PYTANIA DO PANI RZECZNIK PREZYDENTA MIASTA TARNOWA
-
- Obywatel
W związku z zainteresowaniem tematami drogowymi zamieszczam zbiorową informację na temat planów Tarnowskiego Zarządu Dróg Miejskich na rok bieżący.
PLAN ROBÓT DROGOWYCH NA 2011 ROK:
1. KRAKOWSKA (od ulicy Czerwonej do ulicy Głównej oraz od ulicy Zakładowej do ulicy Przemysłowej; jezdnia + chodnik)
2. NARUTOWICZA (od ulicy Limanowskiego do ulicy Wita Stwosza jezdnia + chodnik)
3. OSTROGSKICH (przebudowa przepustu/mostka)
4. SUDECKA (projekt oraz stosowne uzgodnienia i pozwolenia, rozwiązanie odwodnienia łącznika ul. Sudeckiej)
5. NISKA (jezdnia + krawężnik)
6. WASZKIEWICZA – od Gostyńskiego do Dunikowskiego (jezdnia + krawężnik)
7. JARACZA (jezdnia)
8. JARA (jezdnia + krawężnik)
9. WESTWALEWICZA (jezdnia + chodnik)
10. MIŁOSZA (przestawienie słupów energetycznych)
11. SIEWNA (jezdnia)
12. BRODZIŃSKIEGO (od ul.Mościckiego do ul. Sitki (jezdnia + chodnik)
13. SIENKIEWICZA (jezdnia + krawęznik + chodnik)
14. NORWIDA (jezdnia + krawężnik + chodnik)
15. KOŁŁĄTAJA PRZY POSESJI NR 13 (jezdnia + chodnik)
16. PRZEMYSŁOWA (po TW odcinek pod koniec zabudowań, jezdnia)
17. GIEŁDOWA (między nowa nawierzchnia przy targowicy a Małopolskim Rynkiem Rolnym, jezdnia)
18. BRACI SAKÓW (przy granicy Tarnowa ze Skrzyszowem, jezdnia)
19. BITWY O WAŁ POMORSKI (od Wojska Polskiego do łącznika z ul. Słoneczną jezdnia + krawężnik)
20. SIMCHEGO (jezdnia, krawężniki, zjazdy)
21. OŚ. LEGIONÓW (droga główna wewnątrz osiedla)
22. PUŁASKIEGO PRZY NR 91A (jezdnia, krawężniki, chodnik)
PLAN ROBÓT DROGOWYCH NA 2011 ROK:
1. KRAKOWSKA (od ulicy Czerwonej do ulicy Głównej oraz od ulicy Zakładowej do ulicy Przemysłowej; jezdnia + chodnik)
2. NARUTOWICZA (od ulicy Limanowskiego do ulicy Wita Stwosza jezdnia + chodnik)
3. OSTROGSKICH (przebudowa przepustu/mostka)
4. SUDECKA (projekt oraz stosowne uzgodnienia i pozwolenia, rozwiązanie odwodnienia łącznika ul. Sudeckiej)
5. NISKA (jezdnia + krawężnik)
7. JARACZA (jezdnia)
8. JARA (jezdnia + krawężnik)
9. WESTWALEWICZA (jezdnia + chodnik)
10. MIŁOSZA (przestawienie słupów energetycznych)
11. SIEWNA (jezdnia)
12. BRODZIŃSKIEGO (od ul.Mościckiego do ul. Sitki (jezdnia + chodnik)
13. SIENKIEWICZA (jezdnia + krawęznik + chodnik)
14. NORWIDA (jezdnia + krawężnik + chodnik)
15. KOŁŁĄTAJA PRZY POSESJI NR 13 (jezdnia + chodnik)
16. PRZEMYSŁOWA (po TW odcinek pod koniec zabudowań, jezdnia)
17. GIEŁDOWA (między nowa nawierzchnia przy targowicy a Małopolskim Rynkiem Rolnym, jezdnia)
18. BRACI SAKÓW (przy granicy Tarnowa ze Skrzyszowem, jezdnia)
19. BITWY O WAŁ POMORSKI (od Wojska Polskiego do łącznika z ul. Słoneczną jezdnia + krawężnik)
20. SIMCHEGO (jezdnia, krawężniki, zjazdy)
21. OŚ. LEGIONÓW (droga główna wewnątrz osiedla)
22. PUŁASKIEGO PRZY NR 91A (jezdnia, krawężniki, chodnik)
Rzecznik UMT
Dorota Kunc-Pławecka
Dorota Kunc-Pławecka
Waszkiewicza i Gostyńskiego to ja sie zgodzę są na Osiedlu Koszyckim... ale Dunikowskiego to jest w Krzyżu!D.Kunc-Pławecka pisze: PLAN ROBÓT DROGOWYCH NA 2011 ROK:
(...)
