Tarnowskie media
-
- Rhetor
interMAKS, wiemy o tym od wczoraj: http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=47321#47321
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Po zbudowaniu własnej, nowoczesnej ogólnomiejskiej sieci w Tarnowie, Multimedia Polska po kolei wykupuje lokalnych konkurentów. Najpierw Internet Solutions, potem Zicom, a dwa dni temu MTK Star TV. Co teraz?
http://tarnowianin.com/532_multimedia_w ... dalej.html
http://tarnowianin.com/532_multimedia_w ... dalej.html
www.Tarnowianin.com - serwis informacyjny
-
- Rhetor
O przejęciu już wiecie, kryptoreklama to nie jest... Czyli wychodzi na to, że to garść informacji dla abonentów od Multimedia Polska plus zapowiedzi/plany prezesa - a to czy one nie brzmią czasem zbyt szumnie to już zupełnie inna sprawa... PozdrawiamDorota1975 pisze:ten tekst na portalu to ma być informacja o przejęciu spółki czy kryptoreklama? bo jak czytam, to na to drugie wygląda....
www.Tarnowianin.com - serwis informacyjny
To teraz pewnie zlikwidują TVM bo nie ma sensu utrzymywać im dwóch stacji, zostanie tylko to aMazing TV z 2 magazynami lokalnymi dziennie i resztą programu centralnego, oczywiście tylko dla abonentów i bez streamu w internecie....
Choć na stronie głównej MTK widnieje komunikat o powstawaniu "drugiego" kanału lokalnego więc może nie... może będą równolegle aMazing i TVM
Choć na stronie głównej MTK widnieje komunikat o powstawaniu "drugiego" kanału lokalnego więc może nie... może będą równolegle aMazing i TVM
-
- Rhetor
starówka, ty wiesz ile jest pier#@$@ z pozwoleniem na przekopę pod ulicą?
Weź pod uwagę, że tam jest jeszcze kostka położona, dodaj sobie do tego koszt medium, urządzeń i podziel przez liczbę klientów... tak, wiem, powinno się dać wepchnąć światło do tej samej rurki, którą idzie kabel (o ile idzie w rurce), ale po co?
Dla kilkudziesięciu klientów w zupełności wystarczy miedź, nie trzeba tam światłowodu, żeby zapewnić im dobrą przepustowość.
Nie wiem co się ci ludzie uparli tak...
Weź pod uwagę, że tam jest jeszcze kostka położona, dodaj sobie do tego koszt medium, urządzeń i podziel przez liczbę klientów... tak, wiem, powinno się dać wepchnąć światło do tej samej rurki, którą idzie kabel (o ile idzie w rurce), ale po co?
Dla kilkudziesięciu klientów w zupełności wystarczy miedź, nie trzeba tam światłowodu, żeby zapewnić im dobrą przepustowość.
Nie wiem co się ci ludzie uparli tak...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
starówka, słuchaj. Interesowałem się tym dość długi czas. Poszukiwałem informacji na temat tego, czy chcą zrobić światłowody w centrum Tarnowa, czyli na starówce. Dla mnie starówka to miejsce ograniczone ulicami: Bernardyńską-Szeroką-Wałową-Targową. Żaden z operatorów będących w centrum nie planował założenia światłowodów, a jako powód podawali właśnie małą ilość osób i problemy z przekopaniem. Więc nie wiem po co ta ironia, że będzie tego z 5 osób.
Dla firm nie liczy się to czy będzie światłowód czy nie, dla nich liczy się to żeby mieli stały dostęp do neta i bezawaryjny, a czy to będzie na światłowodzie czy nie to już ich to w większości rybka.
Jak wiesz(a może nie) światłowody w Tarnowie od ISP są tylko na osiedlach. Więc chyba tutaj już też masz odpowiedź dlaczego w centrum się nie opłaca a na osiedlach tak. Porównaj sobie ile Tarnowian tam mieszka a ile mieszka w centrum. I gdzie się bardziej opłaca i jest łatwiej przeciągnąć światłowód?
Dla firm nie liczy się to czy będzie światłowód czy nie, dla nich liczy się to żeby mieli stały dostęp do neta i bezawaryjny, a czy to będzie na światłowodzie czy nie to już ich to w większości rybka.
Jak wiesz(a może nie) światłowody w Tarnowie od ISP są tylko na osiedlach. Więc chyba tutaj już też masz odpowiedź dlaczego w centrum się nie opłaca a na osiedlach tak. Porównaj sobie ile Tarnowian tam mieszka a ile mieszka w centrum. I gdzie się bardziej opłaca i jest łatwiej przeciągnąć światłowód?