Pomóżmy urzędnikom - lista dziur i innych defektów :)
-
- Rhetor
W tamtym roku robili też chyba ulicę Piłsudskiego od parku w stronę basenu, studzienki są już jakieś 10 cm poniżej poziomu (i to na samym środku ulicy), a miejscami dywanik asfaltowy (grubość chyba 2 cm się już wykruszył...
Nic dziwnego, że potem trzeba na oświacie oszczędzać, jeśli robienie ulic w ten sposób to studnia bez dna... Raz by to ktoś przypilnował...
Nic dziwnego, że potem trzeba na oświacie oszczędzać, jeśli robienie ulic w ten sposób to studnia bez dna... Raz by to ktoś przypilnował...
To samo Starodąbrowska w niektórych miejscach już się tworzą pęknięcia , studzienki zapadają ( do tej pory studzienka o której pisałem na początku jest oznaczona i czeka na zmiłowanie )
Czy na wykonanie ulic firmy nie dają gwarancji ? Jeśli dają czemu się ich nie egzekwuje ?
Oczywiście nikt za nic nie odpowiada skandal .
Czy na wykonanie ulic firmy nie dają gwarancji ? Jeśli dają czemu się ich nie egzekwuje ?
Oczywiście nikt za nic nie odpowiada skandal .
-
- Rhetor
Goscinny, tak samo nawierzchnia wokół ronda na wlocie od Rzeszowa, co z tego, że łatają jak po miesiącu łat nie ma a dziura z dnia na dzień większa?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Kolejny przykład wyremontowany odcinek Narutowicza - przejście dla pieszych tuż koło wodociągów - dziura około metra średnicy .
Tuchowska za wiaduktem to totalna porażka obie drogi były niedawno ''remontowane''
Najświeższy przykład Zbylitowska świeżutki asfalt ale już gołym okiem widać że studzienki już na samym starcie są obniżone .... kto to odbiera ?
Ja się dziwię opozycji która nie podnosi tych podstawowych kwestii nie wiem czy takowa istnieje ?
Tuchowska za wiaduktem to totalna porażka obie drogi były niedawno ''remontowane''
Najświeższy przykład Zbylitowska świeżutki asfalt ale już gołym okiem widać że studzienki już na samym starcie są obniżone .... kto to odbiera ?
Ja się dziwię opozycji która nie podnosi tych podstawowych kwestii nie wiem czy takowa istnieje ?
Kuba, jedyne co możesz w tym momencie zrobić rozsądnego to złożyć wniosek jeśli prawnie to możliwe o odwołanie dyrektora "Wąsika". Bo inaczej będziemy mieć katastrofę drogową w mieście.
Inwestycje drogowe w Tarnowie nadają się przynajmniej na kontrolę NIKu w TZDMie ze sławną ulicą Jaracza na czele. Nie dość, że JE RŚ przycina budżet na utrzymanie, Wąsik twierdzi, że pieniędzy nie braknie, no nie braknie bo jak się dziur nie łata (przynajmniej postępów w łataniu nie widać) to się pieniędzy nie wydaje, inwestycje wykonywane to fuszerka jakich mało, nadzór jakby kompletnie nie istniał w TZDMie, planowanie inwestycji chaotyczne i chyba tajne, bo nabrali wody w usta wszyscy nt. przebić przez linię kolejową po jej modernizacji...
Reszty nie piszę, bo nie chcę, żeby jakiś nawiedzony urzędas mnie tu odpowiedzialnością karną groził...
Inwestycje drogowe w Tarnowie nadają się przynajmniej na kontrolę NIKu w TZDMie ze sławną ulicą Jaracza na czele. Nie dość, że JE RŚ przycina budżet na utrzymanie, Wąsik twierdzi, że pieniędzy nie braknie, no nie braknie bo jak się dziur nie łata (przynajmniej postępów w łataniu nie widać) to się pieniędzy nie wydaje, inwestycje wykonywane to fuszerka jakich mało, nadzór jakby kompletnie nie istniał w TZDMie, planowanie inwestycji chaotyczne i chyba tajne, bo nabrali wody w usta wszyscy nt. przebić przez linię kolejową po jej modernizacji...
