IS sprzedane!

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
ODPOWIEDZ

fistal
Prytan

Post autor: fistal »

Keleos do tej pory nie maiłem potrzeby korzystania z panelu użytkownika, ba nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje ;) ale skoro już wiem to pytanie moje.... jak się do tego zarejestrować ? bo nie przypominam sobie abym zakładał konto ID/Nr CTS

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

fistal, tam podajesz nr telefonu w formacie 141234567 a poniżej hasło, które masz na umowie o świadcznie usług (tzn za czasów IS było). Jak nie masz tego hasła, to się nie kłopocz, bo niedawno dostałem informację, że Panel Użytkownika po ś.p. IS będzie zamykany (nie pamiętam tylko daty końcowej).
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Post autor: maup »

użytkownicy telefonii +IS w innych sieciach już nei mają dostępu, zresztą tego się należało spodziewać, że MM będzie chciało w pewnym momencie zacierać wszelkie ślady po nich i rozmaitymi środkami przeganiać użyszkodników na swoje umowy :/
Zwierciadła Nehaleni dzielą się na uprzejme i rozbite

yakhub
Obywatel

Post autor: yakhub »

maup pisze:
krzypio pisze:Bo teraz to już chyba nawet konkurencji dla MM nie ma...
chyba, że się lokalne pozostałe firmy obudzą...
"Lokalne firmy" to właśnie ś.p. MTK, IS, Voltronik...

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

voltronik o ile wiem istnieje i nikt go nie kupił, jest jeszcze rwd, infonet, nie wiem czy faithnet coś w mieście działa...

Awatar użytkownika

sybirak
Prytan

Post autor: sybirak »

Voltronik jest taką konkurencją dla MM jak sklep "u Zdziska" dla Reala. :)
Spór nauki z religią zakończył się z chwilą zamontowania pierwszego piorunochronu w kościele.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

RWD ma kilka bloków w okolicach Pułaskiego, też nie konkurencja, Infonet się chyba na Krzyżu panoszy bardziej niż w mieście (nie wiem dokładnie), Faith-Net też chyba radia.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Bez paniki - jest sporo lokalnych malych firm, które stanowią alternatywę - co ciekawe presji cenowej z ich strony nie czuć. Jak chciałem założyć internet to u mnie w Mościcach miałem do wyboru : Automatyka, IS/MM, Tarnowską Kablówkę, TP SA, NCL - do tego kilka małych, lokalnych grup typu zbieramy się w paru, kupujemy łącze i mamy tani internet via WiFi.

I KTO miał najlepszą ofertę? IS/MM - mam, klasyczny, ethernetowy net, z własnym, routowalnym, stalym IP, doskonałą prędkością i rozsądną ceną. O dziwo małi dostawcy nie kwapili się z obniżką ceny - wygląda, że konkurencji się nie boją.
9000 ml A Rh-

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Yuppie, dostałem fakturę wreszcie. Szkoda tylko, że rzuconą na skrzynkę na listy, z którego to ściśle strzeżonego miejsca każdy lump może sobie ją wziąć.

Czy żadne przepisy nie zobowiązują firm do jakiejkolwiek dyskrecji korespondencji, zwłaszcza dotyczącej rozliczeń finansowych? o.O

Awatar użytkownika

maup
Thesmothetai

Nie wiem jak Voltronik i RWD ale Info-Net ma w centrum miasta sieć światłowodową, kupili zdaje się jakąś firmę w zeszłym roku w okolicach Urszulańskiej, więc nie tylko w Krzyżu (chociaż tam też coś dłubią na światłowodach). Zresztą przecież nic nie szkodzi zadzwonić i się popytać co knują ;)

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Zaczyna się ciąg dalszy, po przejęciu IS przez MM i oficjalnej zmianie operatora wysłałem im zapytanie odnośnie zmiany oferty kanałowej:
Ja pisze:Witam.
Byłem klientem IS w Tarnowie, zostali przez was kupieni, przysłaliście mi zmianę warunków usługi, tzn, będzie 33 kanały mniej niż dotychczas, teraz dość ważne pytanie: które kanały znikną?
Proszę o jak najszybszą odpowiedź w temacie, bo zakładam, że skończy się to wypowiedzeniem umowy.
MM pisze:Dziękujemy za kontakt z naszą Firmą.
W nawiązaniu do Pana wiadomości z dnia 28.04.2011 bardzo dziękujemy za uzupełnienie informacji. Informujemy, że w załączniku przesyłamy ofertę programową dla dotychczasowych abonentów Internet Solutions.
W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt - służymy pomocą.
Przysłali mi to samo co miałem na papierze tyle, że w PDF-ie.
Ja pisze:Takie coś mam w formie papierowej, natomiast zastanawia mnie wpis w
cenniku: http://img29.imageshack.us/f/obraz3vp.png/
który mówi, przynajmniej w moim mniemaniu, że ta lista kanałów jest
aktualna do 31.05, natomiast od 1.06 gwarantujecie tych kanałów do 47 w
pakiecie MAXI, więc ich liczba zmniejsza się o 26.
Moje pytanie brzmiało: które programy znikną z mojej oferty z dniem 1.06?
MM pisze:Dziękujemy za kontakt z naszą Firmą.
W odpowiedzi na Pana wiadomość z dnia 28. kwietnia 2011 informujemy, że oferta telewizyjna nie ulegnie zmianie po dniu 1.06.2011.

