Multiplex (działamy!)
Kosztem (albo inaczej: stratą) jest wyświetlanie filmu dla pustej sali. Wyswietlanie tego samego (albo innego) filmu dla sali pełnej - niekoniecznie. Kiedy film już zarobi na siebie i nie ma już chętnych na jego oglądanie trzeba go zmienic na taki, który znowu przyciągnie dużą ilośc widzów i znowu jest w stanie przynosic zyski. Chyba, że w każdym przypadku mamy do czynienia ze stratą (tylko raz mniejszą, raz wiekszą).
Tutaj masz rację. Zawsze mnie dziwiło, że dlaczego nie ma nigdy tak, by np. w ciągu dnia na czterech seansach był inny film.Dom pisze:Deto, bo to chodzi o repertuar, jak przez 2 tyg masz wyswietlany 1 film dla dzieci to trudno, zeby sala na kazym seansie byla pelna. Co z tego, ze sa 2 kina jak w sumie wyswietlaja 3 filmy? A taki multipleks moze sobie pozwolic na kilka filmow jednego w dnia w tym samym czasie.
-
- Obywatel
Rozwalają mnie takie tematy a tym bardziej petycje i akcje
Czy w dzisiejszych czasach, gdzie o dobry pomysł na biznes jest ciężko, gdyż już wszystko jest i znalezienie niszy na rynku jest bardzo trudne.
Nie uważacie, że przez Tarnów przewinęło się już nastu inwestorów, którzy mieli pomysł na multipleks ??
Dla mnie albo nie znaleziono odpowiedniej lokalizacji pod inwestycje, bądź ktoś to wszystko przeliczył, dodał 2+2 i nie wyszło mu 4.
Mamy dwa kina i jak na miasto niewiele ponad 100 tyś i promień odległości ewentualnych klientów tego kina nie jest zbyt wielki to dwa kina w zupełności wystarcza. Do tego proszę sobie zobaczyć jaki odsetek ludzi w wieku powiedzmy 18-40 zamieszkuje Tarnów ??
Otworzą mulipleks i będzie jak z KFC, bum przez miesiąc a potem szara tarnowska rzeczywistość, drogo itp itd a taki obiekt musi żyć.
Może się powtarzam, ale Tarnów nie jest atrakcyjnym miejscem dla inwestorów pod względem handlowym i rozrywkowym.
Czy w dzisiejszych czasach, gdzie o dobry pomysł na biznes jest ciężko, gdyż już wszystko jest i znalezienie niszy na rynku jest bardzo trudne.
Nie uważacie, że przez Tarnów przewinęło się już nastu inwestorów, którzy mieli pomysł na multipleks ??
Dla mnie albo nie znaleziono odpowiedniej lokalizacji pod inwestycje, bądź ktoś to wszystko przeliczył, dodał 2+2 i nie wyszło mu 4.
Mamy dwa kina i jak na miasto niewiele ponad 100 tyś i promień odległości ewentualnych klientów tego kina nie jest zbyt wielki to dwa kina w zupełności wystarcza. Do tego proszę sobie zobaczyć jaki odsetek ludzi w wieku powiedzmy 18-40 zamieszkuje Tarnów ??
Otworzą mulipleks i będzie jak z KFC, bum przez miesiąc a potem szara tarnowska rzeczywistość, drogo itp itd a taki obiekt musi żyć.
Może się powtarzam, ale Tarnów nie jest atrakcyjnym miejscem dla inwestorów pod względem handlowym i rozrywkowym.
-
- Rhetor
nie bardzo rozumiem jak może się opłacać budowa multipleksu w takim Mielcu, a w Tarnowie nie. W Rybniku chyba są dwa multipleksy w odległości 200 metrów i tez się opłaca. Więc nie kupuję tego wątku, że się w Tarnowie, mieście ponad 100 tysięcznym, nie opłaca. Już prędzej uwierzę, że skutecznie zniechęca się potencjalnych inwestorów. Mamy obecnie boom jeśli chodzi o rozwój sieci multipleksów w Polsce, mam nadzieję, że jednak Tarnów nie pozostanie białą plamą na mapie kin sieciowych.
Obecna oferta kinowa w Tarnowie może wystarczyć komuś, kto do kina wybiera się "od swięta". Dla mnie, maniaka kinowego jak już kiedyś wspominałem, to co mamy teraz absolutnie nie wystarcza. Chciałbym mieć wiekszy wybór, a taki niestety może zagwarantować tylko multipleks.
Obecna oferta kinowa w Tarnowie może wystarczyć komuś, kto do kina wybiera się "od swięta". Dla mnie, maniaka kinowego jak już kiedyś wspominałem, to co mamy teraz absolutnie nie wystarcza. Chciałbym mieć wiekszy wybór, a taki niestety może zagwarantować tylko multipleks.