Piłka nożna (ogólnie)

Imprezy sportowe, plotki z torów, boisk, dyskusje o sporcie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

pb, właśnie w tym tygodniu kibole zostali męczennikami słusznej sprawy. Do świętości jeden krok...
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Polemika z osobami które o całej sytuacji wiedzą tyle ile zobaczyły w tv (urywki materiałów z przed 5-10 lat) są bezsensowne, takie osoby nigdy nie interesowały się sportem, no może siatkówką, czy skokami w momentach glorii, dla takich kibic to łysy, niedouczony debil, a na każdym meczu jest rozpierducha! żyjcie dalej w takim mniemaniu, zdrówka!

Awatar użytkownika

JanPalony
Prytan

Post autor: JanPalony »

towarzysz donald tusk ...

Obrazek

brakuje 4 obrazka : kibole!kibole!kibole!
AZOTY GRABARZEM PIŁKARSKIEJ UNIIĄĄĄ

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Oj Rodowity.. i Ty się sam tym karmisz? A to, że w autokarach znajduje się pałki, maczety i inne narzędzia, to przypadek? Jechali sobie szalikami pomachać i z podekscytowania nawet zapomnieli, że mają ze sobą broń? Ile to razy takie łapanki miały miejsce? To co pokazują w TV odnośnie takich znalezisk to tylko ułamek skali.

Albo chociażby wytłumacz mi zachowanie 'kibiców' podczas derbów Unia-Tarnovia na stadionie Unii Tarnów, kiedy to UNIŚCI siłą wdarli się na stadion żeby nie płacić za bilet. To jest to wsparcie klubu?

Przypomnę Ci: http://www.youtube.com/watch?v=C3HHxQwHrug

Rodowity
Archont

widzisz, pojecia nie masz kto tam wbiegał, dlaczego i jak, ale jojdać będziesz przed tym komputerem conajmniej tak jak bys był świadkiem tych wydarzeń. A po drugie jak długo będziecie wrzucać wszystkich do jednego wora? na tym meczu było ponas tysiąc ludzi, ale wszyscy to debile - TAK?

tak apropo, wbiegała Wisła K. która i tak wchodziła za darmo,

Keleos
Rhetor

Przypadkiem stałem zaraz obok bramy, więc Cię muszę rozczarować - wiem po co był szturm... nie masz pojęcia z kim rozmawiasz, ale jak ma inne zdanie niż Ty, to znaczy, że grubas przed komputerem co z domu nie wychodzi. Żebyś się nie zdziwił.

"Chłopaki z Wisły chcą by im pomóc wejść, bo nie mają biletów, lecimy na bramę" - mniej więcej tak to wyglądało. Nie, nie wchodzili za darmo.

Rodowity
Archont

a to juz zmieniłes wersje z Unistów na chlopakow z Wisly ;)

a tym czasem pomału zbieram sie na mecz Unia - Nida , o 17 w moscicach, będą mordować siekierami, gwałcić kobiety i dzieci, a na koniec okradną wszystkich i spala caly stadion, zapraszam!

Keleos
Rhetor

Zaprzecz, że to Uniści szturmowali bramę... napisałem może nieprecyzyjnie fakt. Chodziło o to, że kibice spowodowali straty swojemu klubowi szturmując bramę (a potem walcząc z policją, ale to już inna historia). Miłego gwałcenia. Fajne macie rozrywki, zważywszy na mocno męski skład kibicowski.

Rodowity
Archont

jakie straty? brama nie została zdjęta z zawiasów, nie została rozdarta, a otwarta, ta sama jest do dzisiaj, a Wisła jako zgoda miała wejsc za darmo, a ze pośpieszyli sie, trudno..

może wpadniesz? będzie spoko

kholbee
Prytan

Post autor: kholbee »

Keleos, zamilcz, zamknij się i nie odzywaj się. Z Panami Kibolami nie ma rozmowy. Nie znasz się na sporcie to się nie odzywaj. Sport to kibole, oprawy i zadymy, a nie jakaś tam siatkówka, czy inne dyscypliny o piłce nożnej nie wspomnę. To, że wożą oni w samochodach maczety, pałki i kominiarki, to po prostu fascynacja modą i Jacykowem .... ;)

