Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Buractwo, wersja live.
Idę Solidarności przy skrzyżowaniu z Nowym Światem.. od strony Slowackiego podjeżdżają 2 auta - duży fiat z parą leciwych staruszków i czarna honda civic KT ... z młodym gniewnym.
Fiat zatrzymał się przed skrzyżowaniem, bo z góry Solidarności jechała eRka na sygnale... młody gniewny oczywiście słyszał tylko basy swojej wiejskiej muzyki, więc zaczął trąbić i podjeżdżać do fiata.. fiat uległ i wyjechał na skrzyżowanie, a za nim honda. Gdyby eRka była rozpędzona - byłby trzask. Nie było tylko dlatego, że eRka skręcała właśnie na tym skrzyżowaniu i mocno zwolniła.
Idę Solidarności przy skrzyżowaniu z Nowym Światem.. od strony Slowackiego podjeżdżają 2 auta - duży fiat z parą leciwych staruszków i czarna honda civic KT ... z młodym gniewnym.
Fiat zatrzymał się przed skrzyżowaniem, bo z góry Solidarności jechała eRka na sygnale... młody gniewny oczywiście słyszał tylko basy swojej wiejskiej muzyki, więc zaczął trąbić i podjeżdżać do fiata.. fiat uległ i wyjechał na skrzyżowanie, a za nim honda. Gdyby eRka była rozpędzona - byłby trzask. Nie było tylko dlatego, że eRka skręcała właśnie na tym skrzyżowaniu i mocno zwolniła.
Dzisiaj ok. 18 na parkingu przy Parku Wodnym miała miejsce stłuczka, Mondeo (chyba) & Jelcz PR110M niby nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że kierowca osobówki idąc na basen zostawił auto na luzie, nie zaciągnął ręcznego i auto się stoczyło akurat na podjeżdżający autobus autobus pęknięty zderzak, a na puszkę nie zwracałem uwagi
www.kpt.jun.pl - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
Dzisiaj koło godz 10:00 doszło do wypadku 4 samochodów na Trasie Tarnów-Brzozówka-Lisia Góra, dokładnie na wysokości CPN ORLEN przed rondem w LG, ofiar nie było ale z tego co zauważyłem 2 auta Nissna Terenowego nowej generacji i Dostawczaka T4 nieźle pokiereszoawło, na 90% czołówka, dwa (2) pozostałe auta stały w oddali, więc nie widziałem co Im się stało. Ruch przywrócono w miarę szybko.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Czyli jednak mamy alfę W nocy wczoraj widziałem coś podobnego do Alfy właśnie, ale nie byłem pewny, że mamy taką w Tarnowiead2222 pisze:seboq89, to dlatego ratownik biegał z tubą i coś skrzeczał... A ja widziałem pierwszy raz nasze tarnowskie alfa romeo w wersji policyjnej - chciałem zaproponować wspólne ściganko, ale panowie byli zajęci ))
Rondo nie jest złe. Trzeba się umieć stosować do znaków pionowych i poziomych i będzie dobrze, a że ludzie jeżdżą tak jak jeżdżą, to dochodzi jeszcze wzmożona nieufność w stosunku do innych uczestników ruchu.sylw3st3r pisze:wczoraj po 23 jak wracałem z pracy był jakiś wypadek na naszym cudnym rondzie tymczasowym.
-
- Rhetor
Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Rhetor
I takich wypadków w tym miejscu będzie jeszcze więcej... Był już wypadek śmiertelny w zeszłym bodaj roku... Problem w tym, że auta zjeżdżające do CPNu od Lisiej Góry nie mają zezwolenia na zjazd przy samej stacji, więc wymyślili (Polak potrafi), że 200 m. wcześniej jest zjazd na drogę gminną, z której nikt do tej pory nie korzystał... Dla osoby niezorientowanej wygląda to tak, że nagle w środku pól ktoś odbija w nieistniejącą drogę bez żadnego celu. I są dzwony zarówno na czołówkę jak i najechania z tyłu albo trafienia w lewy bok....MaRiO pisze:Dzisiaj koło godz 10:00 doszło do wypadku 4 samochodów na Trasie Tarnów-Brzozówka-Lisia Góra, dokładnie na wysokości CPN ORLEN przed rondem w LG, ofiar nie było ale z tego co zauważyłem 2 auta Nissna Terenowego nowej generacji i Dostawczaka T4 nieźle pokiereszoawło, na 90% czołówka, dwa (2) pozostałe auta stały w oddali, więc nie widziałem co Im się stało. Ruch przywrócono w miarę szybko.
