Reorganizacja ruchu samochodów w Tarnowie
Podobny przypadek zaobserwowałem na przebiciu na dojeździe od Gumniskiej. Brak poprzecznego ruchu i pieszych a kierowcy dalej mają czerwone. Nie wiem czy są one sprzężone z tymi na Lwowskiej ale zdarzyło mi się mieć zielone ale nie mogłem pojechać bo za skrzyżowaniem pasy były zajęte.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
[...]Na skrzyżowaniu Wodnej, Łaziennej i Narutowicza (najbardziej zakorkowanej ulicy w Tarnowie) zawieszono już na wysięgniku dodatkowe sygnalizatory. Zostaną włączone, gdy zrobi się cieplej. Jednak zanim to się stanie, zmieni się pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu sąsiednich ulic: Tuchowskiej i Ziai.
Nie wiem czy dobrze rozumiem pogrubione zdanie: Czy to oznacza, że jadąc Tuchowską od Konarskiego oraz Tuchowską od Tarnowca będzie trzeba ustąpić pierwszeństwa jadącym ul. Ziai w stronę Tarnowca
Nie wiem czy dobrze rozumiem pogrubione zdanie: Czy to oznacza, że jadąc Tuchowską od Konarskiego oraz Tuchowską od Tarnowca będzie trzeba ustąpić pierwszeństwa jadącym ul. Ziai w stronę Tarnowca
I dobrze, wreszcie zacznie pracować na siebie nowe skrzyżowanie. Tak jak wspomniałem kiedyś tam. Już wtedy myślałem, że nowe skrzyżowanie będzie przyjmować ruch.
Mam tylko nadzieję, że wygospodarują osobny pas dla skręcających w lewo w tuchowską, bo wtedy to taka zmiana nie ma sensu, bo jedno auto będzie blokować wszystkie jadące za nim.
Mam tylko nadzieję, że wygospodarują osobny pas dla skręcających w lewo w tuchowską, bo wtedy to taka zmiana nie ma sensu, bo jedno auto będzie blokować wszystkie jadące za nim.
Chcą ludzi zmusić do jazdy przez nowe skrzyżowanie. A to się zdziwią, bo przyzwyczajeń się szybko nie przestawi i jedno auto zablokuje Tuchowską w szczycie pewnie aż do Ostrogskich, poza tym, jeśli chcą zachęcić do jazdy koło sądu to niech łaskawie wydłużą tam podfazę lewoskrętu w Konarskiego, bo bez tego nic ta zmiana nie da.Cubaza pisze:I dobrze, wreszcie zacznie pracować na siebie nowe skrzyżowanie. Tak jak wspomniałem kiedyś tam. Już wtedy myślałem, że nowe skrzyżowanie będzie przyjmować ruch.
Podejrzewam, że ta zmiana da niewiele, przerzuci korek w inne miejsce.
A co do wygospodarowania pasa to chyba się nie da, bo tory, bo Walenty
-
- Rhetor
grzybu, to rozwiązanie proponowałem już dawno, ale się nie da...
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
Owszem, ale trzeba będzie przeprogramować światła pod sądem i będziesz miał korki na Dąbrowskiego od strony Lwowskiej i na Gumniskiej. Pisałem już o tym. Z dwóch wjazdów robisz jeden, a samochodów będzie tyle samo. Jeśli nie zmienisz cyklu świateł pod sądem to będziesz miał taki korek na Dąbrowskiego od strony Tuchowa taki, że nikt w żadnym kiedrunku nie pojedzie od tej strony.LordRuthwen pisze:grzybu, to rozwiązanie proponowałem już dawno, ale się nie da...
Do momentu wybudowania "obejścia" Konarskiego / Narutowicza wzdłuż rampy kolejowej NIC NIE poradzimy. Nie ma co dywagować - jest tam ciasno i jak byśmy nie kombinowali zawsze będzie się korkować. ZAWSZE. Przysłowie mówi : Jak się nie obrócisz du*** zawsze z tyłu.
Jeśli nie puścimy Tuchowską to musimy puścić Dąbrowskiego. Zniknie korek tu powstanie tam.
Osobiście cisnął bym na budowę obejścia - jeśli PKP nie zawali to budowa ruszy w 2012 roku - choć wątpię w PKP - niestety.
Osobiście jak mam jechać Tuchowską w szczycie to wolę pojechać Obwodnicą i wjechać Krakowską / Lwowską - jest DUŻO szybciej.
Jeśli nie puścimy Tuchowską to musimy puścić Dąbrowskiego. Zniknie korek tu powstanie tam.
Osobiście cisnął bym na budowę obejścia - jeśli PKP nie zawali to budowa ruszy w 2012 roku - choć wątpię w PKP - niestety.
Osobiście jak mam jechać Tuchowską w szczycie to wolę pojechać Obwodnicą i wjechać Krakowską / Lwowską - jest DUŻO szybciej.
9000 ml A Rh-