Autostrada A4
Duzo dobrych fotek z budowy autostrady (i nie tylko).
http://www.rdn.pl/d_galeria/index.php?rdg=0150220114
http://www.rdn.pl/d_galeria/index.php?rdg=0150220114
Jak to będzie z tym oznaczeniem? Na razie Tarnów na całej linii autostrady widnieje tylko 2 razy! Przy odległościach 73 i 70 km do celu. Jesteśmy 2 co do wielkości miastem w województwie, a w siedzibie Małopolskiego Tarnów nie widzieje anie razu jako miejscowość kierunkowa! To skandal. Dkoga krajowa nie jest lepsza. Ani 4, ani 94, ani 73... U nas krzyżują się ważne szlaki komunikacyjne, istniejące, jak i planowane... DK4(później 94), DK 73, A4 (budowa) i planowana S Piwniczna, NS, Tarnów, Kielce.
Nie, bo nie musi być. Za to Brzesko jest tam 2 razy, ale wszystko jest zgodnie z rozporządzeniem dotyczącym oznakowania.TomekMKM pisze:A nie ma go na tej byczej tablicy kilometrażowej zaraz za Bochnią?
W Krakowie nie ma Tarnowa jako miejscowości kierunkowej, ponieważ przyjęto zasadę maksymalnego uproszczenia, na większości dróg jedyne kierunki to: Warszawa, Katowice, Rzeszów, Chyżne (!) oraz czasem Sandomierz (głównie w północno-wsch. części miasta), poza tym są dodatki typu Balice (lotnisko), Centrum oraz kierunki wyjazdowe dróg wojewódzkich.
Jedyną drogą krajową gdzie miejscowością kierunkową jest Tarnów jest DK73, jest też jeden pozytyw, do niedawna przy zjeździe z DK7 od Warszawy na DK73 na początku obwodnicy Kielc, był tylko kierunek... Kielce, po przebudowie jest: Kielce, Tarnów.
Nie przesadzajcie z tą paniką. Spójrzcie na temat z punktu widzenia kierowcy z głębi kraju czy zza granicy. Nie wymagajcie od nich znajomości szczegółowej znajomości kraju.
Ja jeżdżąc po Słowacji zawsze się wkurzałem bo tam na tablicach kierunkowych jest podane prawie zawsze najbliższe większe miasto (np. wielkości Brzeska) i jadąc tamtędy muszę znać większość mijanych po drodze mieścin żeby wiedzieć gdzie mam skręcić, a gdzie jechać prosto. Dodam, że jeżdżę bez nawigacji bo kilka razy mnie wpuściła w maliny i jestem zdania, że te urządzenia nie nadają się w naszej części świata ze względu na ciągłą rozbudowę sieci dróg oraz małą dokładność map.
Ja jeżdżąc po Słowacji zawsze się wkurzałem bo tam na tablicach kierunkowych jest podane prawie zawsze najbliższe większe miasto (np. wielkości Brzeska) i jadąc tamtędy muszę znać większość mijanych po drodze mieścin żeby wiedzieć gdzie mam skręcić, a gdzie jechać prosto. Dodam, że jeżdżę bez nawigacji bo kilka razy mnie wpuściła w maliny i jestem zdania, że te urządzenia nie nadają się w naszej części świata ze względu na ciągłą rozbudowę sieci dróg oraz małą dokładność map.
-
- Rhetor
http://motoryzacja.interia.pl/raport/au ... lu,1650193 To wszytsko to juz tylko wprowadzenie dyktatury moze uratowac. Tusk jest na najelpszej drodze do tego wiec jest nadzieja, ze uatostrada jednak kiedys pojedziemy
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell
-
- Rhetor
No to ja wam powiem, że nasza "autostrada" Kraków-Szarów jest na prawdę gładka, równa i tak dalej w porównaniu do A1, którą miałem nieprzyjemność wczoraj jechać na odcinku od Bełku (okolice Rybnika) do obwodnicy Gliwic (A4).
Jazda A4 to prawdziwa przyjemność.
Jazda A4 to prawdziwa przyjemność.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD