Multiplex (działamy!)

Wiadomości "z miasta".
Awatar użytkownika

Baxon
Thesmothetai

Post autor: Baxon »

Oj z tego, co się orientuję to jednostki samorządowe nie mogą prowadzić działalności gospodarczej o charakterze komercyjnym. Trzeba by wymyślić jakiś chytry plan żeby się miasto w to wpakowało jak choćby z Mpetrolem.

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Tak się zastanawiam po co w Tarnowie multipleks ? Mamy dwa kina, 3d, znakomity dzwięk, świeżo po remoncie. Jakoś kompletów na każdej projekcji nie ma.

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Deto, bo to chodzi o repertuar, jak przez 2 tyg masz wyswietlany 1 film dla dzieci to trudno, zeby sala na kazym seansie byla pelna. Co z tego, ze sa 2 kina jak w sumie wyswietlaja 3 filmy? A taki multipleks moze sobie pozwolic na kilka filmow jednego w dnia w tym samym czasie.

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Narzuca się pytanie dlaczego takie Marzenie musi wyświetlać jeden film przez powiedzmy 3 tygodnie, przy czym przez tydzień przy średnio pełnej widowni a później z pustą salą? Nie może po tygodniu po prostu zmienić tytułu na inny i nadal mieć pełną salę?

Autor tematu
Navyy
Prytan

Post autor: Navyy »

Koszty... Koszty... Jeszcze raz koszty...

Awatar użytkownika

pb
Rhetor

Post autor: pb »

Kosztem (albo inaczej: stratą) jest wyświetlanie filmu dla pustej sali. Wyswietlanie tego samego (albo innego) filmu dla sali pełnej - niekoniecznie. Kiedy film już zarobi na siebie i nie ma już chętnych na jego oglądanie trzeba go zmienic na taki, który znowu przyciągnie dużą ilośc widzów i znowu jest w stanie przynosic zyski. Chyba, że w każdym przypadku mamy do czynienia ze stratą (tylko raz mniejszą, raz wiekszą).

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

pb, Kino Marzenie jest własnością UMT, gdzieś w sieci powinny być jego dane finansowe.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Dom pisze:Deto, bo to chodzi o repertuar, jak przez 2 tyg masz wyswietlany 1 film dla dzieci to trudno, zeby sala na kazym seansie byla pelna. Co z tego, ze sa 2 kina jak w sumie wyswietlaja 3 filmy? A taki multipleks moze sobie pozwolic na kilka filmow jednego w dnia w tym samym czasie.
Tutaj masz rację. Zawsze mnie dziwiło, że dlaczego nie ma nigdy tak, by np. w ciągu dnia na czterech seansach był inny film.

PorucznikBorewicz
Obywatel

Post autor: PorucznikBorewicz »

Rozwalają mnie takie tematy a tym bardziej petycje i akcje :)

Czy w dzisiejszych czasach, gdzie o dobry pomysł na biznes jest ciężko, gdyż już wszystko jest i znalezienie niszy na rynku jest bardzo trudne.

Nie uważacie, że przez Tarnów przewinęło się już nastu inwestorów, którzy mieli pomysł na multipleks ??

Dla mnie albo nie znaleziono odpowiedniej lokalizacji pod inwestycje, bądź ktoś to wszystko przeliczył, dodał 2+2 i nie wyszło mu 4.

Mamy dwa kina i jak na miasto niewiele ponad 100 tyś i promień odległości ewentualnych klientów tego kina nie jest zbyt wielki to dwa kina w zupełności wystarcza. Do tego proszę sobie zobaczyć jaki odsetek ludzi w wieku powiedzmy 18-40 zamieszkuje Tarnów ??

Otworzą mulipleks i będzie jak z KFC, bum przez miesiąc a potem szara tarnowska rzeczywistość, drogo itp itd a taki obiekt musi żyć.

Może się powtarzam, ale Tarnów nie jest atrakcyjnym miejscem dla inwestorów pod względem handlowym i rozrywkowym.

Dorota1975
Rhetor

Post autor: Dorota1975 »

Poza tym cyfrowe kina 3D działają już w Dąbrowie Tarnowskiej czy Tuchowie, a repertuar wcale nie gorszy niż w Tarnowie... To po co u nas multiplex?

Przemek82
Prytan

Post autor: Przemek82 »

MUltiplexu nie ma i też uważam że gdyby się opłacało to ktoś by to wybudował, trzeba przywyknąć do miasta prowincjonalnego czego dowodem jest dzisiaj news dnia na tarnowianin.com-,,Miasto kupiło nowoczesną śmieciarkę" :mrgreen: Czy tylko mnie to rozśmieszyło??

Leliwa
Prytan

Post autor: Leliwa »

nie bardzo rozumiem jak może się opłacać budowa multipleksu w takim Mielcu, a w Tarnowie nie. W Rybniku chyba są dwa multipleksy w odległości 200 metrów i tez się opłaca. Więc nie kupuję tego wątku, że się w Tarnowie, mieście ponad 100 tysięcznym, nie opłaca. Już prędzej uwierzę, że skutecznie zniechęca się potencjalnych inwestorów. Mamy obecnie boom jeśli chodzi o rozwój sieci multipleksów w Polsce, mam nadzieję, że jednak Tarnów nie pozostanie białą plamą na mapie kin sieciowych.

Obecna oferta kinowa w Tarnowie może wystarczyć komuś, kto do kina wybiera się "od swięta". Dla mnie, maniaka kinowego jak już kiedyś wspominałem, to co mamy teraz absolutnie nie wystarcza. Chciałbym mieć wiekszy wybór, a taki niestety może zagwarantować tylko multipleks.

Lvcas
Prytan
Kontakt:

Post autor: Lvcas »

Ja bym chciał kino 5D :P A do krakowa na film nie chce mi się jechać.

To kino 5D na kółkach co obok Gemini kiedyś było to nie to samo.

Eredhel
Archont

Post autor: Eredhel »

Od 5-10 maja bodajże to kino 5D ma być przy multikinie w krk :)
[center]"We're the lucky ones. Don't forget that"
[/center]

Autor tematu
Navyy
Prytan

Post autor: Navyy »

Poruczniku... Dlaczego zawsze twoje posty mają na celu uświadomienie nam, że Tarnów to zaścianek jakim w rzeczywistości nie jest. Niedługo zaczniesz pisć, że powinniśmy cieszyć się z nowego kiosku ruchu, bo przez brak klientów niedługo go zamkną.

ODPOWIEDZ