Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Następne będą pojazdy w klasie B7 - przecierz bandyci mogą zaatakować dzielnych Strażników Wiejskich.
Zaś do patrolowania super niebezpiecznej trasy Nadbrzeżna (siedziba SM) - Mostowa (knajpa w Mądlu) zakupione zostaną specjalne samochody. oje tajne źródło donosi, że będa to TE pojazdy :

Zwykły patrol Mądlowy :
http://www.gdels.com/brochures/wheeled_eagle.pdf

Zagrożenie Madla większym Atakiem wrażych sił - gdy trzeba rzucić większe siły :
http://www.gdels.com/brochures/ficha_pi ... 5_baja.pdf
9000 ml A Rh-

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

starówka pisze: Odpowiedzią SM na te jawne zaczepki jest wzmocnienie własnego taboru. Na parkingu stoi już wzmocniona wersja Nissana.
O to wspomniana Wersja :mrgreen:

Obrazek
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

I kto będzie na paliwo to tej krowy robił?

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

A może by tak zakupić śmigłowiec, to by było coś :lol:

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

LordRuthwen pisze:I kto będzie na paliwo to tej krowy robił?
Czyli rozumiem, ze od tej pory koniec z psami bez kagancow i wyscigami quadow, samochodow i motorow w lesie w Lipiu? W koncu tym Nissanem wjada wszedzie :mrgreen: :P
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Czekam aż wjadą do mojej klatki schodowej i rozprawią się z osobami sikającymi, srającymi, przebierającymi skarpety (!) i pijącymi alkohol (10 metrów dalej jest kosz na śmieci - nie używany...).

Dom
Archont

Post autor: Dom »

No to niestety sie chyba nie doczekasz. To są po prostu parkingowi w mundurkach.

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Ja rozumiem że ten ''niezbędny'' zakup to w ramach zaciskania pasa ..... piechotą chodzić to nie łaska ?
Mega-żałosne nawet nie ma co komentować kolejny wyczyn władzy coraz lepiej .... a po wakacjach pustki w miejskiej kasie :lol:

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

A o np. działaniach w trakcie powodzi nikt nie pomyślał. Temat dnia, nowy samochód. Przepraszam, ale jesteście żałośni.

Keleos
Rhetor

Przy powodziach pracowało o wiele więcej osób niż tylko SM, ale jakoś nie widziałem, żeby każda grupka 20 pomagających dostała drogi samochód.

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

No litość boską. Przecież SM to formacja zorganizowana i pomoc w trakcie powodzi to jedno z jej zadań. idąc waszym tokiem myślenia, można zapytać po co dofinansowywać Straż Pożarną i kupować np. łodzie, albo sprzęt dla Policji. Przecież mój sąsiad tez kiedyś złapał chuligana na osiedlu, a jakoś mu kajdanek, ani pistoletu miasto nie zafundowało. Wszystko źle. Co za ludzie.

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Racjonalista, faktycznie, masz rację co do akcji powodziowej, też takie informacje uzyskałem, ale czy to nie za droga zabawka by jeździć po frytki, stare aro lub tarpan też by się nadawały do przejazdu przez kałuże i dowiezienia żarcia

szopen
Prytan

Post autor: szopen »

No nie jest to do końca nowe auto, gdyż oglądałem je przed oklejeniem i na drzwiach oraz tylnej szybie, widoczne były ślady po naklejkach z adresem strony internetowej pewnej firmy dekarskiej z Tarnowa.

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

to auto z 2009 roku

Keleos
Rhetor

Chciałbym, żeby mnie bylo stać na auto z 2009 roku ; )

ODPOWIEDZ