Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ

Autor tematu
Keleos
Rhetor

Post autor: Keleos »

Buractwo, wersja live.

Idę Solidarności przy skrzyżowaniu z Nowym Światem.. od strony Slowackiego podjeżdżają 2 auta - duży fiat z parą leciwych staruszków i czarna honda civic KT ... z młodym gniewnym.

Fiat zatrzymał się przed skrzyżowaniem, bo z góry Solidarności jechała eRka na sygnale... młody gniewny oczywiście słyszał tylko basy swojej wiejskiej muzyki, więc zaczął trąbić i podjeżdżać do fiata.. fiat uległ i wyjechał na skrzyżowanie, a za nim honda. Gdyby eRka była rozpędzona - byłby trzask. Nie było tylko dlatego, że eRka skręcała właśnie na tym skrzyżowaniu i mocno zwolniła.

Awatar użytkownika

Beaver
Rhetor

Post autor: Beaver »

Zapisales numery Hondy ? zglosił byś sprawe, jako świadek kierowca karetki i juz ukarany jeden imbecyl wiecej.
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau

seboq89
Obywatel
Kontakt:

Post autor: seboq89 »

Dzisiaj ok. 18 na parkingu przy Parku Wodnym miała miejsce stłuczka, Mondeo (chyba) & Jelcz PR110M ;) niby nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że kierowca osobówki idąc na basen zostawił auto na luzie, nie zaciągnął ręcznego i auto się stoczyło akurat na podjeżdżający autobus :) autobus pęknięty zderzak, a na puszkę nie zwracałem uwagi ;)
www.kpt.jun.pl - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej

MaRiO
Prytan

Post autor: MaRiO »

Dzisiaj koło godz 10:00 doszło do wypadku 4 samochodów na Trasie Tarnów-Brzozówka-Lisia Góra, dokładnie na wysokości CPN ORLEN przed rondem w LG, ofiar nie było ale z tego co zauważyłem 2 auta Nissna Terenowego nowej generacji i Dostawczaka T4 nieźle pokiereszoawło, na 90% czołówka, dwa (2) pozostałe auta stały w oddali, więc nie widziałem co Im się stało. Ruch przywrócono w miarę szybko.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

wczoraj po 23 jak wracałem z pracy był jakiś wypadek na naszym cudnym rondzie tymczasowym.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

seboq89, to dlatego ratownik biegał z tubą i coś skrzeczał... A ja widziałem pierwszy raz nasze tarnowskie alfa romeo w wersji policyjnej :) - chciałem zaproponować wspólne ściganko, ale panowie byli zajęci :)))
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

ad2222 pisze:seboq89, to dlatego ratownik biegał z tubą i coś skrzeczał... A ja widziałem pierwszy raz nasze tarnowskie alfa romeo w wersji policyjnej - chciałem zaproponować wspólne ściganko, ale panowie byli zajęci ))
Czyli jednak mamy alfę ;) W nocy wczoraj widziałem coś podobnego do Alfy właśnie, ale nie byłem pewny, że mamy taką w Tarnowie ;)
sylw3st3r pisze:wczoraj po 23 jak wracałem z pracy był jakiś wypadek na naszym cudnym rondzie tymczasowym.
Rondo nie jest złe. Trzeba się umieć stosować do znaków pionowych i poziomych i będzie dobrze, a że ludzie jeżdżą tak jak jeżdżą, to dochodzi jeszcze wzmożona nieufność w stosunku do innych uczestników ruchu.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

MaRiO pisze:Dzisiaj koło godz 10:00 doszło do wypadku 4 samochodów na Trasie Tarnów-Brzozówka-Lisia Góra, dokładnie na wysokości CPN ORLEN przed rondem w LG, ofiar nie było ale z tego co zauważyłem 2 auta Nissna Terenowego nowej generacji i Dostawczaka T4 nieźle pokiereszoawło, na 90% czołówka, dwa (2) pozostałe auta stały w oddali, więc nie widziałem co Im się stało. Ruch przywrócono w miarę szybko.
I takich wypadków w tym miejscu będzie jeszcze więcej... Był już wypadek śmiertelny w zeszłym bodaj roku... Problem w tym, że auta zjeżdżające do CPNu od Lisiej Góry nie mają zezwolenia na zjazd przy samej stacji, więc wymyślili (Polak potrafi), że 200 m. wcześniej jest zjazd na drogę gminną, z której nikt do tej pory nie korzystał... Dla osoby niezorientowanej wygląda to tak, że nagle w środku pól ktoś odbija w nieistniejącą drogę bez żadnego celu. I są dzwony zarówno na czołówkę jak i najechania z tyłu albo trafienia w lewy bok....

