Po co nam Straż Miejska?
-
- Obywatel
- Kontakt:
Re: Po co nam Straż Miejska?
Straż Miejska ma pełne ręce roboty. Tarnów to duże miasto, a trzeba jeszcze ulicy Błonie pilnować.Goscinny pisze:No właśnie - po co?
Czy jest jakiś powód dla którego utrzymuje się te wszystkie etaty?
To jest chyba jedyny punkt w którym zgadzam się z Ciesielczykiem - zlikwidowac SM, bo tylko generuje koszty.
I tutaj mam pytania do Kuby:
1. Jakie są koszty utrzymania SM
2. Na jaką kwotę zostały wystawione przez SM mandaty w roku np. 2010 albo 2009?
3. Czy to prawda, że obecnie w SM nie funkcjonuje już coś takiego co sie nazywa "patrole piesze"? Dziś się dowiedziałem, że jak nowy szef chciał strazników wygonić na ulice pieszo, to podniósł się bunt i zrezygnował z tego pomysłu. Jeśli to prawda, to albo 100% strażników powinno być wymienionych, albo ich szef.
Euro1950
-
- Rhetor
- Kontakt:
No właśnie to samo pomyślałem a może straż czyta forum i chciała się wykazać, trochę obiektywizmu proszękholbee pisze:Chyba na tym forum widziałem jakiś wątek jak to złoczyńcy wjeżdżają do lasku Lipie i nie ma tam Straży Miejskiej, Policji, wojska, i Pracowników Socjalnych.... Jak są to też źle, eh....
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
-
- Rhetor
Nie dogodzisz, przecież wszyscy to kombinatorzy i złodzieje...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
pytanie: co stało a co jechało,Jakub Kwaśny pisze:No właśnie to samo pomyślałem a może straż czyta forum i chciała się wykazać, trochę obiektywizmu proszękholbee pisze:Chyba na tym forum widziałem jakiś wątek jak to złoczyńcy wjeżdżają do lasku Lipie i nie ma tam Straży Miejskiej, Policji, wojska, i Pracowników Socjalnych.... Jak są to też źle, eh....
częściej można spotkać SM jak po prostu stoi gdzieś koło drogi i minuty liczy
Mi by wystarczyło, gdyby zajęli się źle zaparkowanymi samochodami na mieście, a od czasu do czasu liczyli te minuty przy przejściu podziemnym i reagowali jak ktoś wejdzie na jezdnię w niedozwolonym miejscu.kholbee pisze:Straż Miejska niech zajmie się porządkiem w miejscach gdzie ten porządek nie jest zachowany.