Awatar użytkownika

Autor tematu
extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

Protesty trwają w różnej formie, ale ŁKS dziś przebił wszystkich. POlew miał cały stadion, loża dziennikarska, która też szydziła z rządu. Nawet nieco spiker wkręcił się w klimat. Może będzie jakiś filmik z dzisiejszego dopingu. Na razie jeden fragment...

http://www.youtube.com/watch?v=pmrLuo7ODpI

:lol:

pb pisze:
extremal pisze:nie nie da się.
To że ty nie umiesz nie oznacza, że inni też. Spokojnie, mecz bez ciebie też sie może odbyć.
To zapraszam Cię co mecz na stadion Unii Tarnów udostępnie Ci swoje krzesełko. :lol:
ad2222 pisze:No tak, jak nie ma burd na stadionach to tv kompletnie głupieje i pokazuje co się dzieje na murawie. A tam nudą wieje, lewymi nogami grają, jednym słowem - masakra.
Co tydzień chodzisz na mecz Unii Tarnów/Tarnovii/Iskry/Wisły/Niecieczy/Okocimskiego, więc rozumiem że piszesz to z własnego doświadczenia.
Keleos pisze:Umarłem Ad ; DDD

Dokładnie takie mam wrażenie, że 'kibice' od opraw myślą, że ludzie TV włączają, żeby ich oglądać... jakieś to naiwne ; D
Jaką ligę preferujesz? Rozumiem, że co weekend siadasz przed TV i oglądasz ligi - angielską, niemiecką, francuską, hiszpańską, włoską, brazylijską, argentynską i inne?
Keleos pisze:Przypadkiem stałem zaraz obok bramy, więc Cię muszę rozczarować - wiem po co był szturm... nie masz pojęcia z kim rozmawiasz, ale jak ma inne zdanie niż Ty, to znaczy, że grubas przed komputerem co z domu nie wychodzi. Żebyś się nie zdziwił.

"Chłopaki z Wisły chcą by im pomóc wejść, bo nie mają biletów, lecimy na bramę" - mniej więcej tak to wyglądało. Nie, nie wchodzili za darmo.
wspieramy klub w różny sposób od lat. Spytaj się złodzieja Grzyba co robił w tym klubie. 5 zł za bilet przy jego zarobkach i zadłużeniu klubu na miliony? To były chyba najlepsze derby, które każdy obecny kibic będzie wspominał latami. Gra kopaczy była jaka była, wtedy tragiczna, nawet nie wiem jakim składem wtedy grali, ledwo uzbierali 15 zawodników do kadry, za to co działo się na trybunach pamiętam bardzo dobrze. Super mecz.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

Keleos
Rhetor

I takie protesty to ja mogę zrozumieć i popieram. Wygwizdywania dopingujących kibiców (tej samej drużyny!) i wyklinania ich - nie.

Ludzie absolutnie nie mają nic do kibicowania. Jednak np. wołanie '<przeciwnik> to stara k.wa' nie ma nic wspólnego z kibicowaniem i takich kibiców nam nie trzeba.

Edit: Gdybyście do ludzi wychodzili z takimi argumentami jak Zarzeczny ( http://www.youtube.com/watch?v=szy6NJHqAxA ) to postrzeganie byłoby zupełnie inne. Facet powinien zostać zatrudniony jako PRowiec kibicowski. Swoją drogą dziennikarz TVNu w tym wywiadzie to dno. A nawet niżej...

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Keleos pisze:I takie protesty to ja mogę zrozumieć i popieram. Wygwizdywania dopingujących kibiców (tej samej drużyny!) i wyklinania ich - nie.

Ludzie absolutnie nie mają nic do kibicowania. Jednak np. wołanie '<przeciwnik> to stara k.wa' nie ma nic wspólnego z kibicowaniem i takich kibiców nam nie trzeba.
Keleos, ale czy Ty poważnie myslisz o tym, że da się wprowadzić w nasze życie, a co za tym idzie na stadiony, uzywania tylko kulturalnego słownicywa ? Przecież to jest niemozliwe. przekleństwa słyszysz na co dzień wszędzie ! Na ulicy, szkole, w filmie, teatrze, kabaretach, itd.... można wymieniać godzinami !

Co do Zarzecznego, to zwróć uwage na zachowanie prowadzącego. Nie jest chyba po jego mysli to, co mówi Zarzeczny.

