Remonty ulic w Tarnowie

Coś budują? Coś wyburzają? Masz jakieś własne pomysły (nawet futurystyczne)? Tutaj jest miejsce dla ciebie
ODPOWIEDZ

D.Kunc-Pławecka
Obywatel

Post autor: D.Kunc-Pławecka »

Koniec utrudnień na skrzyżowaniu Szujskiego i Szkotnik

Zakończyły się prace przy budowie dodatkowego pasa ruchu w tym miejscu.

Ruch pojazdów na skrzyżowaniu odbywa się normalnie, kierowcy proszeni są jednak o zachowanie szczególnej ostrożności z powodu braku oznakowania poziomego.
Rzecznik UMT
Dorota Kunc-Pławecka

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

No to dobrze że skończyli teraz czym prędzej niech się biorą za kolejne ulice .... nie ma na co czekać bo niektóre ulice wyglądają jak po bombardowaniu :!:

Tomasz Drwal
Proedroj

Post autor: Tomasz Drwal »

Fajnie, że zakończono pracę tylko czy ten próg na Szkotnik (od strony warsztatów szkolnych) tak zostanie? Nie wszyscy mają terenówki, można było zrobić łagodne przejście starej nawierzchni w nową.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Zamiast "przełomów". Ktoś nazwał rzecz po imieniu. Nie w Tarnowie, ale inicjatywa mi się bardzo podoba.

http://kontakt24.tvn.pl/temat,nowy-znak ... =najnowsze

hurricane
Rhetor

Post autor: hurricane »

Swoją drogą, coś powoli idzie łatanie dziur... Od 2 tygodni nie zuważyłem większych postępów. Czyżby się pieniążki na bieżące utrzymanie kończyły? :mrgreen:

dafi33
Rhetor

hurricane pisze:Swoją drogą, coś powoli idzie łatanie dziur... Od 2 tygodni nie zuważyłem większych postępów. Czyżby się pieniążki na bieżące utrzymanie kończyły? :mrgreen:
Jakie łatanie ? :lol: przecież nawet 5 % ubytków nie połatali ... więc o czym my tu mówimy .
To samo z ''malowaniem'' oznaczeń na ulicach .... mizeria niektórych linii i przejść dla pieszych trudno już dostrzec ,ledwo co widoczne itp itd .
Widać ważniejsze jest uprawiać PR czy uczestniczyć np: w konferencjach katechetycznych :lol:
niż zająć się realnymi ,namacalnymi problemami zwykłych ludzi .

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Gumiak Komando w akcji... dzisiaj szedłem ul. Św. Ann... ubytki w kostce brukowej zostały zasrane (zasypane to za dużo powiedziane) resztkami asfaltu...

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

Bitwy o Wał Pomorski połatano :lol: miasto przełomów

dafi33
Rhetor

Lechu pisze:Bitwy o Wał Pomorski połatano :lol: miasto przełomów
Jadę tam dzisiaj na odbiór ;) ale zaraz ,zaraz wersja była że nie łatają bo ma być remont kapitalny .... ?
Chyba że po wielkim halo na tym forum zmienili zdanie ;) ?

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Dzisiaj poprawiali zapadniętą kratkę na ul. Kilkowskiej, przy zatoce autobusowej naprzeciwko "Stokrotki". I mnie z rana młotem zbudzili hehe :):-)

Lechu
Archont

Post autor: Lechu »

dafi33 pisze:
Jadę tam dzisiaj na odbiór ;) ale zaraz ,zaraz wersja była że nie łatają bo ma być remont kapitalny .... ?
Chyba że po wielkim halo na tym forum zmienili zdanie ;) ?
Połatali, sam chyba zobaczysz jak :P A gumiak brygada w akcji na Tuchowskiej dziś

Awatar użytkownika

karamba
Archont
Kontakt:

Post autor: karamba »

Przy wjeździe na os. Zielone na skrzyżowaniu z JPII/Odległa załatano dziurę o średnicy 1m i głębokości 10cm. Nie wiem kto decydował które dziury mają być zaklejone a które nie, ponieważ dziura o podobnych gabarytach dalej zionie za Witkiem w stronę byłej cukierni oraz kolejna przed blokiem nr1.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Byłem, widziałem. To jest jakiś żart. Wcale nie śmieszny :-|

dafi33
Rhetor

pb pisze:

Byłem, widziałem. To jest jakiś żart. Wcale nie śmieszny :-|
No cóż to coś co nazywa się szumnie ulicą połatano .... teraz można poszaleć i nawet z 20 km/h pojechać :lol:
Jako tako można przynajmniej teraz przejechać .
Widać że chyba się przejęli coś bo w kilku miejscach połatano większe dziurska ...... szału nie ma ale jakieś światełko w tunelu jest .

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

D.Kunc-Pławecka pisze:Rozstrzygnięcie przetargu na remont ulicy zaplanowano na maj, a prace, jeżeli nie będzie odwołań, rozpoczną się w czerwcu.

ODPOWIEDZ