Ludowy Klub Sportowy Nieciecza Bruk-Bet
raczej nikt by w nazwę Unii nie wchodził.... mniejsza z tym, fajnie że zaczynają wygrywać, klub oddłużony może coś z tego będzie.
A wracając do tematu, to na dzień dzisiejszy taka Nieciecza może być dla nas pożyteczna, jakoś niestety nie widzę szans na szybkie wyjście Unii z dołka, a dzięki nim jest szansa że talenty zostaną nam w Tarnowie a nie wyemigrują gdzieś w Polskę, dlatego cieszy mnie że powoli ta drużyna zaczyna odbijać się od dna w ligowej tabeli. Gdy Unia się odrodzi to Nieciecza albo się z połączy albo zniknie śmiercią naturalną, ale jak narazie dobrze że takie coś funkcjonuje
A wracając do tematu, to na dzień dzisiejszy taka Nieciecza może być dla nas pożyteczna, jakoś niestety nie widzę szans na szybkie wyjście Unii z dołka, a dzięki nim jest szansa że talenty zostaną nam w Tarnowie a nie wyemigrują gdzieś w Polskę, dlatego cieszy mnie że powoli ta drużyna zaczyna odbijać się od dna w ligowej tabeli. Gdy Unia się odrodzi to Nieciecza albo się z połączy albo zniknie śmiercią naturalną, ale jak narazie dobrze że takie coś funkcjonuje
jeszcze walczą http://www.odra.wodzislaw.pl/?page=arti ... y=topstorykholbee pisze:Odra już się wycofała, chyba dwie kolejki temu
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Jaki pech ?TomekMKM pisze:A Termalica Bruk-Bet przegrała i z GKP i z Odrą. Jak pech to pech. Oby nie było tak, że w ostatniej kolejce Dolcan dostaje walkowera za Odrę i Nieciecza leci... Ale BB ma lepsze mecze bezpośrednie... Póki co jeszcze ma...
Pieniadze to nie wszystko ! Nie oszukujmy sie, ale klubem zarzadzaja ludzie, ktorzy delikatnie rzecz ujmując średnio się na tym znaja. Prezesem jest zona wlasciciela, drugim trenerem brat zony prezesa. Zatrudnili jakiegos Wrzesniaka, który był bramkarzem i w swojej karierze zaliczył takie "potęgi" jak Wawel Kraków czy Karpaty Siepraw. A do tego mają piłkarzy dla których liczy sie kasa, a nie to gdzie i dla kogo grają.
Wiele razy pisałem, że na wsi nie będzie dobrej piłki i dalej to podrzymuję. Dla piłkarza dużą rolę odgrywa fakt, gdzie gra i jakie barwy prezentuje. W Niecieczy są tylko i wyłącznie dla kasy i przyznam się szczerze, że ciężko będzie to zmienić. Bo każdy ogarnięty piłkarz na dobrym poziomie będzie wolał grać w klubie z tradycją, z którego będzie się mógł wybić dalej i którego nazwę wpisze w swoje CV.
Każdy ogarnięty działacz w Polsce, jak zobaczy nazwę Nieciecza, to mimo, że to I liga, to będzie wiedział, że nie ma sensu sobie kimś takim głowy zawracać.
Wracając do ich sytuacji, to dziś prowadzili w meczu o 6 pkt. w Ząbkach 0-1 i przegrali 5-1
Wszystko wyjasni sie w ostatniej kolejce.
Kukurydza gra u siebie z Piastem Gliwice, a KSZO gra w Nowym Sączu. Jeżeli KSZO zdobędzie chocby punkt, to nawet przy wygranej kukurydzy z Piastem to Nieciecza poleci
KSZO w Nowym Sączu raczej przegra, Sandecja to jednak silna ekipa zwłaszcza u siebie. Decydujący będzie więc mecz z Piastem, o ile Piast jest w dołku o tyle oglądając tą bandę wyrobników za kasę jakoś nie widzę szans na zwycięstwo, niemniej nadzieja umiera ostatnia.
