Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

dafi33 pisze:
Lechu pisze:
BIGer pisze:64-letnia
Najważniejsze słowa tej relacji
Mogła zasłabnąć nie wiem do czego pijesz .... mogła też opona wystrzelić różne rzeczy się dzieją ... przecież specjalnie dla zabawy nie chciała spowodować wypadku .
Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Lechu pisze:Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.
Osobiście zgadzam się, że okresowe badania lekarskie dla kierowców powinny być obowiązkowe. Nie od 60 roku życia, tylko w ogóle.

Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat) skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Nie zdałby się na nic taki test, pb. Ja mogę bez agresji sunąć 120 przez miasto... na chłodno ; )

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

A co do słupa to wczoraj już był tak "przemielony" :)

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Keleos pisze:Nie zdałby się na nic taki test, pb. Ja mogę bez agresji sunąć 120 przez miasto... na chłodno ; )
Hyhy. Ile to minęło od egzaminu? Widzę, że już okrzepłeś jako kierowca. ;)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

pb, nabrał pewności siebie, w końcu już z 500 km wykręcił, znaczy - fachura :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Napisałem, że mogę - nie, że sunę ; )

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Keleos, wiesz, sam brak psychicznej blokady wystarczy :)
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Wielu blokad nie posiadam, ale to już bardziej temat dla psychoterapeuty, a nie na Agorę ;)

Lechu
Archont

pb pisze:
Lechu pisze:Owszem mogła zasłabnąć, być może z powodu wieku, pije do tego, że powinno się ludziom powiedzmy od 60 robić częściej okresowe badania, wg mnie duże prawdopodobieństwo, że zjechała na przeciwny pas z powodu stanu zdrowia i zginęli prawidłowo jadący ludzie.. co jak napisał Lord często się niestety zdarza.
Osobiście zgadzam się, że okresowe badania lekarskie dla kierowców powinny być obowiązkowe. Nie od 60 roku życia, tylko w ogóle.

Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat) skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?
Nie stwierdziłem nigdzie faktu, że to było przyczyną tylko, że duże jest prawdopodobieństwo. A akurat nie powiedziałbym, że agresja to domena młodych kierowców :lol:

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Lechu pisze:
pb pisze:Natomiast takie osądy jak powyższy (stwierdzenie bez znajomości faktycznych przyczyn wypadku, że najważniejsze w podanej informacji było to, że kierowniczka miała 60 lat)....
Nie stwierdziłem nigdzie faktu, że to było przyczyną tylko, że duże jest prawdopodobieństwo.
Hmmm...
Lechu pisze:
BIGer pisze:64-letnia
Najważniejsze słowa tej relacji
Lechu pisze:
pb pisze:.... skłaniają mnie do rzucenia analogicznej propozycji, by młodym kierowcom - powiedzmy do 25 roku życia - badać obowiązkowo poziom agresji. Jak ci się to podoba?
A akurat nie powiedziałbym, że agresja to domena młodych kierowców :lol:
Ja nie twierdzę, że ta propozycja jest rozsądna. Ma ona w sobie tyle rozsądku co te twoje rozmyślania o 60-latkach.

Lechu
Archont

Co ?? Przecież wiele razy nawet na tym forum były rzucane propozycje, żeby w pewnym wieku ludzi badać częściej, nawet co roku. Jeśli to ktoś z Twojej rodziny, albo jesteś w takim wieku i tak Cię to uraziło to napisz, a nie neguj każdego mojego słowa ;]

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Lechu pisze:Co ?? Przecież wiele razy nawet na tym forum były rzucane propozycje, żeby w pewnym wieku ludzi badać częściej, nawet co roku. Jeśli to ktoś z Twojej rodziny, albo jesteś w takim wieku i tak Cię to uraziło to napisz, a nie neguj każdego mojego słowa ;]
Nie czytasz uważnie.

Napisałem parę postów wcześniej, że jestem za obowiązkowymi badaniami lekarskimi dla wszystkich kierowców. Jest dla mnie nielogiczne, że co roku trzeba badać sprawność samochodu i w razie czego możesz stracić dowód rejestracyjny, a kierowca, który stracił sprawność prowadzenia pojazdu nie straci prawa jazdy (jeśli nie jest kierowcą zawodowym - oni mają takie badania obowiązkowe) nawet jeśli straci wzrok.

Ale powiedz, co cię uraziło w tym, że zaproponowałem obowiązkowe (powiedzmy coroczne) testy psychologiczne dla kierowców do 25 roku życia?

Lechu
Archont

Mnie nic nie uraziło nie wiem o co Ci chodzi raz piszesz, że to nie rozsądne, innym razem, że jesteś za badaniami dla osób starszych, jak dla mnie koniec dyskusji, Masz jakieś "ale" tylko nie wiem z jakiego powodu, trudno.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Lechu pisze:Mnie nic nie uraziło nie wiem o co Ci chodzi raz piszesz, że to nie rozsądne, innym razem, że jesteś za badaniami dla osób starszych, jak dla mnie koniec dyskusji, Masz jakieś "ale" tylko nie wiem z jakiego powodu, trudno.
O, rany. Jak by to napisać delikatnie. Pisałem, że nie czytasz uważnie, ale mam wrażenie, że to coś innego.

Ostatni (chyba) mój post na ten temat: jestem za obowiązkowymi badaniami dla wszystkich, a nie tylko dla starszych (bądź też młodszych - wedle uznania). Za nierozsądne uważam dzielenie kierowców wg kryterium wiekowego, a już przegięciem jest wskazywanie winy kierowcy za spowodowanie wypadku, bo miał ponad 60 lat podczas gdy faktycznie nie wiesz nic na temat zdarzenia. Może tym razem zrozumiesz.

ODPOWIEDZ