bogdan pisze:Cóż jak widać - dyskusja nad tym tematem jest coraz bardziej jałowa, szczególnie dlatego że jest tu pewna grupa ludzi, którzy napalili się na ten kiczowaty park rozrywki jak szczerbaci na suchary i nic do nich nie trafia.
mam dokładnie takie samo zdanie ale w stosunku do ludzi, którzy myślą odwrotnie
bogdan pisze:Co do pomysłów starówki to wydaje mi się że ogród botaniczny to dobry pomysł
a ja myślę, że to znakomite miejsce dla centrów lotów kosmicznych, albo pola golfowego,
ale ach ci nie dobrzy inwestorzy nie chcą tego tutaj budować
bogdan pisze: Tak tak wiem o tym, zastanawia mnie tylko że z jednej strony Lasku Lipie nie da się parku rozrywki zbudować bo wykupienie terenów jest niewykonalne ale planowanie lotniska oraz obwodnicy w tym rejonie jest juz możliwe??? Coś mi tu nie gra. Zreszta uważam że zjazd z autostrady, lotnisko oraz park rozrywki w jednym miejscu to dobry pomysł tym bardzie że zabudowań tam brak, kto nie wierzy zapraszam do przestudiowania np. mapy google.
tylko drogi panie inwestycje celu publicznego realizowane przez państwo/samorząd jak np droga buduje się w oparciu o specustawę i po prostu właściciel czy tego chce czy nie jest wywłaszczony z części lub całości gruntu. Nawet jeżeli nie jest przeprowadzone postępowanie spadkowe to i tak grunt przechodzi na własność samorządu.
Zresztą to że nie ma zabudowań nie znaczy, że teren nie ma 100 właścicieli
W przypadku budownictwa komercyjnego to niemożliwe
bogdan pisze:OK rozumiem, wszystko jest bee, na wszystko mażna znaleźc haczyk byle tylko udowodnić tezę że PARK ROZRYWKI to najcudowniejsza rzecz na ziemi. No cóż z tego rozumowania wynika mi że powiatowa mentalność dopadła nas na dobre - w tym mieście do teatru nikt nie pójdzie choćby go złotem wyłożyć, do ogrodu botanicznego tylko pasjonaci. No cóż nie ma to jak do reszty ogłupiać społeczeństwo fundując im parki rozrywki a wszystko co wymaga pasji i myślenia zepchnąc do podziemi. Kolego halford nie mierz wszystkich swoją miarą może jednak tarnowianie nie są aż tak głupi i prymitywni jakbys tego chciał.
Drogi Bogdanie, to że ostatnio byłeś dwa razy w teatrze, a ktoś inny tylko na seansie w kinie nie czyni go o klasę niżej społecznie
Może nie do końca rozumiesz o co nam chodzi (przynajmniej mnie)
Ja nie zamierzałbym bawić się w takim centrum bo prywatnie to średnio mnie to interesuje
Ale są ludzie, których może to interesować
Rodzinne wycieczki z południa Polski itp
szansa na mikrobiznesy - usługi różnego rodzaju
Ale też prywatnie ci napiszę, że chciałbym aby to powstało, ale nie do końca wierzę, że się uda.