Tarnów w 3D
Tarnów w 3D
Ostatnio przeglądając Google Earth zauważyłem, że nasze miasto nie ma żądnych budynków 3D oprócz bani i takie moje pytanie, dlaczego nie mamy żądnych budynków 3D, przecież jest tyle wspaniałych budynków wartych uwiecznienia, np. takie Pilzno to ma z pół centrum w 3D to dlaczego my nie możemy też mieć.
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... 257b7f9d67
Na prędce znalazłem takie coś. Prócz bani jest jeszcze kilka budynków..
-
- Proedroj
To jest galeria Goscinnego i moja, niestety tak jak kolega Goscinny wyżej pisze, do pracy zniechęca podejście Google, przepuszczają totalnie zmaszczone budynki jak np. ratusz czy budynek Centermedu przy Słonecznej, a solidnie przygotowane modele, w które człowiek włożył sporo pracy odrzucają po kilka razy.bastol23 pisze:http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... 257b7f9d67
Niemniej zapraszam wszystkich do tworzenia miasta Tarnów w 3D, program sketchup jest przyjazny i prosty w opanowaniu.
starówka, jaki termin? Każdy może iść kiedy mu pasuje - ważne, żeby powiedział co będzie fotografować, żeby sie nie powielać.
Beaver, drzewo się wyszopuje nie takie rzeczy usuwałem
Nie róbcie zdjęć przy słońcu, bo potem tekstury wychodzą brzydkie - przez cienie balkonów, kolumn itd. Najlepiej jak sa chmurki i słońce akurat się za nimi skryje.
Beaver, drzewo się wyszopuje nie takie rzeczy usuwałem
Nie róbcie zdjęć przy słońcu, bo potem tekstury wychodzą brzydkie - przez cienie balkonów, kolumn itd. Najlepiej jak sa chmurki i słońce akurat się za nimi skryje.
-
- Rhetor
Beaver, ale na zielonym wszystkie bloki takie same, zrobisz zdjęcie jednego i masz kilka
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
To dawno nie byles chyba na osiedlu
Niektóre maja inne kolorki ;p hihihi
Ok To jak bedzie słoneczko (za chmurkami) to zrobie zdjecia Blok jest chyba prosty do zrobienia
Niektóre maja inne kolorki ;p hihihi
Ok To jak bedzie słoneczko (za chmurkami) to zrobie zdjecia Blok jest chyba prosty do zrobienia
Różnica pomiędzy małym a dużym miastem polega na tym, że w dużym mieście można więcej zobaczyć, a w małym więcej usłyszeć. - Jean Cocteau