Po połączeniu spółek Internet Solutions oraz Multimedia Polska S.A. zmianie ulegną jedynie dotychczasowe regulaminy na regulaminy Multimedia Polska. Zmiana regulaminów jest konieczna ze względu na ujednolicenie procedur obsługi klienta.

W związku z powyższym, od dnia 1.06.2011 liczba kanałów dostępnych w ofercie (obecnie 73 kanały) nie stanowi części Umowy Abonenckiej łączącej Państwa oraz Multimedia Polska SA, ma ona charakter wyłącznie informacyjny.
Informacja zawarta w Cenniku dotyczy gwarantowanej liczby programów składających się na pakiet.
Zmianę w Ofercie Usług Operatora będzie stanowić obniżenie liczby programów telewizyjnych, składających się na dany Pakiet, poniżej liczby programów gwarantowanej przez Operatora.

W przypadku obniżenia liczby programów telewizyjnych składających się na Pakiet, poniżej liczby programów gwarantowanych przez Operatora, Abonent uprawniony będzie do wypowiedzenia Umowy Abonenckiej o świadczenie Usługi Radia i telewizji Kablowej, z zachowaniem terminów wskazanych w Regulaminie Świadczenia Usługi Radia i Telewizji Kablowej Operatora.
Abonent zostanie poinformowany o tej zmianie na piśmie, przed jej wprowadzeniem, oraz poprzez informacyjny kanał planszowy emitowany przez Operatora, z wyprzedzeniem co najmniej 3 pełnych miesięcy kalendarzowych przed wprowadzeniem tych zmian w życie.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienie spotka się z Pana zrozumieniem i akceptacją i pozostanie Pan w gronie naszych Abonentów.

W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt - służymy pomocą.
A dziś, wraz z rachunkiem przyszło pisemko, że od 1.10 znikają programy, dla których mam ich kablówkę, bo Zeto tych kanałów nie ma, MTK też a MM każe sobie za nie płacić ekstra.
W związku z tym uważam ich za kłamców i oszustów.
Umowa będzie rozwiązana z dniem 1.10.

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

maup pisze:Nie wiem jak Voltronik i RWD ale Info-Net ma w centrum miasta sieć światłowodową, kupili zdaje się jakąś firmę w zeszłym roku w okolicach Urszulańskiej, więc nie tylko w Krzyżu (chociaż tam też coś dłubią na światłowodach). Zresztą przecież nic nie szkodzi zadzwonić i się popytać co knują ;)
Ja przez 2 lata miałem neta od Info-Net, mieszkałem na ul. Limanowskiego, śmigał mi tak, że nie odczułem różnicy gdy przeniosłem się na blokowisko i internet od IS. Jedyna uciążliwość była taka, że jak net padł w piątek po południu to do poniedziałku przed południem nie miał się kto tym zająć. No i w dużej części kable mają puszczone po dachach kamienic i raz przy dużych opadach śniegu zerwało mi kabel - 2 tygodnie bez sieci bo nikt nie mógł wyjść na dach.
LordRuthwen pisze:A dziś, wraz z rachunkiem przyszło pisemko, że od 1.10 znikają programy, dla których mam ich kablówkę, bo Zeto tych kanałów nie ma, MTK też a MM każe sobie za nie płacić ekstra.
Też dostałem takie cuś i chyba zrobię to samo co Ty tylko, że mi ewentualny talerz satelitarny zasłoni drugi blok i mogę zostać bez telewizroni, ja przeżyję ale żona i córka nie wiem jak to zniosą ;)

Leliwa
Prytan

Post autor: Leliwa »

A dziś, wraz z rachunkiem przyszło pisemko, że od 1.10 znikają programy, dla których mam ich kablówkę, bo Zeto tych kanałów nie ma, MTK też a MM każe sobie za nie płacić ekstra.
W związku z tym uważam ich za kłamców i oszustów.
Umowa będzie rozwiązana z dniem 1.10.
Po co czekać do paźdzernika. Jeśli wprowadzili taka zmianę to masz prawo zerwać umowę z miesięcznym wypowiedzeniem. Jak tak zrobiłem przy okazji zmiany oferty kanałów na początku roku, zaniosłem wymówienie umowy kablówki i bez szemrania przyjęli.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Leliwa, wiem, ale póki działają te programy to nie mam co rezygnować :)
A nowa oferta... no cóż, bardzo uboga, będę miał chwilę to wrzucę skan listy programów jaką dostałem.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

LordRuthwen pisze:A nowa oferta... no cóż, bardzo uboga
Bez telewizji da się żyć. Naprawdę.

ODPOWIEDZ