-
- Rhetor
A zasranym obowiązkiem każdego kierowcy jest patrzeć co się robi i co robią inni tak, żeby nikomu się krzywda nie stała.Marcin Zaród pisze:Dla osoby niezorientowanej wygląda to tak, że nagle w środku pól ktoś odbija w nieistniejącą drogę bez żadnego celu. I są dzwony zarówno na czołówkę jak i najechania z tyłu albo trafienia w lewy bok....
Jeszcze jakby policja za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu łoiła mandaty wysokości pół pensji to by się jeden z drugim zastanowił.
Aczkolwiek co do tej reguły z całkowitym zakazem wyprzedzania byłbym ostrożny, bo obecnie droga w stronę Rzeszowa po remoncie wygląda tak, że jest jeden pas na dość dużym odcinku oddzielony od strony przeciwnej barierą energochłonną, jak traktor wyjedzie to jest masakra.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
LordRuthwen, Konwój to chyba dla p. Prezydentowej, ale doszły mnie słuchy, że był też, incognito - sam premier, bez ochrony Co przy poprzednim rządzie było nie do pomyślenia, tam stałą ochronę miał nawet Alik
Ostatnio zmieniony 17-04-2011, 19:41 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Mamy mamy wczoraj można było ją oglądać na rynku w trakcie imprezy, a co do konwoju pod Bristolem to chyba w związku z wizytą Prezydentowej.LordRuthwen pisze:Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.
15300ml B Rh +
-
- Rhetor
A w piątek stała przy lekkim dzwonie przy basenie (gościu cofając na parkingu najprawdopodobniej wjechał w przód autobusu) i była atrakcją większą niż sam dzwon Przy okazji zauważyłem, że od razu podwyższył się prestiż samych policjantów - teraz to tylko odpowiadali na pytania typu "A jaki toto ma silnik? "1.8" itd itd. Nie wiem, ile taka alfa wyciąga, ale słyszałem od rozmówców policjanta teksty w stylu "Aha, to przed takim to nawet nie ma się co wygłupiać z uciekaniem". Dzieci specjalnie szybciej wychodziły z basenu, żeby sobie na "Alfę" popatrzyć... Jak to niewiele trzeba, żeby na naszych stróżów prawa popatrzyć z podziwemMr.D. pisze:Mamy mamy wczoraj można było ją oglądać na rynku w trakcie imprezy, a co do konwoju pod Bristolem to chyba w związku z wizytą Prezydentowej.LordRuthwen pisze:Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.
Marcin Zaród, nie poznajesz forumowiczów, nawet jak na jednym torze z nimi pływasz
A wracając do podziwu - wolę popatrzeć na naszych jednośladowców - panowie policjanci ubrani jak nie przymierzając terminator - w skórach, z pełnym zestawem ochraniaczy - a'la Sędzia Dred
A wracając do podziwu - wolę popatrzeć na naszych jednośladowców - panowie policjanci ubrani jak nie przymierzając terminator - w skórach, z pełnym zestawem ochraniaczy - a'la Sędzia Dred
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Alfy są zawodne - okazało się, jak pisała prasa, że włączenie nawiewu zakłócało pracę rejstratora. Dodatkowo opony są nie przystosowane do duzych predkości.
Nie wiem na ile są to prawdziwe informacje - ale zakup alf to KPINA.
O ile Kia jest całkiem sensownym samochodem, kilku znajomych je ma i bardzo chwali - są cenowo atrakcyjne i co najważnjejsze mają długa gwarancję - to Alfa jest droga i zawodna.
Osobiście uważam, że samochody "pościgowe" powinno się kupić coś PORZĄDNEGO, nie koniecznie Ferrari - ale na przykład coś z napędem na cztery koła i z sportowym zawieszeniem.
Co do Policjantów na Motocyklach - DOSKONALE, że mają "skóry" i "opancerzenie" - KAŻDY kto jeździ na motorze powinien mieć porzadny strój i "żówia" na plecach i ochraniacze na reszcie ciała.
Nie wiem na ile są to prawdziwe informacje - ale zakup alf to KPINA.
O ile Kia jest całkiem sensownym samochodem, kilku znajomych je ma i bardzo chwali - są cenowo atrakcyjne i co najważnjejsze mają długa gwarancję - to Alfa jest droga i zawodna.
Osobiście uważam, że samochody "pościgowe" powinno się kupić coś PORZĄDNEGO, nie koniecznie Ferrari - ale na przykład coś z napędem na cztery koła i z sportowym zawieszeniem.
Co do Policjantów na Motocyklach - DOSKONALE, że mają "skóry" i "opancerzenie" - KAŻDY kto jeździ na motorze powinien mieć porzadny strój i "żówia" na plecach i ochraniacze na reszcie ciała.
9000 ml A Rh-