Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
-
- Rhetor
A to nie o ten przetarg chodziło czasem z informacją, że był napisany pod Insignię ale Alfa dołożyła jakieś tuleje, żeby prześwit był odpowiedni? Jak tak to współczuję policjantom, którzy tym będą jeździć.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Ten zjazd nie jest główną przyczyną wypadków.LordRuthwen pisze:A zasranym obowiązkiem każdego kierowcy jest patrzeć co się robi i co robią inni tak, żeby nikomu się krzywda nie stała.Marcin Zaród pisze:Dla osoby niezorientowanej wygląda to tak, że nagle w środku pól ktoś odbija w nieistniejącą drogę bez żadnego celu. I są dzwony zarówno na czołówkę jak i najechania z tyłu albo trafienia w lewy bok....
Jeszcze jakby policja za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu łoiła mandaty wysokości pół pensji to by się jeden z drugim zastanowił.
Aczkolwiek co do tej reguły z całkowitym zakazem wyprzedzania byłbym ostrożny, bo obecnie droga w stronę Rzeszowa po remoncie wygląda tak, że jest jeden pas na dość dużym odcinku oddzielony od strony przeciwnej barierą energochłonną, jak traktor wyjedzie to jest masakra.
1. Wyjazd na zakazie w stronę Tarnowa (z pasa do jazdy w stronę LG)
2. Wjazd na CPN jadąc od LG (wjazdem od strony Tarnowa)
3. Wyprzedzanie na podwójnej ciągłej.
Co do alfy to w niedziele dosyć intensywnie patrolowała trasę Tarnów-Rzeszów (nie wiem czy nasza to była czy rzeszowska).
http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Ehh chciałbym, aby w przetargach w naszym kraju cena była drugorzędnym kryterium przy wyborze czegokolwiek.
Ehh chciałbym, aby w przetargach w naszym kraju cena była drugorzędnym kryterium przy wyborze czegokolwiek.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
TomekN, już pomijam to, że (przynajmniej ta widziana na własne oczy) policyjna alfa ma silnik 1.8 - 9,5 do setki, Vmax 210 kmh... jak na 'policyjny ścigacz' to zdecydowanie za mało...
Ostatnio zmieniony 18-04-2011, 22:04 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Jak widać, nawet na samochodach które mają służyć jako auta pościgowe musieli oszczędzić...
A w ogóle policja z Kazachstanu wymienia swoje Łady 2016 na nowe Lancery
A w ogóle policja z Kazachstanu wymienia swoje Łady 2016 na nowe Lancery
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
przecież to osiągi cywilnego auta, a przy ich gabarytach i tym co w bagażniku wożą, jakiekolwiek ściganie to czysta fantazja, jedyne co może mnie zniechęcić przy potencjalnej ucieczce to kolor tego samochodu a nie jego "moc"ad2222 pisze:TomekN, już pomijam to, że (przynajmniej ta widziana na własne oczy) policyjna alfa ma silnik 1.8 - 9,5 do setki, Vmax 210 kmh... jak na 'policyjny ścigacz' to zdecydowanie za mało...
Maksymalny moment obrotowy o wartości 320 Nm – według zapewnień producenta – jest osiągany już przy 1400 obr./min. Pozwala to na sprawne przyspieszanie na wszystkich biegach. Potwierdzają to osiągi - przyspieszenie od zera do 100 km/h trwa tylko 7,7 sekundy; prędkość maksymalna to 235 km/h.ad2222 pisze:TomekN, już pomijam to, że (przynajmniej ta widziana na własne oczy) policyjna alfa ma silnik 1.8 - 9,5 do setki, Vmax 210 kmh... jak na 'policyjny ścigacz' to zdecydowanie za mało...
http://regiomoto.pl/portal/aktualnosci/ ... -radiowozy
-
- Rhetor
Panowie ale o co chodzi?
Teraz się ludzi nie ściga bo gonieni powodują dużo większe zagrożenie dla postronnych niż jak jadą dalej, od tego jest radio aby postawić kilka kilometrów dalej blokadę i delikwenta zatrzymać nawet głupią kolczatką.
Wracając do pozdrowień: "kierowco" srebrnego VW: KT 69076 - jak kupowałeś prawo jazdy to nie mówili, że jak jest czerwone światło to trzeba stanąć? Jechałeś >100 m za mną, ja wjechałem to kątem oka wyłapałem światło żółte, nie miałeś prawa nie zdążyć zahamować...
Się ciesz, że jeszcze nikt nie wszedł na pasy...
Teraz się ludzi nie ściga bo gonieni powodują dużo większe zagrożenie dla postronnych niż jak jadą dalej, od tego jest radio aby postawić kilka kilometrów dalej blokadę i delikwenta zatrzymać nawet głupią kolczatką.
Wracając do pozdrowień: "kierowco" srebrnego VW: KT 69076 - jak kupowałeś prawo jazdy to nie mówili, że jak jest czerwone światło to trzeba stanąć? Jechałeś >100 m za mną, ja wjechałem to kątem oka wyłapałem światło żółte, nie miałeś prawa nie zdążyć zahamować...
Się ciesz, że jeszcze nikt nie wszedł na pasy...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
Niektórzy dalej się nie nauczyli, że koło parku jedziemy prosto z prawego pasa a nie lewego albo po prostu są mega burakami i zaoszczędzają 10 sek na dotarcie do domu. Np chrysler voyager KT 44442.
Znowu inni nie wiedzą do czego służą kierunkowskazy, np ford mondeo KT 76767.
Nie wiem dlaczego zazwyczaj kierowcy z "załatwianymi" nr tablic rej. zachowują się na drodze co najmniej jakby ich przepisy ruchu drogowego nie obowiązywały.
Znowu inni nie wiedzą do czego służą kierunkowskazy, np ford mondeo KT 76767.
Nie wiem dlaczego zazwyczaj kierowcy z "załatwianymi" nr tablic rej. zachowują się na drodze co najmniej jakby ich przepisy ruchu drogowego nie obowiązywały.