Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...

Dyskusje na temat oznakowania, niebezpiecznych miejsc, przepisów itd.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Post autor: BIGer »

Dyskusja trochę zbacza z tematu madafaków na pijaków ale co mi tam.
Goscinny pisze:
BIGer pisze:Czyli wg Ciebie nawet pijakowi można oddać samochód byleby za niego odpowiednio zapłacił. Bardzo edukacyjne, resocjalizujące podejście.
Jakgo kupi za wystawioną cenę - czemu nie? Zabronisz komuś kupno samochodu? Przecież jak będzie chciał kupić, to i tak kupi - niekoniecznie swój poprzedni, prawda?
To bandziorowi oddajmy (oczywiście za odpowiednią opłatą) jego gnata, nóż lub łom. Bo i tak zdobędzie drugi. Nie widzisz w tym bezsensu?
Goscinny pisze:
BIGer pisze:I kolejne obciążenie mojej kieszeni.
A roboty publiczne lepsze? Zaraz ktoś się odezwie, że w ten sposób zabiera się pracę innym, uczciwym ludziom. Co prawda jest to stwierdzenie bez sensu, ale zawsze ktoś taki się znajdzie.
Nic nie wspomniałem o jakimkolwiek wynagrodzeniu za takie roboty. Wszyscy protestujący że odbierana jest innym praca niech sami zabiorą się za robotę za zupełną darmochę.
Goscinny pisze:
BIGer pisze:Np ukradnie.
Więc lepiej, żeby jeździł swoim, niezabranym - tak?
Lepiej żeby w ogóle nie jeździł ale nie dlatego że gdy go złapią to będzie mu grozić zabranie samochodu tylko inna o wiele surowsza kara.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

BIGer pisze:To bandziorowi oddajmy (oczywiście za odpowiednią opłatą) jego gnata, nóż lub łom. Bo i tak zdobędzie drugi. Nie widzisz w tym bezsensu?
Widze bezsens w twoim rozumowaniu. Skoro mamy zamiar wystawić narzedzie przestępstwa na sprzedaż, to nie możesz zabronić właścicielowi (o ile będzie już na wolności) jego zakupu. Przecież jakbyś zabronił, to kupi ktoś znajomy i mu odsprzeda.
O ile wiem, akurat noży i innych tego typu sprzetów policja nie wystawia na aukcje - zresztą nie mażdy może kupić broń, a samochód jeszcze wolno.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Goscinny pisze:Widze bezsens w twoim rozumowaniu.
Widzę, zabrakło Ci argumentów. EOT.
BIGer
"Wyzwolona energia atomu zmieniła wszystko z wyjątkiem naszego sposobu myślenia."
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

BIGer, mnie zabrakło? Porównujesz broń i samochód. Samochód możesz kupić bez problemu, broń możesz kupić za zezwoleniem.
Broni nikt nie wystawia na aukcję - samochód można wystawić.
Broń służy do zabijania lub ranienia, samochód - jakby nie patrzeć ma inne zastosowanie, a to, że ktoś nim kogoś np. zabije to już jest odrębna sprawa. Krzesłem też można zabić - przypadkowo lub specjalnie.
A teraz twoje argumenty, że zabieranie samochodów jako narzędzi przestępstwa jest złe i niemoralne. Sensowne oczywiście.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Goscinny pisze:BIGer, mnie zabrakło? Porównujesz broń i samochód. Samochód możesz kupić bez problemu, broń możesz kupić za zezwoleniem.
Broni nikt nie wystawia na aukcję - samochód można wystawić.
Broń służy do zabijania lub ranienia, samochód - jakby nie patrzeć ma inne zastosowanie, a to, że ktoś nim kogoś np. zabije to już jest odrębna sprawa. Krzesłem też można zabić - przypadkowo lub specjalnie.
A teraz twoje argumenty, że zabieranie samochodów jako narzędzi przestępstwa jest złe i niemoralne. Sensowne oczywiście.
Jeżeli zakładasz że samochód jest narzędziem przestępstwa więc traktujmy je jak każde inne narzędzie przestępstwa - po rozprawie zniszczyć. A jeżeli samochód - narzędzie miałby być traktowany inaczej to inaczej traktujmy całą gamę innych narzędzi przestępstw. Idąc Twoim tokiem rozumowania można by wystawić na sprzedaż łom który posłużył do popełnienia np. włamania bo ktoś kto go kupi potrzebuje go do wyrywania starych gwoździ, pistolet a czemu nie gdy np. kupującym będzie prywatny detektyw z pozwoleniem na broń.
Twoje wypowiedzi trącają mi chęcią zemsty na samochodach a nie chęcią ukarania kierowcy. Jeszcze raz powtórzę i na tym definitywnie zakończę dyskusję na temat pijanych kierowców: karać pijanych za kierownicą - TAK i to z jak największą surowością, konfiskata samochodów jako element kary - bezskuteczny (co najwyżej efektowny - ładnie by to w mediach wyglądało).
BIGer
— Albert Einstein

