Po co nam Straż Miejska?

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Pytanie bylo o sluzby mundurowe, zdaje sobie sprawe, ze straznik miejski to nie policjant, naprawde:)
Co do SM to takiego zakazu nie ma. Jest napisane o wygladzie odpowiednim do powagi munduru, ale trudno z tego wnioskowac o zakazie noszenia tatuazy.

ad2222, z tego co sie orientuje to odpadaja. Moga stanowic niebezpieczne narzedzie, np kogos zranic. Jeszcza absurdalniejsza byla sprawa, gdzie kazali policjantowi zciac wlosy, tez z powodu rzekomych wzgledow bezpieczenstwa. W ogole to polecam rozporzadzenie ministra spraw wew. i adm w sprawie umundurowania policjantow. Niesamowita papierologia, ale tez wyraz braku zaufania panstwa do obywateli.

trix
Rhetor

Post autor: trix »

ad2222, z tego co sie orientuje to odpadaja. Moga stanowic niebezpieczne narzedzie, np kogos zranic.
Samą policjantkę, lub może służyć przeciwko niej. Nie widziałem jeszcze policjantki z "rachewkami"
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Znam osobiscie przypadki gdy policjant ma tatuaz i jest normalnym policjantem. Jeśli przejdzie nabór to juz nie mogą mu nic nagle zrobic bo ma tatuaż. Jednak nie może dodawac nowych tak mi wytułaczył kiedyś, dlatego jest napisane ze nie można ozdabiać, a nie że zakaz jest dla ludzi ozdobionych ;p

Obrazek
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

Jak dla mnie mogą sobie chodzić z naleśnikami na głowie ....... najważniejsze żeby taka osoba była sprawna psycho-fizycznie ....... myślę że testy by się przydało porobić ....żeby choćby zoptymalizować ''posiłki regeneracyjne '' :D

trix
Rhetor

Podpis pod tym demotywatorem jest głupi; nie wolno mordować, kraść itp, czy to też wolno.
Szmaciak chce władzy nie dla śmichu, lecz dla bogactwa, dla przepychu, chce mieć tytuły, forsę, włości i w nosie przyszłość ma ludzkościĄ - Tow Szmaciak.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Moze podpis jest dla ludzi którzy umieją dopowiedzieć sobie resztę. Jest takie hasło które dla mnie jest synonimem: impossible is nothing.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

trix
Rhetor

Można to zrobić w inny sposób, choćby tak
Beaver pisze:impossible is nothing.

dafi33
Rhetor

Może mnie ktoś oświecić i powiedzieć po co strażnicy jadący na skuterach jadą we dwójkę na dwóch różnych skuterach tą samą trasą ?

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

dafi33, może jak ze starego kawału o milicjantach - jeden umie czytać, a drugi pisać...

Chociaż przydałby się też wtedy trzeci - do pilnowania wykształciuchów.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Ostatnio SM szaleje po os. 25-lecia wypisując mandaty dziadkom i dzieciom z psami bez smyczy... a gościa z większym psem już nie zauważyli chociaż przeszedł koło nich...

dafi33
Rhetor

A mandaty za dziury w drogach też wypisują ? :P

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Dziś na ul. Wałowej widziałem rozmowę SM z właścicielem malutkiego pieseczka, na rasach się nie znam, ale takie szaro-żółte zazwyczaj z kucykiem malutkim na czubku i wstążeczką... taka maskotka starszych pań ; )

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Keleos pisze:Dziś na ul. Wałowej widziałem rozmowę SM z właścicielem malutkiego pieseczka, na rasach się nie znam, ale takie szaro-żółte zazwyczaj z kucykiem malutkim na czubku i wstążeczką... taka maskotka starszych pań ; )
My z Dorotą też to widzieliśmy, ale Keleosa już nie :P
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Bo ja patrzyłem z okna... ; P

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Oddajmy hołd dzielnym Strażnikom, w wyniku działań "wojennych" szyba ich wozu bojowego marki Dacia została poważnie uszkodzona.
Odpowiedzią SM na te jawne zaczepki jest wzmocnienie własnego taboru. Na parkingu stoi już wzmocniona wersja Nissana.
Mój tajny informator mówił, o jakiś dodatkowych wzmocnieniach i osiatkowaniu całego pojazdu, wspomniał także coś o zamontowanym tajnym uzbrojeniu. :lol:

ODPOWIEDZ