Kolejna Biedronka w Tarnowie
Też słyszałem o biedronce w tym miejscu, ale kilka dni temu przyszło mi pismo z którego wynika iż najprawdopodobniej będzie tam bezdotykowa myjnia czterostanowiskowa. Nie posiadam niestety mapki żeby sprawdzić czy to faktycznie o tą działkę chodzi. Ale raczej w okolicy mojego bloku innego miejsca nie ma.
Posiada ktoś może mapki z nr działek tej okolicy
Posiada ktoś może mapki z nr działek tej okolicy
-
- Rhetor
Co do tych myjni to również to zauważyłem ,nawet koło Statoil na Starodąbrowskiej wybudowali.
Co do jakości takiego mycia się nie wypowiadam,bo sam staram się bić na niej rekordy w prędkości mycia auta Wiem,to nie jest mycie tylko opłukanie
Ale za 2 zł (kombi) po trasie obmyje
A wracając do tematu Biedronki to z mojego punktu widzenia przejęcie Stokrotki to byłby strzał w 10 .
Choć powiem szczerze Tesco zaczyna być sporą konkurencją dla "stonki".
Przede wszystkim oferta markowych produktów,większy asortyment,ceny konkurencyjne no i NAJ... płatność kartą
Co do jakości takiego mycia się nie wypowiadam,bo sam staram się bić na niej rekordy w prędkości mycia auta Wiem,to nie jest mycie tylko opłukanie
Ale za 2 zł (kombi) po trasie obmyje
A wracając do tematu Biedronki to z mojego punktu widzenia przejęcie Stokrotki to byłby strzał w 10 .
Choć powiem szczerze Tesco zaczyna być sporą konkurencją dla "stonki".
Przede wszystkim oferta markowych produktów,większy asortyment,ceny konkurencyjne no i NAJ... płatność kartą
-
- Rhetor
Kroki me ostatnio skierowały się do Simply (dla mnie o zawsze będzie Billa), jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem wybór przypraw porównywalny z tym co w Almie, ba, nawet mieli coś czego albo w Almie nie ma albo jest tak schowane, że tego nie znalazłem.
Nie mówiąc już o takich fanaberiach jak pałeczki do ryżu (ot, Łukaszek się będzie uczył jeść pałeczkami), których nie ma w Tesco, Biedronkach czy inny Kerfurach... naprawdę miłe zaskoczenie.
Nie mówiąc już o takich fanaberiach jak pałeczki do ryżu (ot, Łukaszek się będzie uczył jeść pałeczkami), których nie ma w Tesco, Biedronkach czy inny Kerfurach... naprawdę miłe zaskoczenie.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ostatnio jadłem ba wróć, starałem się jeść pałeczkami ale nie wytrzymałemLordRuthwen pisze: Nie mówiąc już o takich fanaberiach jak pałeczki do ryżu (ot, Łukaszek się będzie uczył jeść pałeczkami), których nie ma w Tesco, Biedronkach czy inny Kerfurach... naprawdę miłe zaskoczenie.
Chyba za bardzo głodny byłem
W TESCO, 1 albo 2 alejka od strony RTV. 2 półka od dołu, zawsze byłyLordRuthwen pisze:Kroki me ostatnio skierowały się do Simply (dla mnie o zawsze będzie Billa), jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem wybór przypraw porównywalny z tym co w Almie, ba, nawet mieli coś czego albo w Almie nie ma albo jest tak schowane, że tego nie znalazłem.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Raczej NIE zauważymy - Biedronka już sie wypowiadała na ten temat - i zamiast tego dążą by w każdej Biedronce był bankomat. To oficjalna wypowiedź z zeszłego roku.
Biedronka to typowy sklep dyskontowy, niskie ceny utrzymują tnąc koszty - a płatności kartami TANIE nie są dla sprzedawcy, nawet niewielki ułamek procenta od każdej transakcji generuje duże pieniądze. Dodatkowo w Biedronkach - jak sama Biedronka twierdziła dominują małe transakcje - które NIE opłacaja się sprzedawcom w przypadku płatności kartą. Dlatego wiele sklepów określa minimum płatności rzedu 20 zł.
Obecnie i tak większośc ludzi ma konta z kartami płatniczymi, pozwalającymi na wybieranie pieniądzy w "obcych" bankomatach bez prowizji. Więc istotne, by bankomat był przy Biedronce a ludzie sobie poradzą.
Biedronka to typowy sklep dyskontowy, niskie ceny utrzymują tnąc koszty - a płatności kartami TANIE nie są dla sprzedawcy, nawet niewielki ułamek procenta od każdej transakcji generuje duże pieniądze. Dodatkowo w Biedronkach - jak sama Biedronka twierdziła dominują małe transakcje - które NIE opłacaja się sprzedawcom w przypadku płatności kartą. Dlatego wiele sklepów określa minimum płatności rzedu 20 zł.
Obecnie i tak większośc ludzi ma konta z kartami płatniczymi, pozwalającymi na wybieranie pieniądzy w "obcych" bankomatach bez prowizji. Więc istotne, by bankomat był przy Biedronce a ludzie sobie poradzą.
9000 ml A Rh-
Co jest ich pobożnym życzeniem, a nie obowiązującym przepisem.Ravir pisze:Dlatego wiele sklepów określa minimum płatności rzedu 20 zł.
Co do Biedronki - Visa i MC strasznie kombinują, żeby dało się płacić kartą, bo to jest potężny pieniądz.
W Polsce prowizje dla operatorów kartowych są jednymi z najwyższych na świecie (a co - Polaków stać). Jakby Biedronka wynegocjowała np. prowizje 0.1% (teraz są chyba 2-3%) to pewnie by pozwoliła na czytniki, a i Visa by nie dopłacała do interesu.