów mieszkańców. Miasto nie opracowało bowiem planu zagospodarowania dla tego terenu - wyjaśnia Marek Kaczanowski, kierownik Biura Pozwoleń Środowiskowych w Urzędzie Miasta Tarnowa...
Protest mieszkańców ulic Lwowskiej, Warzywnej, Mostowej i Pracy, którzy nie chcą mieszkać między dwiema stacjami benzynowymi w promieniu 200 metrów, trafi do Urzędu Miasta oraz do Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska, która ma wydać opinię w tej sprawie.
http://www.rdn.pl/info_tarnow/index.php ... 2011076092
Jakub Kwaśny pisze:A pomyślał ktoś o przestrzeni miejskiej? Pomyślał ktoś o jakimkolwiek ładzie urbanistycznym? (...)
U nas w mieście buduje się niestety byle co i byle jak. Nie ma żadnej konkretnej wizji urbanistycznej, nie ma architekta z prawdziwego zdarzenia..
Miałem już nie ruszać tego tematu ale muszę. Otóż ciekawi mnie że gdy o tym samym pisałem na forum dt. Parku Rozrywki przy Lotniczej - gdzie zarzucałem miastu brak wizji planistycznej i że to przede wszystkim sąsiedzi powinni mieć wpływ na to co obok nich będzie - jakoś entuzjazmu u Radnego nie widziałem. Czyżby inne standardy dla Lwowskiej a inne dla Zabłocia?Jakub Kwaśny pisze:i po to są właśnie plany zagospodarowania przestrzennego. Tu decydują planiści, a mieszkańcy mają możliwość wnoszenia swoich uwag. Czyli de facto sąsiedzi decydują co ma być wokół nich
Kto buduje na ludzkiej głupocie, ten buduje pewnie i trwale - Feliks Chwalibóg
-
- Rhetor
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Oj wypraszam sobie! Proszę prześledzić całą dyskusje dokładnie i gruntownie. Bo jakoś nie przypominam sobie bym wyrażał swoją entuzjastyczną opinię wobec budowy Parku Rozrywki! Tym bardziej, że plany były pisane patykiem na wodzie! Więc rezerwa była jak najbardziej wskazana. Tutaj jest POSTĘPOWANIE ADMINISTRACYJNE!bogdan pisze:Miałem już nie ruszać tego tematu ale muszę. Otóż ciekawi mnie że gdy o tym samym pisałem na forum dt. Parku Rozrywki przy Lotniczej - gdzie zarzucałem miastu brak wizji planistycznej i że to przede wszystkim sąsiedzi powinni mieć wpływ na to co obok nich będzie - jakoś entuzjazmu u Radnego nie widziałem. Czyżby inne standardy dla Lwowskiej a inne dla Zabłocia?
Czyżby zła wola bogdanie z Twojej strony?
Jakubie mi nie chodziło o to czy byłeś nastawiony entuzjastycznie do budowy Parku Rozrywki czy tez nie - tego nie napisałem - choć jak relecjonował za BIP-em Mark - "Pan Jakub Kwaśny stwierdził, że budowa Millenium należy do bardzo interesujących propozycji, ale jego realizacja jest mało prawdopodobna". Mi chodziło o to że ja w tamtej sprawie na tamtym forum używałem tych samych argumentów, które Ty uzywasz w stosunku do Lwowskiej i nie widziłam wtedy jakiejś z Twej strony szczególnej troski o los sąsiadów (choć może to tylko moje subiektywne odczucie). Tyle i tylko tyle.Jakub Kwaśny pisze:Oj wypraszam sobie! Proszę prześledzić całą dyskusje dokładnie i gruntownie. Bo jakoś nie przypominam sobie bym wyrażał swoją entuzjastyczną opinię wobec budowy Parku Rozrywki! Tym bardziej, że plany były pisane patykiem na wodzie! Więc rezerwa była jak najbardziej wskazana. Tutaj jest POSTĘPOWANIE ADMINISTRACYJNE!
Czyżby zła wola bogdanie z Twojej strony?
Nie zmienia to faktu że i tak mam do Ciebie Jakubie olbrzymi szacunek za to, że po zakończonej kampanii wyborczej nie tracisz kontaktu ze zwykłymi wyborcami. I tego od radnych, posłów i senatorów bym sobie życzył.
Plany były? To już ich nie ma?? Prezydent na ostatnim czacie pisał że UM czeka na "ostateczny ruch inwestora".Jakub Kwaśny pisze:Tym bardziej, że plany były pisane patykiem na wodzie!
Pozdrawiam.
Kto buduje na ludzkiej głupocie, ten buduje pewnie i trwale - Feliks Chwalibóg
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
Ciężko o ruch inwestora, który jest, a jakby go nie było. I nie sądzę by był to ruch ostateczny, skoro nawet wstępnego nie było. Prócz wielkich planów, nie było żadnych konkretów. Ot co.bogdan pisze:
Nie zmienia to faktu że i tak mam do Ciebie Jakubie olbrzymi szacunek za to, że po zakończonej kampanii wyborczej nie tracisz kontaktu ze zwykłymi wyborcami. I tego od radnych, posłów i senatorów bym sobie życzył.
Plany były? To już ich nie ma?? Prezydent na ostatnim czacie pisał że UM czeka na "ostateczny ruch inwestora".Jakub Kwaśny pisze:Tym bardziej, że plany były pisane patykiem na wodzie!
Pozdrawiam.
A co do aktywności, to zgodnie ze starą zasadą, kampanię wyborczą rozpoczyna się tuż po wygraniu pierwszej. Zatem ja żyję w ciągłej kampanii wyborczej ;-)
Hehe, ciekawe co to znaczy.RDN Małopolska pisze:Protest mieszkańców ulic Lwowskiej, Warzywnej, Mostowej i Pracy, którzy nie chcą mieszkać między dwiema stacjami benzynowymi w promieniu 200 metrów
A tak poza tym, to jak patrzę na mapę, to nie widzę tutaj ani jednego budynku mieszkalnego, na który "wpływałyby" obie stacje naraz. Leżałyby od siebie w odległości 500 metrów, rozdzielone wysokimi blokami... Co najwyżej wzrośnie liczba "poszkodowanych", ale nie bardziej niż przez pierwszą stację. Dlatego jeżeli wszyscy są równi, to nie ma powodu odmówić innemu przedsiębiorcy budowy kolejnej stacji tutaj.
-
- Rhetor