Tarnów na pożegnalnej trasie Scorpionsów

Dzieje się coś ciekawego w mieście? Jakiś koncert, wystawa - może Clooney przyjechał do miasta? Przeczytałeś dobra książkę, może film niezły widziałeś? Napisz o tym!
ODPOWIEDZ

dzik
Archont

Post autor: dzik »

rzuf pisze:Mnie bardziej martwią:

- dworzec w Mościcach - wielu przyjezdnych będzie tam wysiadać i wsiadać - wstyd okropny.
Zgadza się :mrgreen: przynajmniej by to podmalować :D

Awatar użytkownika

Goscinny
Rhetor

Post autor: Goscinny »

A skąd wiadomo, że będą u nas nocować?
Przyjadą rano, próba, druga próba, koncert, samochód/śmigłowiec i do Krakowa na lotnisko.

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

Nom zazwyczaj maja jakieś VIP-roomy choćby na swoje graty - nie mówiłem nic o spaniu ;)

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

A ja słyszałem, że ten koncert wcale nie jest przesądzony ... że podpisano dopiero coś w rodzaju listu intencyjnego.
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

sainte_nitouche
Archont

Post autor: sainte_nitouche »

Na pewno beda nocowac.
W super hotelu Tarnovia.
A do jedzenia zamowia to co zawsze - fasolke po bretonsku i kompot do popicia.
Najlepsze :P

:mrgreen:

Awatar użytkownika

misha
Proedroj

Post autor: misha »

Przecież jeszcze w Tarnowie mamy Bristol. Kto powiedział, że jeśli już by nocowali w Tarnowie to musiałby to być hotel oddalony o 200 metrów od miejsca koncertowania?

Awatar użytkownika

samcio
Prytan

Post autor: samcio »

Rzuf, daję sobie obciąć wszystko co mam, że nikt, ani technicy zespołu, management ani tym bardziej sam zespół nie będzie nigdzie nocował. Sprzęt z technikami pojawi się rano. Wbrew pozorom ustawienie tyłów na scenie to max godzina roboty, nawet przy najwymyślniejszych dekoracjach :P Zestrojenie i omikrofonowanie z systemem w drugą godzinkę i mogą się rozkładać supporty. Sam zespół zależy od rozpiski. Ale na pewno przyleci do krakowa/rzeszowa i tutaj mamy 2 opcje, jeśli organizatorem jest UM i walnie w tą imprezę pieniążka od diabła, to albo przylecą śmigłowcem albo przyjadą w jakiejś hiper obstawie. To już ten poziom profesjonalizmu. Co ciekawe, nie wiem czy wiecie, ale w zeszłym sezonie polski zespół Łzy czasami korzystał ze śmigłowca, gdy miał zabookowane 2 koncerty jednego wieczora :P
Następna sprawa. Deto: Juz nie przesadzaj z tym ciężkim sprzętem. Idę o zakład że scenę będzie stawiało pro art, a oni nie mają tych gniotów tylko sceny modułowe, EV-104 które wyglądają łudząco podobnie do rusztowań. Żadnych dźwigów tam nie będzie, jedynie wózki widłowe albo te takie podajniki teleskopowe.
Oświetlenie aktywne i pasywne montuje się albo na konstrukcji scenicznej albo na poprzeczkach które są podwieszane za pomocą wyciągarek. Nagłośnieniowe systemy line array wciąga się na wyciągarkach na wierze, i też nie potrzeba do tego żadnego sprzętu, wystarczy człowiek. Największym zagrożeniem dla murawy będą ludzie a nie sprzęt.
Kolejna sprawa to czas: taką scenę jaką oni mają, czyli 560m2 plus dach, z tego co pamiętam, oni stawiają w 36 roboczogodzin. Demontaż to 1/2 tego czasu. Ściągnięcie świateł to kilka godzin a opuszczenie gron głośników to kilka minut, z rozłączeniem i zapakowaniem do samochodu to jakieś max 5-6h w przpyadku bardzo dużego systemu i 4-5 osób. Skoro żużel jest zaplanowany to się odbędzie. Przecież żssa by zjadło miasto za coś takiego.

Awatar użytkownika

samcio
Prytan

Post autor: samcio »

Btw, Deto :mrgreen:
Pani rzecznik Ci nie odpowie na zadane pytanie... przecież koncert nie jest jeszcze potwierdzony! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

rzuf
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: rzuf »

samcio - czytać, dużo czytać! Nie pisałem że będą spać :P

Dom
Archont

Post autor: Dom »

Ponoc to nowy pomysl Ryszarda Scigały na promocje miasta, tzn duzy koncert, ktory przyciagnie tutaj ludzi z daleka. Procz Scorpionsow byl jeszcze motyw z Bryanem Adamsem. Tak slyszalem, nie wiem ile w tym prawdy, ale tak czy tak droga chyba sluszna.

Jakub Kwaśny
Rhetor
Kontakt:

Post autor: Jakub Kwaśny »

Ponoc to nowy pomysl Ryszarda Scigały na promocje miasta, tzn duzy koncert, ktory przyciagnie tutaj ludzi z daleka. Procz Scorpionsow byl jeszcze motyw z Bryanem Adamsem. Tak slyszalem, nie wiem ile w tym prawdy, ale tak czy tak droga chyba sluszna.
Osobiście roszczę sobie prawa do tego pomysłu ;-) wystarczy mi współautorstwo! ;) nie upieram się, że ktoś mógł wpaść na podobny w tym samym czasie, lub z inspiracji, ale na początku poprzedniej kadencji - mówiłem o tym na komisji kultury ;)
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?

Awatar użytkownika

Louve
Prytan

Post autor: Louve »

To żaden nowatorski pomysł, zapraszanie zagranicznych gwiazd zawsze przyciągnie rzesze ludzi. Wydawało mi się, że nie robiono tego wcześniej, bo miasta nie było zwyczajnie na to stać. Posucha z koncertami trwa już kilka dobrych lat. Jesli chodzi o organizację sylwestra na rynku postawiono na muzykę "mechaniczną" kosztem występów na żywo.

Miło mi, że "Skorpiony" do nas przyjeżdżają, po tylu chudych latach wreszcie coś się dzieje. Obyśmy tylko nie musieli czekać na kolejny wielki koncert dekadę.

Weredyk

Post autor: Weredyk »

Jakubie czyżbyś wymyślił muzykę rozrywkową? Gratuluje:)

Deto
Thesmothetai
Kontakt:

Post autor: Deto »

Louve pisze:Miło mi, że "Skorpiony" do nas przyjeżdżają, po tylu chudych latach wreszcie coś się dzieje. Obyśmy tylko nie musieli czekać na kolejny wielki koncert dekadę.
Swoją drogą, to kiedy w Tarnowe ostatni raz był jakiś większy koncert ?

ODPOWIEDZ