Wydaje mi się że przykład Niecieczy jest analogiczny do żużlowej Unii Tarnów. Zbieranina gwiazdorków którzy za dużo kasy dostają i im się walczyć nie chce
BTW Garbarnia wygrywa z Beskidem :/
Wydaje mi się że przykład Niecieczy jest analogiczny do żużlowej Unii Tarnów. Zbieranina gwiazdorków którzy za dużo kasy dostają i im się walczyć nie chce
BTW Garbarnia wygrywa z Beskidem :/
Deto, ale widze, że dalej Cię ciśnie, że się BrukBet z Unią nie dogadał kukurydza, wiocha, blebleble... Tradycja, barwy - chłopie, myślisz, że w UT któryś piłkarz na to patrzy? Dasz mu 10% więcej, od razu będzie twój. A z tym CV to chyba nietkórzy wolą wpisać grę w I lidze, a nie w III...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Ty chyba masz jakąs obsjesję z tym, że się nie dogadali, albo to Twój jedyny argument, żeby się doczepić. Co do reszty tego co napisałeś, to pieprzysz głupoty i udajesz znawcę w tym temacie. Zresztą w ogóle nie ma tematu na którym byś się nie znał. Widzisz, tym własnie sie róznimy, że ja zabieram głos gdy się na czymś znam lub ewentualnie wyrażam swoja opinie na jakiś temat, który mnie interesuje. Nie wypowiadam sie na tematy związane ze wspinaczką, kolarstwem górskim czy jazda figurową na lodzie, bo się poprostu tym nie interesuje, albo nie znam. Ty natomiast widzę, że masz doświadczenie nawet w tej branży i kreujesz wnioski, które mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co Nieciecza z Barcelonąad2222 pisze:Deto, ale widze, że dalej Cię ciśnie, że się BrukBet z Unią nie dogadał kukurydza, wiocha, blebleble... Tradycja, barwy - chłopie, myślisz, że w UT któryś piłkarz na to patrzy? Dasz mu 10% więcej, od razu będzie twój. A z tym CV to chyba nietkórzy wolą wpisać grę w I lidze, a nie w III...
Ale rozumiem, że jesteś znawcą futbolu, polskich realiów, siedzisz w tym temacie i dlatego takie wnioski wyciągasz. Zapewne też uczestniczysz np. w rozmowach z piłkarzami, znasz środowisko piłkaskie, realia rozgrywek, rynek transferowy, ligową rzeczywistość, oczekiwania piłkarzy, itd. Żal mi ciebie, poważnie.
I jeszcze raz to podkreślę, bo widzę, że do takich jak ty trzeba głośno i drukowanymi !
NIE ŻAŁUJĘ, ŻE NIECIECZA SIENIE DOGADAŁA Z UNIĄ. JEST MI TO OBOJĘTNE. BYŁO MINĘŁO i NIE JESTEM TYPEM CZLOWIEKA, KTÓRY ŻYJE PRZESZŁOŚCIĄ ! WSPOMNIENIAMI BĘDE ŻYŁ NA STAROŚ, A NIE TERAZ.
Jedyne co mnie wkurza, to własnie fakt, że takie kluby i kaprysy ludzi, którzy sie na tym kompletnie nie znają psują polską piłkę, ponieważ to własnie tego typu klubiki zawyżają wartości polskich piłkarzy, podnoszą ceny za ich usługi (bo nikt nie idzie na wieś grac dla prestiżu, ale dla kasy!), a efekty sa zawsze takie same. Narobią zamieszania, szybko znikną z piłkarskiej mapy Polski, a później reszta musi się borykać z problemami i zatrudniac np. obcokrajowców, bo nasi maja zbyt duże oczekiwania finansowe.
I najlepsze na koniec. Nie wiem na jakich ty trafiałes pikarzy (śmiem twierdzić, ze w ogóle nie trafiłeś, bo piłkę znasz z TV i z czasów kiedy jako dzieciak kopałeś na podwórku. Możesz jednak podać przykłady, chętnie je zweryfikuje. A, że znam trochę środowisko piłkarskie, to chętnie to zweryfikuje i udowodnię Ci, że racji nie masz,). Ja w Unii i nie tylko w większości trafiałem na takich, dla których gra w była prestiżem, możliwością pokazania się czy w pewnym sensie spełnieniem swoich marzeń. Znam wielu, którzy woleli mniej zarabiać, ale grać w zespołach znanych, z wyrobioną marką i tradycją. Znam również takich, którzy mimo dużej kasy proponowanej przez Niecieczę odmówili gry w tym klubie, z wiadomych względów i nie byli to słabi zawodnicy, bo np. zdobywali koronę króla strzelców II ligi, w sezonie gdy i Nieciecza w niej występowała.
Podać Ci przykłady ? Mogę Cię nimi zasypać, więc nie startuj z takimi mongolskimi teoriami, bo jesteś z góry skazany na porażkę.
Przykro mi równiez, że dla ciebie mamona jest najważniejsza i sprzedasz się każdemu za 10 % więcej. Tfu, gardzę takimi ludźmi jak ty, z takim podejściem i poczuciem, że wszystko wiedzą najlepiej, a tak naprawdę tylko im się wydaje... albo gdzieś coś usłyszeli.
A ja gardzę ludźmi którzy gardzą innymi ludźmi tylko dlatego, że ośmielają się mieć inne poglądy niż oni. Wyluzuj trochę i nie napinaj się tak, a to pozwoli Ci zwiększyć dystans do różnych spraw, co zapewni Ci szerszą perspektywę.Deto pisze:Tfu, gardzę takimi ludźmi jak ty,
A z pluciem bym nie przesadzał. Ani to zdrowe, ani kulturalne.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński