Czy lawety reklamowe znikną z parkingów?

Wiadomości "z miasta".

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Dominik_PCH pisze: Z tego miejsca moja prośba, nie denerwujcie ani nie irytujcie się jak widzicie ich na ulicy. Weź i zaraz potem wyrzuć do kosza, tych w centrum jest dużo. Przynajmniej tak można pomóc. Szybciej zejdzie, szybciej zniknie, na chwile.
Nie róbmy z siebie prostaków patrzących na wszystko z góry.
I ja się dołączam do tych słów. Również zawsze biorę ulotki, czasem nawet kilka i jakoś nie cierpię z tego powodu. Wbrew pozorom to nie jest lekka praca.
huziu pisze:2. Druga forma wnerwiającej reklamy, to auta z "krzyczącymi" megafonami, które słychać już kilka ulic wcześniej, zwłaszcza w niedziele przed południem tą graciarnie flomark.
Dla Ciebie graciarnia, a dla wielu innych osób nie. Jeżeli jest na coś zapotrzebowanie i coś cieszy się popularnością, to znaczy, że jednak ktoś chce z tego korzystać.
Ostatnio zmieniony 28-06-2011, 10:17 przez Deto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

Post autor: Dominik_PCH »

Nikomu nie zabraniam mieć swojego zdania, przeciwnie zachęcam i popieram.
Wracając do reklam w przestrzeni miejskiej. Polecam artykuł z kwartalnika 2+3D, nr 36 strona 77 Metamorfoza - Zmiana wizerunku ulicy Kossutha w centrum Budapesztu.

PS
Ja taki święty to znowu nie jestem. Korzystam z prawa wolności słowa w państwie totalitarnym. Jeśli się nie zgadzam z czyjąś wypowiedzią/zdaniem to mówię.

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Dominik_PCH: a co ma portal do ulotek? Takimi porównaniami obniżasz tylko poziom dyskusji porównując "kulturę" do kultury. Ja rozumiem że każdy chce zarobić, ale nachalne wciskanie ulotek tak że trzeba ten "las rąk" omijać, raczej do kulturalnych nie należy. To "wciskacze ulotek" (bo inaczej ich nazwać nie można) powinni się jej nauczyć.

Co do Flomarku niech się reklamuje w inny sposób, a nie zakłóca ludziom spokój w domach zwłaszcza w lecie gdy są pootwierane okna.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

@ huziu: przepraszam, zapytam wobec tego inaczej
Czym dla Ciebie jest kultura?
Czym się różni "kultura" od kultury, gdzie jest granica? Nie rozumiem tego co napisałeś.

Odpowiedz, wtedy ja będę mógł odpowiedzieć na Twoje pytanie :).

halford
Rhetor

Post autor: halford »

A czy na oś. Zielonym laweta z reklamą pewnego sklepu z piwem stoi tam legalnie ? Chodzi mi o tę obok bloku 23 na trawniku między drzewami.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

jeżeli n a trawniku to już udzieliłeś sobie odpowiedzi
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

artur
Obywatel

Post autor: artur »

Heh a na ul.Sowińskiego ktoś od dłuższego czasu parkuje mała przyczepke, bez żadnej reklamy itp...a miejsce zajmuje.Watpię czy jest na nia wykupiony abonament...

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

chyba albo ktoś przeczytał ten wątek albo pojechał w objazd po mieście bo na Zielonym z trawnika znikło ;)
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Pod dworcem PKS stoi laweta reklamowa zajmująca miejsce parkingowe...

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Keleos pisze:Pod dworcem PKS stoi laweta reklamowa zajmująca miejsce parkingowe...
Z której strony? Bo ta od strony ul. Krakowskiej stoi całkowicie legalnie - właściciel ma umowę z PKS'em... Teren prywatny, więc cóż zrobić...?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Ta przy parku, zaraz na rogu z ul. Krakowską.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

A czy na oś. Zielonym laweta z reklamą pewnego sklepu z piwem stoi tam legalnie ? Chodzi mi o tę obok bloku 23 na trawniku między drzewami.
Nie wiem czy to mój wpis podziałał, ale lawety już tam nie ma.

Awatar użytkownika

huziu
Archont

Post autor: huziu »

Dominik_PCH: wybacz brak mojego pośpiechu aby Ci odpowiedzieć, ale miałem ważniejsze sprawy do ogarnięcia. Proponuję Ci poszerzyć swoją wiedzę na temat kultury i tego jak wiele form może przyjąć, to wtedy zrozumiesz co miałem na myśli i gdzie popełniłeś błąd w tej dyskusji.

Awatar użytkownika

Dominik_PCH
Rhetor

mhm

ODPOWIEDZ