Syrena

Wiadomości "z miasta".
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Syrena

Post autor: TomekMKM »

Czy wy też słyszeliście przed momentem syrenę alarmową i potem sygnały samochodów?

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

Też słyszałem. Zaraz potem straż Słoneczną na sygnale jechała, ale przed światłami sygnał wyłączyła i zawróciła do bazy.

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Hm, fałszywy alarm?!... PS. Wiecie, skąd pochodziło źródło/źródła syreny? Z Klikowskiej też dużo samochodów na sygnale jechało...

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

TomekMKM pisze:Hm, fałszywy alarm?!... PS. Wiecie, skąd pochodziło źródło/źródła syreny? Z Klikowskiej też dużo samochodów na sygnale jechało...
Mi się wydawało, że gdzieś z zachodniej strony miasta, ale w zabudowie ciężko określić źródło takiego dźwięku bo się na blokach załamuje. Jakieś ćwiczenia miały być może to ma z tym związek. Na tarnowianin.com coś o jakiś plotkach o skażeniu z tym związanych pisali.

Awatar użytkownika

Autor tematu
TomekMKM
Rhetor

Na pewno to nie kombinat... W Mościcach cisza, info sprawdzone. Mam też info, że wyło na Lwowskiej też.

EDIT, znalazłem cytat, ale stary:

"Niebezpieczny cykloheksanon, który wyciekł z cysterny kolejowej w Tarnowie, postawił na nogi wszystkie służby specjalizujące się w ratownictwie chemicznym i w ochronie środowiska. Na razie nie wiadomo, ile tej niebezpiecznej substancji wylało się na tory i czy doszło do skażenia ziemi. Wyciek na szczęście udało się szybko zatamować, a trefna cysterna wrócić ma do tarnowskich Azotów, skąd wyjechała we wtorek."

EDIT 2: Tarnowianin.com: Plotki o radioaktywnym promieniowaniu

EDIT 3: Spokojnie, raczej wszystko jest pod kontrolą, nie siejmy paniki :):-)

aaee
Archont

Post autor: aaee »

Wczoraj rano nad "Azotami" była jakaś dziwna chmura rozciągająca się nad całymi Mościcami aż po Krzyż.

Czy ktoś może wie czy to może mieć jakikolwiek związek z "alarmem"?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Na kolei było zanik napięcia na odcinku od Mościc na wschód, nie wiem dokąd. O 3 na pewno trakcja była nieaktywna.

ODPOWIEDZ