Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Piszesz:
Rodowity pisze:aż dziwie sie że jeszcze nikt tutaj nie zginął
A wcześniej masz odpowiedź:
Rodowity pisze:jest przychodnia
:D
A na serio: jeżdżę tamtędy codziennie i nie mam takich problemów o jakich piszecie, żeby się ktoś nie zatrzymał.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Pewnie masz szczęście :):-) Chociaż ja się też ani razu jeszcze nie nadziałem...

PS. MÓJ 300 POST NA FORUM!

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

LordRuthwen pisze:Piszesz:

A na serio: jeżdżę tamtędy codziennie i nie mam takich problemów o jakich piszecie, żeby się ktoś nie zatrzymał.
Powiem Ci tak ze masz chłopie zaj*... szczęście. Ja juz pare razy tam ostro hamowałem, bo paru debili wymuszało pierwszeństwo. Obyś miał takie szczęście cały czas ale proszę - uważaj bo to skrzyżowanie niebezpiecznym jest.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Rodowity pisze:Nie ma pasów, nie ma linii zatrzymania sie na Stopie, a myśle że wniosły by coś do życia. Do kogo można pisać o jakąs interwencje?
Jesli jakiś miszcz kierownicy nie zatrzymuje się na znaku "stop" to dlaczego miałby sie zatrzymać na jakiejś namalowanej na ulicy kresce?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Beaver, ja generalnie mam szczęście ;) i jestem skromny ;) a do tego zarąbiście gotuję :P

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

LordRuthwen pisze:Beaver, ja generalnie mam szczęście ;) i jestem skromny ;) a do tego zarąbiście gotuję :P
"Ja to mam wiele zalet. A największą z nich jest skromność." ;)

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

pb pisze:
Rodowity pisze:Nie ma pasów, nie ma linii zatrzymania sie na Stopie, a myśle że wniosły by coś do życia. Do kogo można pisać o jakąs interwencje?
Jesli jakiś miszcz kierownicy nie zatrzymuje się na znaku "stop" to dlaczego miałby sie zatrzymać na jakiejś namalowanej na ulicy kresce?
dlatego, że wiekszość z tych MISZCZUF ma rej KTA i są tak podnieceni przebywaniem w mieście Tarnowie, tutejszą architekturą, bogactwem i kulturą, że nie patrzą na znaki, może kreska ich powstrzyma, albo przynajmniej do nich trafi, smiejcie się jak byście mieszkali tutaj en lat, albo was ktos trafil na tym skrzyżowaniu, to juz nie było by tak fun ;)

Awatar użytkownika

Robert77
Obywatel

Post autor: Robert77 »

Rodowity, Jeśli chodzi Ci o pisanie jakiejś petycji to wydaje mi się że odpowiednim adresatem byłby TZDM - http://www.tzdm.tarnow.pl/apache2-default/ .

Awatar użytkownika

Robert77
Obywatel

Podam taki przykład z codziennego życia.
Dużo kierowców porusza się bez wyobraźni po drogach osiedlowych,gdzie jak nie ma znaku ustąp pierwszeństwa to uważa tę drogę jako drogę z pierwszeństwem przejazdu :evil:
Przykład na zdjęciu :
Obrazek
Nic bardziej mylnego,jeśli nie ma znaku określającego pierwszeństwo przejazdu OBOWIĄZUJE zasada "prawej ręki(dłoni)".
Piszę to ponieważ wczoraj o mały włos przez rozumującego inaczej lewy bok byłby do klepania :!: co dziwne delikwent ten jadąc dalej ,na następnym skrzyżowaniu(wyjeździe spod bloku) zatrzymał się i ustąpił pierwszeństwa Pani wyjeżdżającej z parkingu :?: :!:

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Na X Do prochowni i Długiej jest to samo. Dość często dochodzi tu do stłuczek, zwłaszcza jak ktoś obcy przyjeżdża. Norma.

suraiw
Thesmothetai

Post autor: suraiw »

W związku z rewitalizacją ul. Krakowskiej w górnym odcinku, od dzisiejszego dnia dojazd na pl Kazimierza odbywa się poprzez odwrócony kierunek jazdy na ul. Św. Anny, a następnie ul. Targową i ul. Katedralną.
Dlatego chciałbym przypomnieć niektórym kierowcom, że na ul. Św. Anny jest znak ustąp pierwszeństwa przejazdu zwłaszcza dla pojazdów jadących od pl. Kazimierza.
Tą informację chciałbym zadedykować panu, który jadąc Oplem, był bardzo zdziwiony że ja chciałem normalnie z góry jechać ul. Targową. Miał dużo szczęścia, że jutro tym samochodem służbowym mam trochę jazdy, bo pewnie dowiedziałby się ile kosztuje nie dostosowanie się do znaków drogowych, no i pewnie ubezpieczyciel też by swoje wyegzekwował.
Bądź tak mało konkretny, jak to tylko możliwe, dzięki temu nikogo nie urazisz.

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

A powiedzcie mi - niewidoczny znak stopu (schowany za pełnym przepięknych zielonych liści drzewem) jest jakimś usprawiedliwieniem w przypadku nie zatrzymania się, czy obowiązuje zasada "trzeba było widzieć przez ściany"? (nie mówię o Malczewskiego, spokojnie)

Awatar użytkownika

Robert77
Obywatel

Jeśli widzisz lub wiesz gdzie taki znak stoi to pisz do TZDM,lub do rzecznika Policji w Tarnowie.
Oczywiście jeśli jest to na terenie Tarnowa .
Ostatnio byłem(w zeszłym roku) w Bydgoszczy i przejeżdżałem taką uliczką gdzie piękny krzak zasłaniał totalnie znak STOP ale wcześniej był ustawiony znak ustąp pierwszeństwa 100m.Oczywiście nie omieszkałem tyrknąć na 112 i powiadomić ich o tym cudzie natury :P
Pan dyżurny przyjął zgłoszenie 8)
Po czym udałem się w dalszą podróż 8)

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

To już nie jest Tarnów. Po drodze na Dwudniaki taki znak jest schowany za drzewem przy murku. Jest za to linia pozioma, która "ułatwia" orientację, ale jednak ta linia to za mało w tym miejscu.

Awatar użytkownika

Robert77
Obywatel

Tarnowski Zarząd Dróg Miejskich jest jednostka budżetowa, której dochody i wydatki objete są budżetem Gminy Miasta Tarnowa. Do zakresu działania TZDM należą zadania związane z planowaniem, budową, modernizacą, utrzymaniem, ochroną oraz nadzorem tym zakresie:

1) Dróg krajowych, wojewódzkich, powiatowych i gminnych w granicach administracyjnych miasta Tarnowa z wyłączeniem autostrad i dróg ekspresowych,
2) Parkingów miejskich,
3) Wykonywanie uprawnień zarządcy tych dróg.
I tam należy kierować uwagi.
E-mail:
[email protected]

ODPOWIEDZ