EURO 2012 - co w Tarnowie?

Wiadomości "z miasta".

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Maciej Kowalski pisze:Owszem w Krakowie nie są organizowane mecze ale już we Wrocławiu tak, więc będą kibice jeździć po okolicach Tarnowa również.
Pomiędzy meczami we Wrocławiu kibice wybiorą się akurat do Tarnowa a nie na przykład do Krakowa? Coś mi się wydaje, że to troszkę naciągane ;)
Poza tym wydaje mi się, że z Euro przyjmiemy tylko korki na ulicach.
Poza tym powiem to co często przewija się w wątkach stadionowych, na skyscrapercity:" I tak ZABIOROM" ;)

Autor tematu
Maciej Kowalski
Obywatel

Post autor: Maciej Kowalski »

Masz rację nie wybiorą się. Ale gdyby może jakieś działania podjąć w tym kierunku podjąć to może ktoś by się skusił ?? Może trzeba zachęcić ?? Jeżeli wychodzi się z założenia że nie ma sensu bo jest obok Tarnowa atrakcyjniejszy Kraków to fakt nie da się zarobić.
Wydaje mi się że brak jakichkolwiek działań nie przyniesie sukcesu dlatego zadałem to pytanie - czy UM ma zamiar podjąć jakieś działania w tym kierunku żeby zorganizować coś dla mieszkańców i być może dla turystów.

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Post autor: defekator »

ME to nie mistrzostwa świata w RPA. Większość kibiców i tak najprawdopodobniej będzie dolatywać na mecze, które ich interesują samolotem. W dobie tanich lotów to najbardziej sensowna opcja. Zdecydowana mniejszość zdecyduje się na dłuższy pobyt w Polsce podczas mistrzostw. Z Wrocławia do nas jest ponad 4 godziny pociągiem i niewiele mniej autem. Z Warszawy podobnie. Jeżeli w Krakowie będą zakwaterowane jakieś drużyny ile osób tam przyjedzie? Maksymalnie kilka tysięcy przez cały czas trwania imprezy. Ilu z nich będzie się chciało ruszyć tyłek do Tarnowa skoro Kraków zapewni im odpowiedni poziom rozrywki (tzn. piwo)? Nie oszukujmy się , że przeciętny kibic jaki przyjedzie będzie nastawiony na poznanie kraju w którym gości oraz jego kultury i atrakcji turystycznych.
Natomiast jeżeli w Krakowie nie będzie zakwaterowana żadna drużyna to nawet Kraków zostanie ominięty przez kibiców. Zatem tak czy siak kasa wydana na promowanie Tarnowa w celu przyciągnięcia kibiców podczas euro będzie wyrzucona w błoto. Nie ten target niestety.

Telebimy podczas mistrzostw to inna sprawa. Faktycznie było by miło jak by takie się znalazły. Ale może ciszej o tym, bo faktycznie ktoś wymyśli aby powołać komitet, który, oczywiście za stosownym wynagrodzeniem już teraz zacznie się zajmować tym jakże skomplikowanym logistycznie przedsięwzięciem ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Mark
Proedroj

Post autor: Mark »

defekator pisze:Z Wrocławia do nas jest ponad 4 godziny pociągiem i niewiele mniej autem.
To z Wrocławia do nas kursuje TGV czy Shinkansen?

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

Mark pisze:
defekator pisze:Z Wrocławia do nas jest ponad 4 godziny pociągiem i niewiele mniej autem.
To z Wrocławia do nas kursuje TGV czy Shinkansen?
A faktycznie. Poniżej 6 godzin nie da się przejechać. Dawno nie jechałem na tej trasie ;)
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Od 20 lat zdarza mi się jechać trasą do Wrocławia i NIGDY nie jechało się szybciej niż 6 godzin. :mrgreen:
9000 ml A Rh-

Awatar użytkownika

ad2222
Rhetor

Post autor: ad2222 »

Ravir, Ja ostatnio zajechałem w 4 godz, z przerwą na śniadanie :) Ale to mój własny TGV był. No i pusto na A4 było, bo to był Dzień, W Którym Nikt Nie Jeździł Bo Bał Się Korków.
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Beaver być może, mnie E2012 interesuje tyle co zeszłoroczny śnieg, ale jak na stronie organizatora są wymienione miasta gospodarze i jest wśród nich Kraków, to dla mnie tam jest to organizowane.