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Marcin Zaród pisze:Dla osoby niezorientowanej wygląda to tak, że nagle w środku pól ktoś odbija w nieistniejącą drogę bez żadnego celu. I są dzwony zarówno na czołówkę jak i najechania z tyłu albo trafienia w lewy bok....
A zasranym obowiązkiem każdego kierowcy jest patrzeć co się robi i co robią inni tak, żeby nikomu się krzywda nie stała.
Jeszcze jakby policja za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu łoiła mandaty wysokości pół pensji to by się jeden z drugim zastanowił.
Aczkolwiek co do tej reguły z całkowitym zakazem wyprzedzania byłbym ostrożny, bo obecnie droga w stronę Rzeszowa po remoncie wygląda tak, że jest jeden pas na dość dużym odcinku oddzielony od strony przeciwnej barierą energochłonną, jak traktor wyjedzie to jest masakra.

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

LordRuthwen, Konwój to chyba dla p. Prezydentowej, ale doszły mnie słuchy, że był też, incognito - sam premier, bez ochrony :) Co przy poprzednim rządzie było nie do pomyślenia, tam stałą ochronę miał nawet Alik :)
Ostatnio zmieniony 17-04-2011, 19:41 przez ad2222, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Mr.D.
Prytan

Post autor: Mr.D. »

LordRuthwen pisze:Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.
Mamy mamy wczoraj można było ją oglądać na rynku w trakcie imprezy, a co do konwoju pod Bristolem to chyba w związku z wizytą Prezydentowej.
15300ml B Rh +

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Mr.D. pisze:
LordRuthwen pisze:Mamy alfę, wczoraj stałą, wraz z kilkoma innymi kijankami i samochodami cywilnymi przed Bristolem, jakiś konwój czy coś takiego.
Mamy mamy wczoraj można było ją oglądać na rynku w trakcie imprezy, a co do konwoju pod Bristolem to chyba w związku z wizytą Prezydentowej.
A w piątek stała przy lekkim dzwonie przy basenie (gościu cofając na parkingu najprawdopodobniej wjechał w przód autobusu) i była atrakcją większą niż sam dzwon ;) Przy okazji zauważyłem, że od razu podwyższył się prestiż samych policjantów - teraz to tylko odpowiadali na pytania typu "A jaki toto ma silnik? "1.8" itd itd. Nie wiem, ile taka alfa wyciąga, ale słyszałem od rozmówców policjanta teksty w stylu "Aha, to przed takim to nawet nie ma się co wygłupiać z uciekaniem". Dzieci specjalnie szybciej wychodziły z basenu, żeby sobie na "Alfę" popatrzyć... Jak to niewiele trzeba, żeby na naszych stróżów prawa popatrzyć z podziwem ;)

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Marcin Zaród, nie poznajesz forumowiczów, nawet jak na jednym torze z nimi pływasz ;)

A wracając do podziwu - wolę popatrzeć na naszych jednośladowców - panowie policjanci ubrani jak nie przymierzając terminator - w skórach, z pełnym zestawem ochraniaczy - a'la Sędzia Dred :)

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Alfy są zawodne - okazało się, jak pisała prasa, że włączenie nawiewu zakłócało pracę rejstratora. Dodatkowo opony są nie przystosowane do duzych predkości. :mrgreen:
Nie wiem na ile są to prawdziwe informacje - ale zakup alf to KPINA.

O ile Kia jest całkiem sensownym samochodem, kilku znajomych je ma i bardzo chwali - są cenowo atrakcyjne i co najważnjejsze mają długa gwarancję - to Alfa jest droga i zawodna.

Osobiście uważam, że samochody "pościgowe" powinno się kupić coś PORZĄDNEGO, nie koniecznie Ferrari - ale na przykład coś z napędem na cztery koła i z sportowym zawieszeniem.

Co do Policjantów na Motocyklach - DOSKONALE, że mają "skóry" i "opancerzenie" - KAŻDY kto jeździ na motorze powinien mieć porzadny strój i "żówia" na plecach i ochraniacze na reszcie ciała.
9000 ml A Rh-

ODPOWIEDZ