Stałych klientów to na pewno mają. Miejsce, dla takiego domu handlowego, jest bardzo atrakcyjne. Ale uważam, że DH Zenit to raczej takie coś w stylu rezerwy. Ludzie oblatują galerie, centrum i gdy czegoś nie znajdą to jest " a chodź popatrzymy do zenitu..". Moim zdaniem dobrze że Zenit zostanie odświeżony ale nie wydaje mi się żeby to wpłynęło na utarg handlowców.Beaver pisze:Ja mam wrażenie że od kąd są galerie to robienie zakupów w Zenicie, Świcie itd. stało się nie modne, staroświeckie itd. A te domy handlowe nadal mają swoją wielką grupę stałych klientów.
Przebudowa DH "Zenit"
-
- Obywatel
Lokalny patriota.
Zupełnie jako anegdota:trix pisze:Gdyby do Zenka dobudowali jeszcze z 2 pięterka ... . Niestety, pewnie konstrukcja nie wytrzymałaby takiego eksperymentu.
biuro dla którego pracuje projektuje galerie kaskadę w szczecinie .... wszystkie stropy liczone były na przeniesienie 500kg z każdego m2 powierzchni ... ostatnio będąc na budowie ... panowie elektrycy wtoczyli dwie rolki kabli, postawili je jedna obok drugiej, co by łatwo było kable rozwijać ... masa jednej rolki 2,5 tony wszystko jest przeprojektowane, może zenit też? po za tym wg mnie wszystko się da, kwestia kasy ... na księżycu byliśmy, a zenitu nie da się podnieść o 2 pięterka? byle tylko nie w takie sposób jak świt! pozdrawiam
Każdy budynek jest projektowany "z zapasem" - nie zdziwił bym się jak by nośnośc budynku była conajmniej 2x większa niż nominalna. Po za tym bez kłopotu można dołożyć dodatkowe słupy i belki nośne - owszem kosztuje i to dużo, ale dobudowanie kolejnych pięter jest możliwe. Całkiem prawdopodobne też może być to, że odrazu Zenit projektowano na dodatkowe piętro - tylko jego budowę zostawiono na później.
A nawet jak zostanie tak jak jest to remont odświerzy budynek - i uczyni go bardziej atrakcyjnym dla kienta - dla mnie bomba - KONKURENCJA jest najlepsza.
A nawet jak zostanie tak jak jest to remont odświerzy budynek - i uczyni go bardziej atrakcyjnym dla kienta - dla mnie bomba - KONKURENCJA jest najlepsza.
9000 ml A Rh-
-
- Proedroj
To że strop pękał nie znaczy, że kolumny są słabe. Słupy mogą mieć wystarczającą wytrzymałość - a strop NIE - wystarczą błędy lub oszczędności i np. danie mniejszej ilości zbrojeń i strop pęka aż miło. Piramida w Świcie została pewnie oparta o kolumny mające zapas a nie o strop. Jakoś wątpię by ryzykowano zawaleniem budynku.
9000 ml A Rh-
Osobiście bałbym się "polotu urzędniczego". Zawsze komuś z nich może przyjść do głowy że "miasto" nie potrzebuje kolejnego sklepu wielkopowierzchniowego, a ewentualna dobudowa "zaburzy porządek architektoniczny". Z resztą pewnie budowlańcy dadzą sobie radę ( no i ta kasa... )
Duży empik, jakiś sportowy solidny, sklep ze szmatkami turystycznymi.TomekMKM pisze:A co byście chcieli tam umieścić / jakie sklepy ?
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Tutaj są lokale jakie będą po przebudowie. Na parterze cudów nie będzie. Może u góry coś się ulokuje fajniejszego.
http://www.zenit.tarnow.pl/powierzchnie.html
http://www.zenit.tarnow.pl/powierzchnie.html
o 10 kondygnacji od razu. Zdaje się, że przy tym jednym piętrze tam były dalej wolne boxy więc po co podnosić od razu o kolejne piętra ?wejss pisze:Cały ten remont miał by sens gdyby podniesiono Zenit o np 2 kondygnacje. A tak jest to wywalenie kasy w błoto.
I nie w błoto bo dużo osób tam chodziło skoro stać ich na tak wielki remont.