A Ta z kolei nie łaczy się z Mościckiego.D.Kunc-Pławecka pisze:12. BRODZIŃSKIEGO (od ul.Mościckiego do ul. Sitki (jezdnia + chodnik)
a co z pozostałymi ulicami na terenie dzielnicy Krzyż, część ulic wygląda jak wiejska droga, grunt bez krawężników o chodnikach nawet nie warto wspominać, wstyd by nadawać imiona partonów gruntówką mieszczącym się po prawej stronie od Nowodąbrowskiej
Ostatnio zmieniony 13-04-2011, 12:03 przez starówka, łącznie zmieniany 1 raz.
<przeciera oczy ze zdumienia i radości>
Oraz czy ul. Ludowa jest ujęta w planach na przyszłe lata ?
Od Brzozowej do Norwida czy od Zacisznej do Zbylitowskiej czy obydwa nieremontowane odcinki ?D.Kunc-Pławecka pisze:13. SIENKIEWICZA (jezdnia + krawęznik + chodnik)
W całości ?D.Kunc-Pławecka pisze:14. NORWIDA (jezdnia + krawężnik + chodnik)
Oraz czy ul. Ludowa jest ujęta w planach na przyszłe lata ?
-
- Proedroj
czegoś nie rozumiem... panowie - znaczy się, że na tej liście ile powinno być ulic? (mamy połowę kwietnia) 200? A potem płacz, że wszystkie remonty na raz i miasto nieprzejezdne?
Niech robią po trochu, ale Z SENSEM. Nie wiem na ile w tym rozmieszczeniu jest logiki, bo połowy nawet nie znam, ale liczę na użycie ciężkiego sprzętu i głębokie wykopy, a nie nasranie smołą, bo niekiedy nazywanie tego asfaltem jest tylko przenośnią.
Niech robią po trochu, ale Z SENSEM. Nie wiem na ile w tym rozmieszczeniu jest logiki, bo połowy nawet nie znam, ale liczę na użycie ciężkiego sprzętu i głębokie wykopy, a nie nasranie smołą, bo niekiedy nazywanie tego asfaltem jest tylko przenośnią.
-
- Archont
-
- Rhetor
Przecież już była odpowiedź na to pytanie, że jak skończą budować bloki to wyremontują.
Też tamtędy czasem jeżdżę i doszedłem do wniosku że im szybciej tym mniej nierówności czuć
Jak widzę że ktoś tam jedzie 5 km/h to aż mnie krew zalewa.
Też tamtędy czasem jeżdżę i doszedłem do wniosku że im szybciej tym mniej nierówności czuć
Jak widzę że ktoś tam jedzie 5 km/h to aż mnie krew zalewa.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont
Ja też rozwijam podobną prędkość no może w porywach do 20 km/h skupiam się aby w leje po ''bombach'' nie wpadać więcej tam się nie da .... no chyba że kogoś stać na cotygodniowe remonty to niech jedzie nawet i te 60 km/hLordRuthwen pisze:Jak widzę że ktoś tam jedzie 5 km/h to aż mnie krew zalewa.
A co do końca budowy bloków to nieprędko to nastąpi gdyż powstają kolejne i kolejne także będzie to całkiem spore osiedle .