Reszty nie piszę, bo nie chcę, żeby jakiś nawiedzony urzędas mnie tu odpowiedzialnością karną groził...
Nikt jeszcze nie wspomniał o ul.Bocznej między Skowronków a Graniczną.
Tamtejsze kratery to jest już parodia.
Z racji,że jest to droga wewnątrz osiedlowa TZDM ma to w głębokim poważaniu
Ile razy bym tamtędy nie przechodził widać albo pojazdy jadące z prędkością w przedziale1-5 km/h lub kierowcy,któży wychodzą z samochodu aby dogonić odpadnięty kołpak
Ot taki osiedlowy off road
Kiedyś coś tam już słyszałem o jej remoncie,ale jak do tej pory to nawet "gumiaków "tam nie było.
Tamtejsze kratery to jest już parodia.
Z racji,że jest to droga wewnątrz osiedlowa TZDM ma to w głębokim poważaniu
Ile razy bym tamtędy nie przechodził widać albo pojazdy jadące z prędkością w przedziale1-5 km/h lub kierowcy,któży wychodzą z samochodu aby dogonić odpadnięty kołpak
Ot taki osiedlowy off road
Kiedyś coś tam już słyszałem o jej remoncie,ale jak do tej pory to nawet "gumiaków "tam nie było.
Hmm po zgłoszeniu kilka dni minęło i dziury zaklejone, o dziwo tylko te co zgłaszałem bo pozostałe pomiędzy zgłoszeniami już zostawili po staremu... O co kaman?! Trzeba widocznie "zasrać" całą ulicę na mapce punktami zgłoszeniowymi, żeby było dobrze.halford pisze:rzuf,
Ja kiedyś też tam coś dodałem i o dziwno faktycznie naprawili chyba po 2-3 tygodniach.
Wychodzą z założenia nie ma zgłoszenia -nie ma sprawyrzuf pisze:Hmm po zgłoszeniu kilka dni minęło i dziury zaklejone, o dziwo tylko te co zgłaszałem bo pozostałe pomiędzy zgłoszeniami już zostawili po staremu... O co kaman?!
Przepraszam bardzo ale czy nikt w TZDM nie ma w zakresie OBOWIĄZKÓW kontrolowanie stanu ulic i chodników ?
Nie trzeba mieć sokolego wzroku żeby zobaczyć co się na mieście dzieje .... przecież to jest jakaś totalna paranoja żeby obywatele na jakiejś mapce zaznaczali niebezpieczne miejsca .... bo jak nie zaznaczą to nie załatają
Ja ci powiem jedno, wracałem dziesiątki razy autem z kimś z Rzeszowa. I spałem sobie po drodze powrotnej. ZAWSZE budziłem się na tych wybojach wiedząc ze to juz Tarnów i trzeba zaraz wysiadać
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi, ale ostatnio jechałem z krakuską przez miasto o 2 w nocy i ona otworzyła mi oczy. Na niemal wszystkich skrzyżowaniach we wschodniej części miasta (poza Błonie/Nowodąbrowska/Spokojna) sygnalizacja świetlna wyświetlała czerwone, żółte i zielone światła! O 2 w nocy! Człowieka krew zalewała, gdyż jak okiem sięgnął nie widział innego samochodu a i tak musiał swoje odstać na "czerwonych". Nie da się z tym czegoś zrobić?
-
- Rhetor
- Kontakt:
Gushman ;-) w Tarnowie chyba się nie da! Trzy wnioski o wyłączenie sygnalizacji w nocy składałem i trzy ze względu na "bezpieczeństwo" zostały odrzucone.gushman pisze:Nie da się z tym czegoś zrobić?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?