Reorganizacja ruchu samochodów w Tarnowie
To wszystko to pikuś w porównaniu z tym magicznym rondem w Anglii
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Magiczne_rondo
http://mapa.favorits.info/Magiczne-rond ... Anglia.php
Trzeba mieć niezłą wyobraźnię aby je przejechać.
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Magiczne_rondo
http://mapa.favorits.info/Magiczne-rond ... Anglia.php
Trzeba mieć niezłą wyobraźnię aby je przejechać.
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku
Gdyby "pseudo znaffcy" ZAPOZNALI się z Magicznym Rondem wiedzieli by, że NIE było innej mozliwości - tam się zbiega 5 dróg. Inne rozwiązania są drogie i nie skuteczne.
Słynne Magiczne Rondo w Swindon - co ciekawe mimo iż MR zostało wybudowane w latach 70 do tej pory doskonale się sprawdza. Co ciekawe jest na nim BARDZO mało wypadków, dużo mniej niż na zwykłych skrzyżowaniach i rondach. Co ciekawe jeździ sie po nim prosto, nie ma problemów.
Słynne Magiczne Rondo w Swindon - co ciekawe mimo iż MR zostało wybudowane w latach 70 do tej pory doskonale się sprawdza. Co ciekawe jest na nim BARDZO mało wypadków, dużo mniej niż na zwykłych skrzyżowaniach i rondach. Co ciekawe jeździ sie po nim prosto, nie ma problemów.
cubaza nie wiem jaki ty projekt przeglądałeś - mówię o tym rondzie na Mościckiego.
Ja dorwałem projekt tego ronda - wg. TZDM najnowszy (2005 r.!) - nic o zmianach nie wiedzą.
Wygląda to tak:
Czyli w sumie rondeczko na Szujskiego, a Mościckiego nie ruszone. Co oni tam chcą kombinować nie wiem, ale już widać, że to będzie kasa wyrzucona w błoto.
Ja dorwałem projekt tego ronda - wg. TZDM najnowszy (2005 r.!) - nic o zmianach nie wiedzą.
Wygląda to tak:
Czyli w sumie rondeczko na Szujskiego, a Mościckiego nie ruszone. Co oni tam chcą kombinować nie wiem, ale już widać, że to będzie kasa wyrzucona w błoto.
Niech lepiej wyrzucą tego bubla do kosza. Kolejny gniot zamiast perspektywicznego myślenia.
Primo. To rondo jest jednopasowe, na to wygląda przynajmniej - zatem skutecznie zmniejszamy przepustowość skrzyżowania.
Secundo. Droga od północnej obwodnicy (wraz z nią) do Krakowskiej winna być być przynajmniej w przekroju 1x4, minimalistycznie 1x3, przy czym 3 pas to wydzielone lewoskręty na skrzyżowaniach, do posesji itp.
Tertio. Mamy tam plac na rondo giga w tarnowskich realiach to się funduje gniota takiego, że aż głowa boli. Jak Ścigała to wybuje (choć mam nadzieje, że tę budowę w wersji mądrzejszej zrealizuje następca ) i będzie konkurs na nazwę to z przyjemnością zgłoszę nazwę 'Kupa Rysia' albo 'Kupa Ścigały'... (mam nadzieję, że na środku tego gniota usypią tematyczną kupę ziemi jak na 'Kupie Rojka'.
Mam nadzieję, że rozwaga Pana Mikuty zahamuje zapędy budowy tego kolejnego tarnowskiego rondka... a zaproponuje budowę ronda z prawdziwego zdarzenia...
Primo. To rondo jest jednopasowe, na to wygląda przynajmniej - zatem skutecznie zmniejszamy przepustowość skrzyżowania.
Secundo. Droga od północnej obwodnicy (wraz z nią) do Krakowskiej winna być być przynajmniej w przekroju 1x4, minimalistycznie 1x3, przy czym 3 pas to wydzielone lewoskręty na skrzyżowaniach, do posesji itp.
Tertio. Mamy tam plac na rondo giga w tarnowskich realiach to się funduje gniota takiego, że aż głowa boli. Jak Ścigała to wybuje (choć mam nadzieje, że tę budowę w wersji mądrzejszej zrealizuje następca ) i będzie konkurs na nazwę to z przyjemnością zgłoszę nazwę 'Kupa Rysia' albo 'Kupa Ścigały'... (mam nadzieję, że na środku tego gniota usypią tematyczną kupę ziemi jak na 'Kupie Rojka'.
Mam nadzieję, że rozwaga Pana Mikuty zahamuje zapędy budowy tego kolejnego tarnowskiego rondka... a zaproponuje budowę ronda z prawdziwego zdarzenia...
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
faleQ, to jest ulubione zadanie TZDMu, te światła należało przełożyć na Tuchowską, usankcjonowałoby to wiele zachowań kierowców, a wraz z kosmetyczną zmianą organizacji upłynniłoby ruch... A tak to niech włączają potworka na Wodnej i Łaziennej, argumentem TZDMu oficjalnym (bo nieoficjalny to każdy wie, że chodzi o ufundowanie świateł przez gazy) argumentem to bezpieczeństwo pieszych i usankcjonowanie przechodzenia przez przejście... Próbę już mieliśmy kilkanaście miesięcy temu i nie wypaliło to, to po cholerę w to wracać...
-
- Rhetor
hurricane, te światła nie są tzdmu, są wodociągów.
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD