Głośniki do komputera

Co byśmy bez nich zrobili? Masz problem ze sprzętem? Chcesz kupić grę? Tutaj jest odpowiednie miejsce na takie tematy.
Awatar użytkownika

Autor tematu
angelo
Archont

G³ośniki do komputera

Post autor: angelo »

Witam.

Mam pytanie, jak mogę sprawdzić, czy wszystkie głośniki z zestawu 5.1 grają jak należy. W kompie jest SB Live 5.1 a zestaw głośników to jakiś Logitech. Niestety napęd DVD jest w kompie padnięty. Puszczałem jakieś różne testy, które znalazłem w necie i wydaje mi się, że gra przód, środek i bas, a nie gra mi tył. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
29500ml B Rh+... A Ty?

krzychu
Archont

Post autor: krzychu »

wiekszosc filmow/teledyskow/muzyki w necie jest stereo - 2 kanaly

6 kanalow to pliki z dolby digital 5.1

ja kiedys sie bawilem z ac3 filter tam mozna ustawiac glosniki tak by graly wszystkie mimo pliku z muzyka stereo

Lilith
Proedroj

Post autor: Lilith »

My mamy Menadżer Realtek HD Audio i tam jest możliwość sprawdzenia po kolei każdego głośnika w zestawie.

halford
Rhetor

Post autor: halford »

Ja mam jakieś Creative i też tyle nie grają. Sposobem jest np. Winamp 5.1.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Post autor: LordRuthwen »

Albo inny odtwarzacz potrafiący zemulować stereo do 5.1, nie wiem jaki, nie słucham muzyki na kompie w domu.
Ja mam głośniki Genius i grają ślicznie, szczególnie jak oglądam film z dźwiękiem 5.1, robi robotę :)

Awatar użytkownika

Autor tematu
angelo
Archont

Post autor: angelo »

Nie, nie. Mnie chodzi o jakiś test, który puszczałby sygnał na poszczególne głośniki systemu po to, żeby sprawdzić czy grają i na jakim poziomie. Coś takiego, jak kiedyś było "kanał lewy, kanał prawy..." Chwilowo nie mogę sprawdzić działania głośników za pomocą filmu DVD 5.1, bo mam uszkodzony napęd.
29500ml B Rh+... A Ty?

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

W Windowsowym sterowniku dźwięku masz taką opcję.
U mnie to wygląda tak jak w załączniku, a mieści się w Panelu sterowania.
Załączniki
Bez tytu³u.jpg

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Ja tak z innej beczki.
Mianowicie,chętnie kupię głośniki Creative Gigaworks T20 II
W kolorze czarnym z tym połyskującym frontem :mrgreen:
Mogą być używane,ale w dobrym stanie i za rozsądną kase ;)

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Ja mam do sprzedania głośniki Genius SW-HF 5.1 5100 tu Masz recenzję :

http://twojepc.pl/artykuly.php?id=test_ ... -hf51_5100

Cena na prv - ALE nie chcę dużo, głośniki były mało używane, kupiłem je - rozpakowałem, a miesiąc później miałem kino domowe - generalnie mało używane.
9000 ml A Rh-

Wojtasek
Prytan

Post autor: Wojtasek »

Własnie chodzi o to,że jestem na kupnie zestawu 2.0.Nie potrzebuje aż tylu głosników.
Nie mam miejsca na 5.1 - chociaz przyznam,że zestawik całkiem niezły.

Awatar użytkownika

LordRuthwen
Rhetor

Wojtasek, mam podobne do tych Ravira, troszkę mniejsze, z powodzeniem używam ich jako kina domowego, powiem Ci że robią robotę świetnie

Lilith
Proedroj

Post autor: Lilith »

Wojtasek, my też nie mieliśmy miejsca i towarzystwo głośników wylądowało pod sufitem :)

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Odgrzebię temat żeby nie zakładać nowego ;)
Chciałem kupić jakiś zestaw głośnikowy 2+1 do laptopa. Nie potrzebuję nie wiadomo czego, ale po prostu nie wiem co miałbym wybrać ;) Może mi coś polecicie ?
Byłbym bardzo wdzięczny.

Ravir
Rhetor

Post autor: Ravir »

Creativ'y albo Logitech'y albo Geniusy świetnie dają radę. Za około 150 zeta Masz Creative Inspire T3130 - jak chcesz dopłacić trochę więcej to polecam za cenę okoo 300 zł Logitech Z-523 - w cenie powyżej 600 zl kupisz bardzo dobre brzmienie Harman Kardon czy Microlab.

Osobiście radzę Ci wydać koło 150 zeta - z laptopem i tak nie osiągniesz dobrego dźwięku, a wydawać 600 zł na HK czy ML nie ma sensu - chyba, że do lapka dokupisz porzadną kartę dźwiękową i będziesz stosował bezstratne i dobre formaty zapisu audio. MP3 nie jest warte inwestycji w sprzet - ma słabą jakość.
9000 ml A Rh-

Cubaza
Rhetor

Post autor: Cubaza »

Właśnie nie chcę nie wiadomo ile wydawać bo to nie ma sensu. Nie jestem audiofilem a głośniki w komputerze po prostu mnie denerwują, bo mam je umiejscowione w kijowym miejscu ;/ Kładąc ręce na klawiaturze przysłaniam głośniki przez co ich nie słyszę a na innego lapka tylko z tego powodu mnie nie stać :P Dlatego wybór padł na głośniki ;)

Dawniej miałem Logitechy i powiem szczerze, że robiły robotę :) Jednak teraz chciałem się poradzić kogoś kto zna się na tym lepiej.

ODPOWIEDZ