Wyburzenie trybuny na Stadionie Miejskim ?
-
Autor tematu - Thesmothetai
- Kontakt:
Wyburzenie trybuny na Stadionie Miejskim ?
Czy może ktoś to potwierdzić, bo doszły mnie takie słuchy, że "mała trybuna", czyli ta od strony MCK, ma zostać wyburzona, żeby miał jak wjechac ciężki sprzęt przed koncertem Scorpionsów ?!?!?
Czy to prawda ? I co po koncercie ?
Czy to prawda ? I co po koncercie ?
Nie sadzę aby rozbiórka trybuny i później jej odbudowa wchodziła w grę - jest to po prostu nie logiczne. O wiele taniej i szybciej byłoby wynajęcie dźwigu który przerzuci nad trybuną i ogrodzeniem cały potrzebny sprzęt.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
Dokładnie tak samo sądzę. A do ZWRI, które posiada jeden z największych żurwii samochodowych w Małopolsce jest raptem kilkaset metrów... :-)BIGer pisze:Nie sadzę aby rozbiórka trybuny i później jej odbudowa wchodziła w grę - jest to po prostu nie logiczne. O wiele taniej i szybciej byłoby wynajęcie dźwigu który przerzuci nad trybuną i ogrodzeniem cały potrzebny sprzęt.
Jak zobaczyłem tytuł wątku to pomyślałem że mamy 1 kwietnia, aczkolwiek już od dłuższego czasu mała trybuna jest zamknięta i widnieje tabliczka "Teren Budowy wstęp wzbroniony" być może nie chodzi o Scorpionsów tylko w końcu pojawiły się fundusze na jej rozbudowę (zburzenie obecnej i budowę nowej od podstaw). Kiedyś mówiło się o dobudowaniu piętra podobnie jak ma to miejsce na prostej startowej w Zielonej Górze koło wieżyczki
Jeśli chodzi o tą trybunę to z moich informacji wynika że ma być zrobiony przekop i wyjście. Jest to zwane z koncertem ale nie chodzi o jakiś sprzęt tylko o względy bezpieczeństwa, A dokładniej o możliwość szybkiej ewakuacji stadionu. Wyjścia ze stadionu są zbyt mało przepustowe aby można było zorganizować imprezę z taką liczbą osób.