Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
A ja pozdrawiam pana z Volkswagena Passata o rejestracji KSU który około godziny 7.50 przy "zawracajce" przy Słonecznej koło Tesco zawracał pod prąd w stronę tymczasowego ronda, oraz pięknie pojechał w dół ulicą Słowackiego z lewego pasa, który jak wszyscy wiemy służy tylko i wyłącznie do skrętu w lewo. Panie kolego, to że jesteś z innego miasta nie usprawiedliwia Cię od tego, abyś na znaki nie patrzył.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Akurat wtedy autobusem przejeżdżałem, fatalnie takie zdarzenie wygląda... Jedna kobieta wstała (notabene zbierała buty z jezdni), drugą jakiś facet przeniósł z jezdni na chodnik i tam się nią zajęli, kierowca (kobieta) raczej była bez szans na wyhamowanie, można póki co tylko wnioskować że osobówka (chyba VW Polo) jechała prawym pasem w ciągu Solidarności -> Szujskiego (zdarzenie miało miejsce na wysokości ul. Klikowskiej), na 90% na zielonym jeszcze, bo kilka sekund po potrąceniu zaczęli iść piesi (przejście od Krasińskiego do Klikowskiej).TomekMKM pisze:Dzisiaj na krzyżówce Klikowska-Solidarności było potrącenie dwójki pieszych...
www.kpt.jun.pl - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Uwaga na madafaków-pieszych na pierwszym przejściu dla pieszych na Słowackiego jadąc od ronda. Już drugi raz zdarza mi się, że pieszy który już jest na tym przejściu widząc, że nadjeżdżam patrzy na moje auto z ironicznym uśmieszkiem lub pyskuje coś pod nosem po czym celowo zwalnia żeby mnie przyhamować. W obu przypadkach moja prędkość oscylowała w okolicach 50km/h.
-
- Rhetor
Bo w normalnych miastach takie zawracajki są dwukierunkowe.TomekN pisze:A ja pozdrawiam pana z Volkswagena Passata o rejestracji KSU który około godziny 7.50 przy "zawracajce" przy Słonecznej koło Tesco zawracał pod prąd w stronę tymczasowego ronda
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Nie bardzo w Krakowie, w Nowym Sączu spotkałem nieraz zawracajki jednokierunkowe. Chyba, że to nie są normalne miasta.LordRuthwen pisze:Bo w normalnych miastach takie zawracajki są dwukierunkowe.TomekN pisze:A ja pozdrawiam pana z Volkswagena Passata o rejestracji KSU który około godziny 7.50 przy "zawracajce" przy Słonecznej koło Tesco zawracał pod prąd w stronę tymczasowego ronda
-
- Rhetor
W Rzeszowie są dwukierunkowe, powiem ci, że niezłego zamieszania tam narobiłem chcąc jechać przy prawej a trzeba było przy lewej
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Dobrze mogą być jedno czy tam dwukierunkowe, ale to nie zwalnia nikogo od patrzenia na znaki prawda? Nawet jak ktoś nie zna miasta to po to one są (znaki) aby zorientować się co mogę zrobić a czego nie mogę zrobić.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
U nas chyba jest jakieś takie dziwne przeświadczenie kierowców, że w obcym mieście znaki ich nie obowiązują.TomekN pisze:Dobrze mogą być jedno czy tam dwukierunkowe, ale to nie zwalnia nikogo od patrzenia na znaki prawda? Nawet jak ktoś nie zna miasta to po to one są (znaki) aby zorientować się co mogę zrobić a czego nie mogę zrobić.
Polo jechało środkowym pasem na 150% na zielonym, co zresztą potwierdziła Policjaseboq89 pisze:Akurat wtedy autobusem przejeżdżałem, fatalnie takie zdarzenie wygląda... Jedna kobieta wstała (notabene zbierała buty z jezdni), drugą jakiś facet przeniósł z jezdni na chodnik i tam się nią zajęli, kierowca (kobieta) raczej była bez szans na wyhamowanie, można póki co tylko wnioskować że osobówka (chyba VW Polo) jechała prawym pasem w ciągu Solidarności -> Szujskiego (zdarzenie miało miejsce na wysokości ul. Klikowskiej), na 90% na zielonym jeszcze, bo kilka sekund po potrąceniu zaczęli iść piesi (przejście od Krasińskiego do Klikowskiej).TomekMKM pisze:Dzisiaj na krzyżówce Klikowska-Solidarności było potrącenie dwójki pieszych...
Dziś na skrzyżowaniu Słoneczna - JP II:
http://tarnowianin.com/813_vw_staranowa ... jecia.html
http://tarnowianin.com/813_vw_staranowa ... jecia.html
www.Tarnowianin.com - serwis informacyjny
Który to już wręcz identyczny przypadek na tym skrzyżowaniu? Ja wiem, że to wina głównie kierowców samochodów ciężarowych jadących na późnym żółtym z góry JPII, ale może warto poszperać coś w ustawieniu sygnalizacji i opóźnić o trochę zapalanie się światła zielonego dla aut jadących ze Słonecznej w lewo w JPII?
http://www.forum.uniatarnow.net - forum tarnowskiego żużla, zapraszam.
dokładnie ... ja wiem że na tym skrzyżowaniu rusza się dopiero jak się świeci zielone już ale nie każdy jest z tego regionu i nie każdy o tym wie.
PS: dzisiaj ok 13 był jakiś wypadek również na Jana Pawła z tym że na skrzyżowaniu z Os. Zielonym, nie wiem co dokładnie się działo i wg ale stał TIR autobus i samochód osoby oraz policja, co to było dokładnie nie wiem, ma ktoś może zdjęcia ?
PS: dzisiaj ok 13 był jakiś wypadek również na Jana Pawła z tym że na skrzyżowaniu z Os. Zielonym, nie wiem co dokładnie się działo i wg ale stał TIR autobus i samochód osoby oraz policja, co to było dokładnie nie wiem, ma ktoś może zdjęcia ?
Zaraz, zaraz... Zdaje się na każdym skrzyzowaniu obowiązuje zasada, że wjeżdża się na skrzyżowanie po zapaleniu zielonego. A tzw. żółte wcale nie oznacza "przyspiesz". W sumie to dość prosta zasada i nie trzeba byc "tutejszym", żeby sie do niej zastosować.sylw3st3r pisze:dokładnie ... ja wiem że na tym skrzyżowaniu rusza się dopiero jak się świeci zielone już ale nie każdy jest z tego regionu i nie każdy o tym wie.
Około 17 był też dzwon na skrzyżowaniu Słowackiego i Piłsudkiego. Nie widziałem szczegółów, ale jedno auto miało dość poważny ubytek na dziobie.sylw3st3r pisze:PS: dzisiaj ok 13 był jakiś wypadek...