Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

A ja zawsze na ul. Krakowskiej jadę lewym pasem - dlaczego? bo jazdy prawym pasem nie wytrzymałby nawet samochód terenowy. Jak minę najgorszy odcinek wracam na prawy i z obserwacji wynika, że robi tak 80% kierowców.
ad2222 pisze:Cubaza, kiedyś ograniczenie było przed wiaduktem i potem za skrzyżowaniem z Przemysłową (jadąc od centrum).
Uee do 70 ?

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

1. permanentne poruszanie się lewym pasem jest wykroczeniem, kto nie wierzy ma dwie możliwości; przeczytać art. 16 kodeksu drogowego lub poczekać aż przepisy przypomni pan ubrany na niebiesko ( http://www.motofakty.pl/artykul/nowa_ak ... _pasa.html )

2. blokowanie w powyższej sytuacji to wykroczenie również z art. 19 (ust. 2, pkt. 1) kodeksu drogowego.

3. jakie by nie były przepisy to takie blokowanie innych to czystej wody buractwo spod znaku małego mentalnie człowieczka, który odreagowuje na drodze kompleksy i niespełnione nadzieje o etacie w drogówce. Od regulowania ruchu jest policja a nie zacietrzewieni twardziele z ziomkami w Matizach.

4. nie mam hondy prelude KDA :lol:

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

3. [...] Od regulowania ruchu jest policja a nie zacietrzewieni twardziele z ziomkami w Matizach.
O o o, zdanie, które pamiętam idealnie z egzaminu na prawo jazdy, gdy chciałem być miły i przepuścić wyjeżdżającego z parkingu dostawczaka. "Pan tu nie jest od kierowania ruchem, jedź Pan" : D

Roberto
Archont

Post autor: Roberto »

Zbieżność przypadkowa :)

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

TZDM ma gdzieś mnie chyba ;) nie raczyli odpowiedziec

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

bastol23 pisze:Uee do 70 ?
Tak, to był znak ograniczenia prędkości, czyli mogłeś w mieście przejechać się 70 bez mandatu.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Bastekxyz
Archont

Hm musiało być to wieki temu bo nie przypominam sobie ograniczenia do 70 w tamtym rejonie.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

bastol23, było, ale kilka lat temu, chyba 5 lat temu jeszcze wisiał.

A wracając do piętnowania:
osobnik płci męskiej zwany dalej #$@%$%!!!!, "kierujący" tym oto pojazdem:
Obrazek
chyba nie wie gdzie można a gdzie nie można zawracać a jak już można to że nie zajeżdża się drogi!!!
Ten #$@%$%, jakby nie to, że nie mam innego samochodu a ten mi jest potrzebny, dowiedziałby się ile kosztuje naprawa oraz mandat.

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

przepraszam bardzo jakie blokowanie pasa ? jechałem przepisowo prawym pasem Pan matizem chciał mnie wyprzedzić no ale kurcze 50km/h to 50 i musiał jechać równo ze mną :), 70 km/h ? hmmm albo Jestem za młodym kierowcą i nie pamiętam albo nigdy na tym odcinku nie widziałem 70km/h nawet jak jeszcze galerii nie było i het het wcześniej ..., jak by nie trąbił i nie skakał z pasa na pas to nie było by takiej sytuacji ...

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

sylw3st3r pisze:Pan matizem chciał mnie wyprzedzić no ale kurcze 50km/h to 50 i musiał jechać równo ze mną :)
Inaczej mówiąc pan w matizie przystąpił do wyprzedzania nie mając warunków ku temu?

Awatar użytkownika

starówka
Archont

Post autor: starówka »

Pozdrawiam instruktora nauki jazdy o numerze KT 42974 , który w dniu dzisiejszym nie zatrzymał się po tym jak jego kursantka wjechała w nowy azyl dla pieszych przy skrzyżowaniu Konarskiego/Tuchowska. Ślady widoczne na jednym ze słupków na azylu. Niestety nie zdążyłem uwiecznić zdarzenia, fotka zrobiona podczas "ucieczki" fachowca.
Załączniki
07052011269.jpg

Boruta
Archont

Post autor: Boruta »

Ja również "pozdrawiam" instruktorów nauki jazdy (firma JUREX). L-ka tej firmy wyprzedziła mnie przed przejściem na Słonecznej. Na światłach zapytałem instruktora dlaczego dopuścił do takiego manewru, to się dowiedziałem, że nic takiego nie miało miejsca :lol: Debil uczy innych bycia drogowym debilem i bandytą.
Drugi przypadek z nauką jazdy JUREX to podwójne wymuszenie na mnie - jechałem rowerem w strefie zamieszkania, więc miałem bezwzględne pierwszeństwo. Mało tego, pomijając strefę, na skrzyżowaniu równorzędnym też miałem pierwszeństwo.

Bastekxyz
Archont

Boruta pisze:jechałem rowerem w strefie zamieszkania, więc miałem bezwzględne pierwszeństwo.
Nie miałeś, byłeś normalnym pojazdem :P. Inna bajka na skrzyżowaniu ofc.
W strefie zamieszkania pieszy korzysta z całej szerokości drogi i ma pierwszeństwo przed pojazdem (Ustawa Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. - Dz. U. z 2003r. nr 58, poz. 515 - tekst jednolity z późniejszymi zmianami). Za pieszego uważa się dziecko kierujące rowerem, jeśli nie przekroczyło wieku lat 10 i jest pod opieką osoby dorosłej (Art. 2 pkt 19 Ustawy)

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Pozdrowienia dla kierowcy busa pracowniczego (z oznakowaniem niepełnosprawności) firmy Tarel, który nie wie, że jak się wyjeżdża z podporządkowanej drogi, zwłaszcza gdy widoczność jest żadna, bo tuż przed skrzyżowaniem (!!) stoi zaparkowana ciężarówka, to się ustępuje pierwszeństwa. Sam nie wiem jak wyhamowałem (mam słabe hamulce i zimowe opony), ale brakło bardzo niewiele.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Dzisiaj na krzyżówce Klikowska-Solidarności było potrącenie dwójki pieszych...

ODPOWIEDZ