Ricardo
Archont

Post autor: Ricardo »

Maciej Kowalski pisze: Ja nie mówię o ty m bo z czym niby mielibyśmy się zgłosić ?? z obiektami Unii Tarnów ??
A jakoś Bochnia która ma bazę o wiele gorszą się zgłosiła, i została ośrodkiem treningowym, ale w Tarnowie wiemy lepiej że się nie da

Awatar użytkownika

defekator
Rhetor

http://sport.wp.pl/kat,37154,title,Euro ... &_ticrsn=5

Najpierw napisali:
Ponad 12 mln chętnych zapisało się na zakup biletów uprawniających do oglądania spotkań turnieju na stadionach. W tym 88 proc. zgłoszeń z Polski i Ukrainy.
a potem:
Dr Bronisław Pabich, znany popularyzator nauk ścisłych ze Stowarzyszenia Nauczycieli Matematyki wyliczył, że przypadnie nam aż 484 tys. miejsc z ogólnej puli 550 tys. wejściówek.
No faktycznie obliczenia strasznie skomplikowane:
550 tys "* 0,88 = 484 tys.
Trzeba było do tego dr matematyki :D

Autor tematu
Maciej Kowalski
Obywatel

Post autor: Maciej Kowalski »

Ricardo pisze:
Maciej Kowalski pisze: Ja nie mówię o ty m bo z czym niby mielibyśmy się zgłosić ?? z obiektami Unii Tarnów ??
A jakoś Bochnia która ma bazę o wiele gorszą się zgłosiła, i została ośrodkiem treningowym, ale w Tarnowie wiemy lepiej że się nie da
Czyim jeśli można wiedzieć ?? Proszę o podanie konkretnej drużyny która będzie trenować w Bochni podczas EURO 2012.
"Z wyścigu o miano centrum pobytowo-treningowego odpadły m.in. Bochnia z Proszowicami, Gdów i Myślenice. Podczas ubiegłorocznej wizytacji spółki PL2012 i PZPN-u najlepsze opinie ekspertów zbierały Kraków i Myślenice, którym nie udało się jednak znaleźć prywatnego inwestora na budowę hotelu o wysokim standardzie.

Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,80200, ... z1IfS6bx00

"

Awatar użytkownika

extremal
Archont
Kontakt:

Post autor: extremal »

defekator pisze:
Dr Bronisław Pabich, znany popularyzator nauk ścisłych ze Stowarzyszenia Nauczycieli Matematyki wyliczył, że przypadnie nam aż 484 tys. miejsc z ogólnej puli 550 tys. wejściówek.
No faktycznie obliczenia strasznie skomplikowane:
550 tys "* 0,88 = 484 tys.
Trzeba było do tego dr matematyki :D
haha a może tak się zdarzy, że wszystkie wylosują Polacy. :lol: :mrgreen: "Nam" to chodzilo mu chyba - "Polakom i Ukraincom". To tylko 41% wejściówek i tak poszczególne federacje po awansie na Euro otrzymają daną pulę na mecze w których bedzie grała ich reprezentacja. Podobno zainteresowanie było większe o 17% niz poprzednio. Troche dziwne, bo Ukraina z Polska maja 83 mln a Austria ze Szwajcarią 16 mln ludności. Czyli musieli zamawiać na potęge te bilety.

Nie boicie się kiboli w Tarnowie?
POLAK WĘGIER DWA BRATANKIĄ

ODPOWIEDZ