maranto Wałowa
-
Autor tematu - Archont
- Kontakt:
maranto Wa³owa
nie widzę nigdzie więc dodaję, szczerze przyznam że jeszcze nigdy nie byłem w tej pizzerii na Wałowej ale dzisiaj wybraliśmy się z dziewczynami na kawę mrożoną i pizzę, moje spostrzeżenie ? rewelacyjna kawa i jeszcze lepsza pizza pizza za 13 zł z papryką brokułami kurczakiem i co ? składników mnóstwo idealnie dopieczona, kurczak smacznie doprawiony jak dla mnie to w tej chwili zdecydowanie nr jeden w Tarnowie
o... A ja tam byłem tylko raz, z dzieciakiem i żoną w ciąży. I jak gość zapalił obok nas przy stoliku papierosa a żona o mało nie zwróciła, kariera tej pizzerii się dla mnie skończyła. Ja wiem, że teraz jest zakaz palenia w knajpach ale pierwsze wrażenie zabiło jakąkolwiek chęć odwiedzenia tego lokalu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
29500ml B Rh+... A Ty?
Dla mnie Maranto z Wałowej to taka klasyka i ikona tarnowskiej pizzy. W samym lokalu bywam bardzo rzadko i ma swoje wady; za małe stoliki dla dwojga, obsługa czasem taka sobie, ale już od czasów wzmożonego spożycia pizzy ponad dekadę temu brałem często na wynos (jeżdżąc po nią sam żeby na dostawcę nie czekać) i do dziś przenigdy nie trafiłem na niesmacznego paszteta. Nawet zmiany kucharzy jej nie szkodzą, do dziś smakuje równie dobrze choć teraz jadam dużo dużo rzadziej.
polecam z całego serca (i żołądka ) Regularnie zaglądam tam od początku powstania i nigdy jeszcze nie zawiodłem się ani na obsłudze ani na samej pizzy.
a tak poza wszystkim to ciekawi mnie jak można nie znać Maranto (mieszkając w Tarnowie) , to jest właśnie jedno z "kultowych" miejsc gdzie po prostu nie wypada nie być
a tak poza wszystkim to ciekawi mnie jak można nie znać Maranto (mieszkając w Tarnowie) , to jest właśnie jedno z "kultowych" miejsc gdzie po prostu nie wypada nie być
Ostatnio zmieniony 25-03-2011, 14:52 przez e12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rhetor
e12, ja nie znam, nigdy tam nie byłem, a przynajmniej tego nie pamiętam
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
-
- Archont