Parkowanie w Tarnowie

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Się Lordzie czepiasz... toż to pewnie jakąs niepełnosprawna ruchowo osoba, i potrzebowała tyle miejsca... ot co ;)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

Wczoraj zauważyłem, że na Kapłanówce pomalowali oznakowanie miejsc parkingowych - czyli za kilka dni oficjalnie uruchomią tam parking - ciekaw jestem czy bezpłatny, czy nagle strefa płatna nie dostanie kolejnej wypustki.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Goscinny pisze:Wczoraj zauważyłem, że na Kapłanówce pomalowali oznakowanie miejsc parkingowych - czyli za kilka dni oficjalnie uruchomią tam parking
ale to tylko dla statystyki chyba :lol:
Przejeżdzam tam codziennie i żywego ducha tam nie widziałem żeby ktoś tam parkował .
Statyski się poprawią przybędzie 250 ? miejsc parkingowych - :lol:

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

dafi33, jeszcze ludzie nie wiedzą, że tam będzie parking + wakacje. Jak się rozpocznie rok na PWSZ, to zaraz się miejsca będą zapełniać.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Przecież odkąd zlikwidowali Kapłanówkę można było tam stawać i wjezdżać bez najmniejszego problemu sam widziałem parę L-ek tam krążących .... oprócz kursantów uczących się jezdzić nie widziałem tam nikogo parkującego .

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Do parkowania tam zniechęcają słupki oraz ucięte na wysokości 5-10cm pozostałości słupków. Jak usuną słupki to mam wrażenie, że 'zaludnianie' przyspieszy.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

jakby ktoś chciał tam parkować to żadne słupki ani żadne pasy wzdłuż czy w poprzek nie staną mu na przeszkodzie (vide arcymistrzowie parkowania opisywani w rozmaitych wątkach m.in. i na tym forum). po prostu parking w tym miejscu nie jest specjalnie potrzebny, być może faktycznie pwsz kiedyś zaludni* ale na pewno nie normalny codzienny ruch.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

ale na pewno nie normalny codzienny ruch.
Bo 10 min spaceru dla większości jest nie do przeskoczenia i znacznie gorsze od krążenia samochodem przez 30 min po centrum w poszukiwaniu miejsca.

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Parking który do niedawna istniał na obecnie rozbudowywanej części PWSZ był jeszcze bliżej centrum i samej uczelni i nie zauważyłem żeby był popularny, za to chodniki i trawniki odległej o 100m jednokierunkowej części Goldhammera owszem. Podobnie parking na Św. Anny taki mały i tak w centrum a jednak mi nie udało się nigdy trafić żeby był w 100% zajęty a rzekomo w centrum parkować nie ma gdzie. Parkingi pod Maxem czy Almą podobnie; zajęte tylko do czasu wprowadzenia opłat.
Jak nikomu nie chciało się przejść kilkuset metrów od starego parkingu przy PWSZ do Urzędu Miasta czy Skarbowego to tym bardziej nie będzie tego robił spod starej kapłanówki.

Beny
Archont

Post autor: Beny »

Ile by nie wydali na oznakowanie parkingu na bylej Kaplanowce to pieniadze wyrzucone w bloto, nie ma w tej czesci miasta popytu na tak duzy parking, no chyba liczymy ze do Kosciola w niedziele ludzi az tak duzo przyjedzie:)A tak jak pisaliscie wczesniej ludzie wola 30 minut krążyć w korkach niz zaparkowac gdzies dalej i 10 minut dojsc do miejsca.

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

Beny pisze:Ile by nie wydali na oznakowanie parkingu na bylej Kaplanowce to pieniadze wyrzucone w bloto,
przecież nie swoje wydają, to co im zależy, a coś mi się zdaje, że rację ma dafi33 pisząc o statystykach przed wyborami :evil:
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Roberto - ale parking przy PWSZ był płatny i jego powierzchnia była delikatnie mówiąc nienajlepsza, więc się nie dziw, że mało chętnych.

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Parking na kapłanówce gdyby zrobić darmowy lub po symbolicznej cenie, a w centrum dać przykładowo 5-7 zł za godzine, zmieniło by lenistwo co poniektórych. A co do oznakowania parkingów, chodzi wam o "P" przed samym parkingiem? przy wjeździe od każdej strony w rejony centrum duża informacyjna tablica parking przy ul tej i tej, zmieniła by świadomość kierowców, bo skąd ma ktoś wiedzieć że gdzieś w jakiś podwórku jest duży, pojemny parking, taką mam wizję

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Keleos pisze:Roberto - ale parking przy PWSZ był płatny i jego powierzchnia była delikatnie mówiąc nienajlepsza, więc się nie dziw, że mało chętnych.
Wszystkie o których piszę są płatne, co z tego, przecież nie o to mi chodzi tylko możliwość parkowania a ta była a jednak niewielu korzystało. I co ma rozmiar do rzeczy; skoro był taki mały a jednak wciąż nie zapełniony to kolejny argument przeciwko kierowcom że nawet czegoś tak małego nie da się zapełnić bo niektórzy to by chyba chcieli parking na parterze budynku do którego się udają.
Z resztą jaki ten parking mały był, przecież tam po obu stronach 'baraków' można było parkować, jak dla mnie miejsca było sporo.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Rodowity, z tego co się orientuję parkingi w Trójmieście są tak oznakowane. Ale chyba tylko autobusowe.

ODPOWIEDZ