"Tanie paliwo" w Tarnowie
Prima aprilisowa wiadomość.rzuf pisze:Coś tam PO przebąkuje o ustaleniu maksymalnych cen na cukier (3,50 zł/kg) i benzynę (4,50 zł/l E95) - ciekawe co z tych obiecanek wyjdzie :/
Jedyną metodą regulacji cen paliw byłą by obniżka akcyzy, a prędzej meteoryt w nas uderzy niż rząd zrezygnuje z jednego z największych źródeł dochodów.
W przeciwnym razie jak by to miało działać ? Właściciel stacji musiał by dopłacać z własnej kieszeni do każdego litra? Tak głupi nawet w PO nie są.
(chociaż głowy bym za to nie dał )
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
http://biznes.onet.pl/rzad-chce-wprowad ... news-detal , haha dobrze się onet przygotował nawet filmik zrobili na prima aprilis
Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi z "psychologiczną granicą" cen paliwa. Bo (o ile pamiętam) to była już granica 4 zł, 4,6 zł, 5 zł...
Co się niby miało wydarzyć po przekroczeniu tychże granic? Bo na razie cisza, nie licząc pobzykiwania co większych much, czyli polityków.
Co się niby miało wydarzyć po przekroczeniu tychże granic? Bo na razie cisza, nie licząc pobzykiwania co większych much, czyli polityków.
Nikt Panu nie da tyle, ile ja mogę obiecać (KMN)
Dziś piątek tj. 08.04.2011 r. stacja Mpetrol cena benzyny 95-5,14/l, ON-5,07 chyba im nieźle grzeje w głowę i powaliło z tymi cenami. Dolar spada w dół, złoty się umacnia a u nas na podwóreczku robią sobie checa. Ludzie to powinni zastrajkować i przerzucić się na rowery i nie tankować na stacjach z miesiąc to może by zmądrzeli i by spuścili z tonu podwyżek.