Rondo Szkotnik - Szujskiego
Skoro tak jest to teraz najsensowniej by było żeby lewy przed skrzyżowaniem, był tylko do jazdy w lewo a prawy do jazdy na wprost na lewym pasie Szujskiego za skrzyżowaniem, wtedy byłby i wilk syty i owca cała bo bezkolizyjny prawoskręt zostałby zachowany, najlepsza byłaby jakaś wyspeka coby ludzie nie wbijali na prawy pas wprost. Tylko ciekawe czy "dasie" to jakoś wprowadzić w życie
Ja się zastanawiam co za debile pozwolili kierować ruchem gościom w odblaskowych kamizelkach. Skoro stojąc na ul. Szkotnik od ronda i skręcając w prawo czekałem 8-9 minut. Inne kierunki coś tam pojechały. W ogóle zapomniał Pan prawie policjant o kierunku od Ronda
A tak w ogóle to ile miał być zamknięty jeden Pas Szujskiego ?
A tak w ogóle to ile miał być zamknięty jeden Pas Szujskiego ?
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau
Wg informacji pani rzecznik roboty zakończone chyba że malują oznakowanie poziome.
Cytat z innego wątku.
Cytat z innego wątku.
D.Kunc-Pławecka pisze:Koniec utrudnień na skrzyżowaniu Szujskiego i Szkotnik
Zakończyły się prace przy budowie dodatkowego pasa ruchu w tym miejscu.
Ruch pojazdów na skrzyżowaniu odbywa się normalnie, kierowcy proszeni są jednak o zachowanie szczególnej ostrożności z powodu braku oznakowania poziomego.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein
No pewnie! Teraz montują znaki pionowe! Pominę to, że w niektórych miejscach nie ma krawężnika, poukładanych chodników, a jak są, to kostka się rozchodzi... Pójdę później z aparatem, to zobaczycie na własne oczy... :-)BIGer pisze:Wg informacji pani rzecznik roboty zakończone chyba że malują oznakowanie poziome.
Cytat z innego wątku.
D.Kunc-Pławecka pisze:Koniec utrudnień na skrzyżowaniu Szujskiego i Szkotnik
Zakończyły się prace przy budowie dodatkowego pasa ruchu w tym miejscu.
Ruch pojazdów na skrzyżowaniu odbywa się normalnie, kierowcy proszeni są jednak o zachowanie szczególnej ostrożności z powodu braku oznakowania poziomego.
Coś takiego, sorry za jakość ale chyba mniej więcej widać o co chodzi, tylko nie wiem czy dobrze geometrycznie da się to rozwiązać, ale myślę , że dałoby rade tam na wysepce mozna dać znak obowiązek jazdy po lewej stornie znaku dla jadących na wprost z kierunku Alei SolidarnościTomekMKM pisze:Lechu, możesz to rozrysować :-)