Syrena
Mi się wydawało, że gdzieś z zachodniej strony miasta, ale w zabudowie ciężko określić źródło takiego dźwięku bo się na blokach załamuje. Jakieś ćwiczenia miały być może to ma z tym związek. Na tarnowianin.com coś o jakiś plotkach o skażeniu z tym związanych pisali.TomekMKM pisze:Hm, fałszywy alarm?!... PS. Wiecie, skąd pochodziło źródło/źródła syreny? Z Klikowskiej też dużo samochodów na sygnale jechało...
Na pewno to nie kombinat... W Mościcach cisza, info sprawdzone. Mam też info, że wyło na Lwowskiej też.
EDIT, znalazłem cytat, ale stary:
"Niebezpieczny cykloheksanon, który wyciekł z cysterny kolejowej w Tarnowie, postawił na nogi wszystkie służby specjalizujące się w ratownictwie chemicznym i w ochronie środowiska. Na razie nie wiadomo, ile tej niebezpiecznej substancji wylało się na tory i czy doszło do skażenia ziemi. Wyciek na szczęście udało się szybko zatamować, a trefna cysterna wrócić ma do tarnowskich Azotów, skąd wyjechała we wtorek."
EDIT 2: Tarnowianin.com: Plotki o radioaktywnym promieniowaniu
EDIT 3: Spokojnie, raczej wszystko jest pod kontrolą, nie siejmy paniki :-)
EDIT, znalazłem cytat, ale stary:
"Niebezpieczny cykloheksanon, który wyciekł z cysterny kolejowej w Tarnowie, postawił na nogi wszystkie służby specjalizujące się w ratownictwie chemicznym i w ochronie środowiska. Na razie nie wiadomo, ile tej niebezpiecznej substancji wylało się na tory i czy doszło do skażenia ziemi. Wyciek na szczęście udało się szybko zatamować, a trefna cysterna wrócić ma do tarnowskich Azotów, skąd wyjechała we wtorek."
EDIT 2: Tarnowianin.com: Plotki o radioaktywnym promieniowaniu
EDIT 3: Spokojnie, raczej wszystko jest pod kontrolą, nie siejmy paniki :-)
-
- Rhetor
Na kolei było zanik napięcia na odcinku od Mościc na wschód, nie wiem dokąd. O 3 na pewno trakcja była nieaktywna.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD