Wyburzenie trybuny na Stadionie Miejskim ?

Wiadomości "z miasta".

Autor tematu
Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Wyburzenie trybuny na Stadionie Miejskim ?

Post autor: Deto »

Czy może ktoś to potwierdzić, bo doszły mnie takie słuchy, że "mała trybuna", czyli ta od strony MCK, ma zostać wyburzona, żeby miał jak wjechac ciężki sprzęt przed koncertem Scorpionsów ?!?!?

Czy to prawda ? I co po koncercie ?

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

Hm. Ja nic nie wiem, ale postaram się dowiedzieć... Inna sprawa, że ta trybuna jest taka-nijaka, ale na nią są też bilety na Scorpionsów. W sumie wjazd na płytę jest od trybuny głównej...

Racjonalista
Prytan

Post autor: Racjonalista »

Część będzie wyburzona.

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Kawałek bandy też ma być wypieprzony, także mecz żużlowy Tauron Azoty - Włókniarz chyba na bank będzie przełożony...

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Racjonalista pisze:Część będzie wyburzona.
Ze względu na ten sprzęt Scorpionsów? A kto pokryje koszty rozbiórki i ewentualnej odbudowy?

Nawiasem mówiąc słyszałem, że bilety sprzedają się słabiutko. Prawda to?

dafi33
Rhetor

Post autor: dafi33 »

No to super rozwalą ogrodzenie ,trybunę i zrobią sobie wjazd + murawa do wymiany i tor żużlowy ..... ale na stronie UM propaganda kwitnie :lol:

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Murawa już jest w żałosnym stanie, to co będzie po koncercie... Ale póki co może nie siejmy jeszcze propagandy :):-)

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Skąd takie info ? jakies potwierdzenie ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Nie sadzę aby rozbiórka trybuny i później jej odbudowa wchodziła w grę - jest to po prostu nie logiczne. O wiele taniej i szybciej byłoby wynajęcie dźwigu który przerzuci nad trybuną i ogrodzeniem cały potrzebny sprzęt.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

BIGer pisze:Nie sadzę aby rozbiórka trybuny i później jej odbudowa wchodziła w grę - jest to po prostu nie logiczne. O wiele taniej i szybciej byłoby wynajęcie dźwigu który przerzuci nad trybuną i ogrodzeniem cały potrzebny sprzęt.
Dokładnie tak samo sądzę. A do ZWRI, które posiada jeden z największych żurwii samochodowych w Małopolsce jest raptem kilkaset metrów... :):-)

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Jak zobaczyłem tytuł wątku to pomyślałem że mamy 1 kwietnia, aczkolwiek już od dłuższego czasu mała trybuna jest zamknięta i widnieje tabliczka "Teren Budowy wstęp wzbroniony" być może nie chodzi o Scorpionsów tylko w końcu pojawiły się fundusze na jej rozbudowę (zburzenie obecnej i budowę nowej od podstaw). Kiedyś mówiło się o dobudowaniu piętra podobnie jak ma to miejsce na prostej startowej w Zielonej Górze koło wieżyczki

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Ricardo, wiem, pamiętam te plany. Ale na chwilę obecną nic z nich nie zostało :):-)

MTar
Proedroj

Post autor: MTar »

Jeśli chodzi o tą trybunę to z moich informacji wynika że ma być zrobiony przekop i wyjście. Jest to zwane z koncertem ale nie chodzi o jakiś sprzęt tylko o względy bezpieczeństwa, A dokładniej o możliwość szybkiej ewakuacji stadionu. Wyjścia ze stadionu są zbyt mało przepustowe aby można było zorganizować imprezę z taką liczbą osób.

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Coś ruszyło się w tym temacie, będąc dzisiaj na stadionie, widać że krzesełka mniej wiecej na środku małej trybuny są zdjęte lub porozwalene i to nie przez.. jak by wielu was chciało kibicow

ClNEK
Archont

Post autor: ClNEK »

W Esce mówi coś o wymianie ogrodzenia na nowe.

ODPOWIEDZ