Kolejny madafaka rozwalił zderzaka...
Powiecie może, że mam uprzedzenia do KDA ale dziś brodaty pajac pokazał styl jazdy tamtych kierowców. Jadę od Shella w dół prawym pasem około 70 km/h. Lewy zajęty, gość jedzie równo ze mną. Dojeżdża do mnie srebrny citroen KDA Z**** i... naparza długimi, gestykuluje rękoma abym mu zjechał (nie wiem gdzie bo jadę prawym pasem...). Nie wiem, być może za wolno jechałem bo tylko 70 w terenie zabudowanym.
Co do zdarzenia na Nowodąbrowskiej:
" Wczoraj wieczorem kierujący samochodem marki Renault Clio, 27-letni mieszkaniec Dąbrówki Szczepanowskiej nie zatrzymał się do kontroli drogowej w Brzozówce. Po przejechaniu około 2 kilometrów w kierunku Tarnowa został zatrzymany na ul. Nowodąbrowskiej, po tym jak utracił panowanie nad pojazdem, zjechał w prawo i uderzył w betonowy mostek. Dwoje pasażerów trafiło do szpitala- 23-letni mężczyzna doznał urazu głowy i kolana, 23-letnia kobieta doznała urazu nogi. Badanie kierującego wykazało, że mężczyzna miał 2,39 promila alkoholu. Nie posiadał także uprawnień do kierowania pojazdami. Został zatrzymany w policyjnym areszcie. "
" Wczoraj wieczorem kierujący samochodem marki Renault Clio, 27-letni mieszkaniec Dąbrówki Szczepanowskiej nie zatrzymał się do kontroli drogowej w Brzozówce. Po przejechaniu około 2 kilometrów w kierunku Tarnowa został zatrzymany na ul. Nowodąbrowskiej, po tym jak utracił panowanie nad pojazdem, zjechał w prawo i uderzył w betonowy mostek. Dwoje pasażerów trafiło do szpitala- 23-letni mężczyzna doznał urazu głowy i kolana, 23-letnia kobieta doznała urazu nogi. Badanie kierującego wykazało, że mężczyzna miał 2,39 promila alkoholu. Nie posiadał także uprawnień do kierowania pojazdami. Został zatrzymany w policyjnym areszcie. "
-
- Rhetor
Szkoda, że się nie zabił, byłoby jednego głupa mniej.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Skąd wiesz, że jechał własnym autem? Zresztą nawet jak by mu je zabrać to w przyszłości również może od kogoś auto pożyczyć i dziadostwa narobić.Goscinny pisze:Kolejny przykład, że zabieranie prawa jazdy nic nie daje. Narzędzie przestępstwa zarekwirować - no, ale to jest niezgodne z Konstytucją, żeby przestępce dotkliwie karać.
Niestety głupota ma to do siebie, że nie boi się konsekwencji.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe" S. LEM
Jakby go odstrzelili, to znowu by było źle, że strzelają do niewinnych pijaków... Co by nie zrobili, to źle....halford pisze:Kolejny sukces policji. Zatrzymali jak wylądował na słupie.Po przejechaniu około 2 kilometrów w kierunku Tarnowa został zatrzymany na ul. Nowodąbrowskiej, po tym jak utracił panowanie nad pojazdem, zjechał w prawo i uderzył w betonowy mostek.
defekator, narzędzie przestępstwa zarekwirować, a właściciel niech się z kierowcą w procesie cywilnym użera o odszkodowanie. Następnym razem 2x się zastanowi, zanim komuś pożyczy. To samo można zastosować do aut firmowych. Niech firma się ze swoim pracownikiem sama użera, po co mieszać w to policję i Państwo?
"Wolę być głupim z nadzieją, niż bez nadziei - niemądrym" Edward 'Dudek' Dziewoński
Kiedyś ktoś poruszał właśnie ten temat. Jeżeli jakiemuś znajomemu pijaczkowi zabraliby samochód i prawo jazdy, jestem pewny, że wielu bałoby się pożyczyć jemu samochód.
http://www.kpt.jun.pl/ - tarnowskie forum o komunikacji zbiorowej
już bym zapomniał o pozdrowieniach
Godzina przedpołudniowa, jadę sobie Al. Piaskową w kierunku Spokojnej.
Na odcinku Przybyłkiewicza-Gombrowicza (skrzyżowania, miejsca przejść dla pieszych, podwójna ciągła) debil prowadzący VW Golfa w kolorze bliskim brzoskwini o numerach KT 75914 w wieku 20+ oczywiście z laską obok przeleciał koło mnie z prędkością bliską setki a przy Spokojnej i tak musiał zaczekać na mnie.
Przeczytałeś tiulu? O tobie pisałem.
Godzina przedpołudniowa, jadę sobie Al. Piaskową w kierunku Spokojnej.
Na odcinku Przybyłkiewicza-Gombrowicza (skrzyżowania, miejsca przejść dla pieszych, podwójna ciągła) debil prowadzący VW Golfa w kolorze bliskim brzoskwini o numerach KT 75914 w wieku 20+ oczywiście z laską obok przeleciał koło mnie z prędkością bliską setki a przy Spokojnej i tak musiał zaczekać na mnie.
Przeczytałeś tiulu? O tobie pisałem.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
-
- Rhetor
Nie jego wina, więc spokojnie, a czas egzaminu leciał dalej... więc ma zdane
Wysłane z mojej budki telefonicznej