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

BIGer pisze:TAK i to z jak największą surowością
Konkrety proszę - jak karać.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Publiczna chłosta w okolicy miejsca zamieszkania.

Awatar użytkownika

BIGer
Proedroj

Goscinny pisze:
BIGer pisze:TAK i to z jak największą surowością
Konkrety proszę - jak karać.
A na przykład tak:
LordRuthwen pisze:Publiczna chłosta w okolicy miejsca zamieszkania.
O przymusowych robotach już wspominałem.
BIGer
— Albert Einstein

Bastekxyz
Archont

Post autor: Bastekxyz »

Około godziny 18 na skrzyżowaniu Norwida/Sienkiewicza doszło do kolizji, w wyniku której jeden z samochodów niemal wjechał [uderzył w szybę z kratami] do sklepu xd

Na miejscu zjawiła się nieoznakowana Vectra.

Marcin Zaród
Rhetor

Post autor: Marcin Zaród »

Nie sądziłem, że kiedykolwiek wpiszę tutaj jakiegoś madafakę, ale dzisiaj na moich oczach gościu w białym KTA 27F1 o włos nie rozjechał matki z dzieckiem na wózku, która przechodziła na przejściu przy tymczasowym rondzie. A on oczywiście wymijał lewym pasem samochody, które zatrzymały się, żeby przepuścić pieszą na pasach...

Awatar użytkownika

TomekMKM
Rhetor

Post autor: TomekMKM »

bastol23, a widzisz, ja jechałem 36 trochę wcześniej... :):-)

sylw3st3r
Archont
Kontakt:

Post autor: sylw3st3r »

wiadomo może co wczoraj albo już przedwczoraj stało na się ul spokojnej między Nowodąbrowską a Krzyską ? bo tak ok 15 stała policja nieoznakowana koło cmentarza i nie wpuszczała tam aut ?

petr
Prytan

Post autor: petr »

Jakaś koparka zgubiła sporo oleju i musieli zamknąć drogę w celu posprzątania.
pozdrawiam
petr

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

To spisek był - znaleźli tam Laser za pomocą którego Tusk zestrzelił Tupolewa :mrgreen: i musieli go ukryć.

Tak na serio - była tam duża plama oleju - i sprzątali.
9000 ml A Rh-

Rodowity
Archont

Post autor: Rodowity »

Wczoraj ok 17 na ul Nowodąbrowskiej za rondem w strone Gemini ( pirwsze skrzyżowanie z Wojska Polskiego ) lewym pasem jechała straż miejska, zatrzymała się przed przejsciem, aby przepuścić dzieci, prawym pasem dostawczy Transporter, nie zatrzymał sie... :lol: uhuhuhuhhhuuu mam nadzieje że kara była sroga!

ODPOWIEDZ