Po co nam Straż Miejska?
Pytanie bylo o sluzby mundurowe, zdaje sobie sprawe, ze straznik miejski to nie policjant, naprawde:)
Co do SM to takiego zakazu nie ma. Jest napisane o wygladzie odpowiednim do powagi munduru, ale trudno z tego wnioskowac o zakazie noszenia tatuazy.
ad2222, z tego co sie orientuje to odpadaja. Moga stanowic niebezpieczne narzedzie, np kogos zranic. Jeszcza absurdalniejsza byla sprawa, gdzie kazali policjantowi zciac wlosy, tez z powodu rzekomych wzgledow bezpieczenstwa. W ogole to polecam rozporzadzenie ministra spraw wew. i adm w sprawie umundurowania policjantow. Niesamowita papierologia, ale tez wyraz braku zaufania panstwa do obywateli.
Co do SM to takiego zakazu nie ma. Jest napisane o wygladzie odpowiednim do powagi munduru, ale trudno z tego wnioskowac o zakazie noszenia tatuazy.
ad2222, z tego co sie orientuje to odpadaja. Moga stanowic niebezpieczne narzedzie, np kogos zranic. Jeszcza absurdalniejsza byla sprawa, gdzie kazali policjantowi zciac wlosy, tez z powodu rzekomych wzgledow bezpieczenstwa. W ogole to polecam rozporzadzenie ministra spraw wew. i adm w sprawie umundurowania policjantow. Niesamowita papierologia, ale tez wyraz braku zaufania panstwa do obywateli.
Samą policjantkę, lub może służyć przeciwko niej. Nie widziałem jeszcze policjantki z "rachewkami"ad2222, z tego co sie orientuje to odpadaja. Moga stanowic niebezpieczne narzedzie, np kogos zranic.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.
Znam osobiscie przypadki gdy policjant ma tatuaz i jest normalnym policjantem. Jeśli przejdzie nabór to juz nie mogą mu nic nagle zrobic bo ma tatuaż. Jednak nie może dodawac nowych tak mi wytułaczył kiedyś, dlatego jest napisane ze nie można ozdabiać, a nie że zakaz jest dla ludzi ozdobionych ;p
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
-
- Rhetor
Ostatnio SM szaleje po os. 25-lecia wypisując mandaty dziadkom i dzieciom z psami bez smyczy... a gościa z większym psem już nie zauważyli chociaż przeszedł koło nich...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
- Kontakt:
My z Dorotą też to widzieliśmy, ale Keleosa już nieKeleos pisze:Dziś na ul. Wałowej widziałem rozmowę SM z właścicielem malutkiego pieseczka, na rasach się nie znam, ale takie szaro-żółte zazwyczaj z kucykiem malutkim na czubku i wstążeczką... taka maskotka starszych pań ; )
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Oddajmy hołd dzielnym Strażnikom, w wyniku działań "wojennych" szyba ich wozu bojowego marki Dacia została poważnie uszkodzona.
Odpowiedzią SM na te jawne zaczepki jest wzmocnienie własnego taboru. Na parkingu stoi już wzmocniona wersja Nissana.
Mój tajny informator mówił, o jakiś dodatkowych wzmocnieniach i osiatkowaniu całego pojazdu, wspomniał także coś o zamontowanym tajnym uzbrojeniu.
Odpowiedzią SM na te jawne zaczepki jest wzmocnienie własnego taboru. Na parkingu stoi już wzmocniona wersja Nissana.
Mój tajny informator mówił, o jakiś dodatkowych wzmocnieniach i osiatkowaniu całego pojazdu, wspomniał także coś o zamontowanym tajnym uzbrojeniu.