Mural na hali na Gumniskach?
Mural na hali na Gumniskach?
Próbowałem na kilka sposobów, ale szukajka mi nie potrafi znaleźć tematu o remoncie hali na Gumniskach ; /
Chciałem zapytać - czy widzieliście ten 'mural' na hali? Czy to było zlecone, czy 'wandalizm'? Na wandalizm nie wygląda, bo to przy dachu... ale jak zlecone, to to jakaś kupa jest, a nie sztuka ; /
Chciałem zapytać - czy widzieliście ten 'mural' na hali? Czy to było zlecone, czy 'wandalizm'? Na wandalizm nie wygląda, bo to przy dachu... ale jak zlecone, to to jakaś kupa jest, a nie sztuka ; /
Kilka dni temu widziałem ich w akcji. Dwóch na zwyżce, jeden na dole i niesamowicie znudzony kierowca. W ten dzień przejeżdżałem tamtędy kilkakrotnie i zastanawia mnie tylko jedno: kto płaci za zwyżkę, a nie są to małe koszty. Jak można kilka (chyba) dni namalować taki malutki kawałeczek? Przecież całość to tylko za zwyżkę będzie miało wartość dobrego samochodu
Spór nauki z religią zakończył się z chwilą zamontowania pierwszego piorunochronu w kościele.
Ale ja nigdzie nie powiedziałem, że to najlepszy w życiu już się naoglądałem porządnego graffiti A to mi się podoba bo rozświetla ten budynekKeleos pisze:o ludu... o niebo lepsze wrzuty na nielegalu na ścianach są robione na prędce, w kilka minut ; /
Szkoda, że tarnowska szkoła graffiti ostatnimi czasy nic nie pokazuje
-
- Archont
Ale ja nie mówię o nielegalach. Mówię właśnie o legalnych graffiti. Takich, które nieraz powstawały. Kilka lat temu bardzo często.Keleos pisze:Chociaż zabrzmi to jak bajka - może ich za mocno policja ganiała i uznali, że nie warto się uzewnętrzniać, bo i tak nie ma z tego pożytku... arty szybko zamalowywane, kłopoty z policją, ludzie coraz chętniej na policję dzwonią... na Agorze pozdrawiają.. ; D
-
- Rhetor
Murale powstało w ramach Festiwalu Graffiti i Sztuk Młodzieżowych organizowanego przez Fundację Promocji Sztuki Artica oraz Pałac Młodzieży w Tarnowie.
Koszty wszystkiego pokrywała owa Fundacja, PM udostępniał przestrzeń.
Szkoda tylko, że mural jest niedokończony :/ i chyba go już ludzie z fundacji Artica nie skończą bo festiwal oficjalnie się zakończył.
Koszty wszystkiego pokrywała owa Fundacja, PM udostępniał przestrzeń.
Szkoda tylko, że mural jest niedokończony :/ i chyba go już ludzie z fundacji Artica nie skończą bo festiwal oficjalnie się zakończył.