Niestety minusem polskiego społeczeństwo, o którym juz od dawno głosno mówię, to wypowiadanie sie na tematy na których komepletnie sie nie znamy.

Mówimy coś, powtarzamy, bo gdzieś coś usłyszeliśmy, ale nikt nie sprawdza u źródła.

Keleos
Rhetor

W innym świecie żyjemy. Mnie na ulicu, w szkole, w teatrze ani w kinie nikt nie wyzywa "ty k.wo". Co innego kląć jak się uderzymy, jak coś nie wyjdzie czy z innych powodów, a co innego wyklinać innych.

edit: A tymczasem Niemcy: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-n ... omosc.html

Awatar użytkownika

Autor tematu
extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

... i w Niemczech Eintrach Frankfurt nie dostał żadnego zakazu na wyjazd za wbieganie na murawę, nie mówiąc o zamykaniu stadionu. Byli w sporej liczbie, odpalali piro, bawili się. Nie wiem jakie są komentarze za granicą, ale muszą sobie kpić z naszej policji, która na rok przed Euro stwierdza, żeby zamknąć stadiony, klatki gości bo nie potrafi zapewnić bezpieczenstwa. Paranoja. Jak pan premier tak twierdzi, że wzoruje się na Anglii to niech wie, że tam nie zamykają za wbieganie na murawę stadionów, nie mówiąc o wyimaginowanych sprawach jak z Widzewem, Śląskiem czy Zagłebiem.

FILMIK Z ŁKSu.

http://www.youtube.com/watch?v=hAz91jsSxu4

Wywiad ze Staruchem w Polsacie News:

http://www.youtube.com/watch?v=BZN8zol5FiI

Keleos pisze:I takie protesty to ja mogę zrozumieć i popieram. Wygwizdywania dopingujących kibiców (tej samej drużyny!) i wyklinania ich - nie.
no widzisz na Wiśle popełnili błąd, ale to chyba nie pierwszy taki zgrzyt. Tak klub działa, jak ma gdzieś kibiców, na Lechu takie coś się nie zdarza, bo współpraca jest wzorowa. W Pozaniu wczoraj na stadionie dla 40 tys. widzów - było ok. 15 tys. Grobowa cisza, tylko gdzieś w tle jakieś pojedyncze krzyki dzieci z podstawówek. Kibice Kolejorza bez flag, w czarnych koszulkach, oglądało się jak sparing. Mam nadzieje, że będzie pusto na meczach kadry, nawet mimo otwarcia nowego stadionu w Gdansku. PZPN ma nierówno pod sufitem ustalając ceny większości biletów na 240-250 zł! :lol: Najtansze gdzieś po rogach za 80-90. Na Koronie Kielce wczoraj raptem 4000 widzów... miała być piękna frekwencja w końcówce sezonu. To stadiony są zamykane, albo bez dopingu...

I jeszcze coś na poprawę humorów, po absurdach jakie mają miejsce, tylko fragmenty:

W związku z niemożnością udania się na mecz wyjazdowy z Ruchem Zdzieszowice, SKTM, korzystając z okazji, organizuje wyjazd autokarowy do kościoła św. Antoniego, który mieści się w Zdzieszowicach, przy ul. Pokoju 1. (...)

W trakcie zwiedzania przewidujemy możliwość indywidualnego pomodlenia się w intencji rządzących naszym krajem, aby ich decyzje już zawsze cechowała rozwaga i troska o dobro wspólne, a także czas wolny, w trakcie którego będzie można zwiedzić Zdzieszowice. Szczegółowy program wycieczki zostanie podany niebawem.

Stowarzyszenie Kibiców Sandecji serdecznie zaprasza na wycieczkę krajoznawczą do miejscowości Łęczna. (...)

Czas wolny:
16.30 - 19.30

W czasie wolnym można w grupie niezorganizowanej obejrzeć mecz 1 ligi Górnik Łęczna - Sandecja Nowy Sącz.
Spotkanie zostanie rozegrane na znajdującym się nieopodal celu wycieczki stadionie Górnika Łęczna przy Al. Jana Pawła II 13.

Bilet na trybunę A (sektory 1-4) kosztuje 20 złotych, na trybunę B - 5 złotych, a na trybunę C (sektor 1-4) 10 złotych. Bilety do nabycia w kasach stadionu.

POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

ODPOWIEDZ