Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.dafi33 pisze:Mogła zasłabnąć nie wiem do czego pijesz .... mogła też opona wystrzelić różne rzeczy się dzieją ... przecież specjalnie dla zabawy nie chciała spowodować wypadku .Lechu pisze:Najważniejsze słowa tej relacjiBIGer pisze:64-letnia
Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Osobiście zgadzam się, że okresowe badania lekarskie dla kierowców powinny być obowiązkowe. Nie od 60 roku życia, tylko w ogóle.Lechu pisze:Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.
Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat) skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?
Nie stwierdziłem nigdzie faktu, że to było przyczyną tylko, że duże jest prawdopodobieństwo. A akurat nie powiedziałbym, że agresja to domena młodych kierowcówpb pisze:Osobiście zgadzam się, że okresowe badania lekarskie dla kierowców powinny być obowiązkowe. Nie od 60 roku życia, tylko w ogóle.Lechu pisze:Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.
Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat) skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?
Hmmm...Lechu pisze:Nie stwierdziłem nigdzie faktu, że to było przyczyną tylko, że duże jest prawdopodobieństwo.pb pisze:Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat)....
Lechu pisze:Najważniejsze słowa tej relacjiBIGer pisze:64-letnia
Ja nie twierdzę, że ta propozycja jest rozsądna. Ma ona w sobie tyle rozsądku co te twoje rozmyślania o 60-latkach.Lechu pisze:A akurat nie powiedziałbym, że agresja to domena młodych kierowcówpb pisze:.... skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?
Nie czytasz uważnie.Lechu pisze:Co ?? Przecież wiele razy nawet na tym forum były rzucane propozycje, żeby w pewnym wieku ludzi badać częściej, nawet co roku. Jeśli to ktoś z Twojej rodziny, albo jesteś w takim wieku i tak Cię to uraziło to napisz, a nie neguj każdego mojego słowa ;]
Napisałem parę postów wcześniej, że jestem za obowiązkowymi badaniami lekarskimi dla wszystkich kierowców. Jest dla mnie nielogiczne, że co roku trzeba badać sprawność samochodu i w razie czego możesz stracić dowód rejestracyjny, a kierowca, który stracił sprawność prowadzenia pojazdu nie straci prawa jazdy (jeśli nie jest kierowcą zawodowym - oni mają takie badania obowiązkowe) nawet jeśli straci wzrok.
Ale powiedz, co cię uraziło w tym, że zaproponowałem obowiązkowe (powiedzmy coroczne) testy psychologiczne dla kierowców do 25 roku życia?
O, rany. Jak by to napisać delikatnie. Pisałem, że nie czytasz uważnie, ale mam wrażenie, że to coś innego.Lechu pisze:Mnie nic nie uraziło nie wiem o co Ci chodzi raz piszesz, że to nie rozsądne, innym razem, że jesteś za badaniami dla osób starszych, jak dla mnie koniec dyskusji, Masz jakieś "ale" tylko nie wiem z jakiego powodu, trudno.
Ostatni (chyba) mój post na ten temat: jestem za obowiązkowymi badaniami dla wszystkich, a nie tylko dla starszych (bądź też młodszych - wedle uznania). Za nierozsądne uważam dzielenie kierowców wg kryterium wiekowego, a już przegięciem jest wskazywanie winy kierowcy za spowodowanie wypadku, bo miał ponad 60 lat podczas gdy faktycznie nie wiesz nic na temat zdarzenia. Może tym razem zrozumiesz.