Autostrada A4

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Aha, widzę, że argument o rozbudowę dróg która jest naprawdę kiepskim pomysłem nie dociera, bo wiesz lepiej :) To ciekawe dlaczego w tym momencie tak robi się tylko gierkówkę z Wawki do Piotrkowa.

Awatar użytkownika

Autor tematu
ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Lechu, Tak samo rozbudowuje się S7 - np między Radomiem a Grójcem idzie cały czas po starym śladzie.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

To już jest zrobione :) Ale ogólnie rzecz biorąc bardzo mało dróg tak się robi bo jest to nie opłacalne.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Obwodnica południowa Tarnowa powinna być w ciągu S4 :D Ale za ciasne łuki są podobno... Chociaż ostatnio był kompleksowy remont :):-)

CEO
Obywatel

Post autor: CEO »

Duzo dobrych fotek z budowy autostrady (i nie tylko).

http://www.rdn.pl/d_galeria/index.php?rdg=0150220114

Navyy
Prytan

Post autor: Navyy »

Jak to będzie z tym oznaczeniem? Na razie Tarnów na całej linii autostrady widnieje tylko 2 razy! Przy odległościach 73 i 70 km do celu. Jesteśmy 2 co do wielkości miastem w województwie, a w siedzibie Małopolskiego Tarnów nie widzieje anie razu jako miejscowość kierunkowa! To skandal. Dkoga krajowa nie jest lepsza. Ani 4, ani 94, ani 73... U nas krzyżują się ważne szlaki komunikacyjne, istniejące, jak i planowane... DK4(później 94), DK 73, A4 (budowa) i planowana S Piwniczna, NS, Tarnów, Kielce.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Na 73 Tarnów jest cały czas miejscowością kierunkową, ponadto w niektórych miejscach pod Rzeszowem pojawia się jako miejscowość kierunkowa na DK4

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Dobra, ale kiedyś był czas, że na DK4 go nawet nie było... Od Bochni jest może 3-4 razy...

Navyy
Prytan

Te 3 razy, to od Brzeska.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

A nie ma go na tej byczej tablicy kilometrażowej zaraz za Bochnią?

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

TomekMKM pisze:A nie ma go na tej byczej tablicy kilometrażowej zaraz za Bochnią?
Nie, bo nie musi być. Za to Brzesko jest tam 2 razy, ale wszystko jest zgodnie z rozporządzeniem dotyczącym oznakowania.

W Krakowie nie ma Tarnowa jako miejscowości kierunkowej, ponieważ przyjęto zasadę maksymalnego uproszczenia, na większości dróg jedyne kierunki to: Warszawa, Katowice, Rzeszów, Chyżne (!) oraz czasem Sandomierz (głównie w północno-wsch. części miasta), poza tym są dodatki typu Balice (lotnisko), Centrum oraz kierunki wyjazdowe dróg wojewódzkich.

Jedyną drogą krajową gdzie miejscowością kierunkową jest Tarnów jest DK73, jest też jeden pozytyw, do niedawna przy zjeździe z DK7 od Warszawy na DK73 na początku obwodnicy Kielc, był tylko kierunek... Kielce, po przebudowie jest: Kielce, Tarnów.

Navyy
Prytan

MOże Dawid D ma jakieś nowości :)

Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Nie przesadzajcie z tą paniką. Spójrzcie na temat z punktu widzenia kierowcy z głębi kraju czy zza granicy. Nie wymagajcie od nich znajomości szczegółowej znajomości kraju.
Ja jeżdżąc po Słowacji zawsze się wkurzałem bo tam na tablicach kierunkowych jest podane prawie zawsze najbliższe większe miasto (np. wielkości Brzeska) i jadąc tamtędy muszę znać większość mijanych po drodze mieścin żeby wiedzieć gdzie mam skręcić, a gdzie jechać prosto. Dodam, że jeżdżę bez nawigacji bo kilka razy mnie wpuściła w maliny i jestem zdania, że te urządzenia nie nadają się w naszej części świata ze względu na ciągłą rozbudowę sieci dróg oraz małą dokładność map.

Awatar użytkownika

Mr Greenback
Rhetor

Post autor: Mr Greenback »

http://motoryzacja.interia.pl/raport/au ... lu,1650193 :lol: :lol: :lol: To wszytsko to juz tylko wprowadzenie dyktatury moze uratowac. Tusk jest na najelpszej drodze do tego wiec jest nadzieja, ze uatostrada jednak kiedys pojedziemy :mrgreen:
"Ludzie którzy głosują na nieudaczników, złodziei, zdrajców i oszustów nie są ich ofiarami. Są ich wspólnikami". George Orwell

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

No to ja wam powiem, że nasza "autostrada" Kraków-Szarów jest na prawdę gładka, równa i tak dalej w porównaniu do A1, którą miałem nieprzyjemność wczoraj jechać na odcinku od Bełku (okolice Rybnika) do obwodnicy Gliwic (A4).
Jazda A4 to prawdziwa przyjemność.

ODPOWIEDZ