Park rozrywki przy ul. Lotniczej
-
- Archont
-
- Archont
Moj sąsiad tez jest pożal-się boże- światowcem z Austrii...
I dziwnie mimo ze ze wsi jestem przy nim czuje się jak angielski dzentelmen po najlepszej szkole.. mimo ze mi DUUŻo do tego brakuje
Wg mnie - ok .. ktos znajdzie prace.. ale zeby wszystkim od lunaparku pensje urosły...?? szczerze wątpie
I dziwnie mimo ze ze wsi jestem przy nim czuje się jak angielski dzentelmen po najlepszej szkole.. mimo ze mi DUUŻo do tego brakuje
Wg mnie - ok .. ktos znajdzie prace.. ale zeby wszystkim od lunaparku pensje urosły...?? szczerze wątpie
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 22:33 przez tarnowiack, łącznie zmieniany 1 raz.
Niezgodzę się z dwóch powodów, jeden już napisałem, jeśli jesteś, technikiem inżynierem lub studentem to napewno znajdziesz tam pracę za większe pieniądze niż gdzieindziej, drugie to twój pracodawca aby cię zatżymać musi dorównać innym dookoła, tak?Goscinny pisze:Robert_H, aha, to taki buty. Czyli nie "dla kazdego", ale "może dla tych, co znajdą tam zatrudnienie o ile akurat mają odpowiednie kwalifikacje i nie są wieśniakami z cuchnącym oddechem". Czyli obiecanki-cacanki, kłamstwo i brak wiedzy ekonomicznej.
A z ekonomią to przesadziłeś, podstawowe prawo ekonomi, więcej pracy=większe zarobki=rozwój regionu=wzrost standartu (wyjątek Chiny, za szybki rozwój i zaniżenie waluty).
Myślę że obiecanki cacanki, niech pokażą co chą zrobić, miasto powinno mieć zabezpieczone grunty w formie umowy zwrotnej na czas określony bez wyników i tyle, każdemu można dać szansę, jeśli się powiedzie to myślę że każdy będzie zadowolony.
-
Autor tematu - Rhetor
- Kontakt:
misha też zarobisz więcej ;-)misha pisze:Dobre, dobreeesainte_nitouche pisze:Mnie sie placa na pewno podniesie.
Bedzie wiecej ofiar wypadkow
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Robert_H, ale napisałeś, że pensje wzrosną "dla każdego". A to przecież nie jest prawda! Nie wiem jak ja, prosty wieśniak, mam ci to wytłumaczyć, że minąłeś się z prawdą i to ogromnie.
A co ekonomii - powiedzmy, że jest tam praca dla 10 techników, mamieni twoją wizją wysokich pensji, zgłosi się ich 100. I dostana ta wysoką pensję? Oczywiście, że nie, bo pracodawca widzi, że ma 10 osób na stanowisko i obniży stawkę, bo i tak znajdzie chętnego. I nici z masowych podwyżek u wszystkich tarnowskich pracodawców.
Ale może w wielkim świecie jest inaczej.
A co ekonomii - powiedzmy, że jest tam praca dla 10 techników, mamieni twoją wizją wysokich pensji, zgłosi się ich 100. I dostana ta wysoką pensję? Oczywiście, że nie, bo pracodawca widzi, że ma 10 osób na stanowisko i obniży stawkę, bo i tak znajdzie chętnego. I nici z masowych podwyżek u wszystkich tarnowskich pracodawców.
nie z luna parku urośnie tobie pensja,...... tylko z miliona ludzi którzy tutaj przyjadą rok do roku.tarnowiack pisze:Moj sąsiad tez jest pożal-się boże- światowcem z Austrii...
Dodam ten link który jest bardzo ciekawym porównaniem...
http://www.tvnwarszawa.pl/stolica,news, ... 38054.html
.... i żadną konkurencją do tarnowa. Obserwuję rozwój tych inwestycji już od ponad roku, XMD była bardzo tajemnicza ale w tej chwili najbardziej realna jeśli chodzi o zwrot.
Jakubie, póki co jedyne podwyżki jakie widzę to żywności i doroczne - mediów a pensje co kogo pytam (w zwiazku z podwyższeniem minimalnej krajowej) to w kwitkach bez zmian.Jakub Kwaśny pisze:misha też zarobisz więcej ;-)misha pisze:Dobre, dobreeesainte_nitouche pisze:Mnie sie placa na pewno podniesie.
Bedzie wiecej ofiar wypadkow
-
- Archont
-
- Archont
10 inzynierów to zatrudnia basen w Mościcach a nie park na kilometr kwadratowy. Najbliższy park tej skali to Wiedeń, Milano, i Europa Park, w których pracuje ponad 1400 osób przez cały rok, z tego jest 120 techników i inżynierów, dodatkowo zespół techniczny w liczbie 200 osób. Otwóżcie oczy ludzie, tutaj na otwarcie byłoby 20tyś ludzi codziennie przez 3 mieśiące. Jakbym miał sprzedawać HotDogi przy drodze po mniejszej cenie niż BP lub Orlen to bym zarabiał 10tyś na miesiąć licząc tylko 5% sprzedaży. Czy matematyka w Tarnowie jest nie rozwinięta na tyle aby samemu mieć trochę wyobraźni.Goscinny pisze:Robert_H, ale napisałeś, że pensje wzrosną "dla każdego". A to przecież nie jest prawda! Nie wiem jak ja, prosty wieśniak, mam ci to wytłumaczyć, że minąłeś się z prawdą i to ogromnie.
Jakby nie było własnie tak to w warszawie sprzątaczka zarabiała by 600zł, a zarabia 3 razy więcej niż średnia tarnowa.
Oj fantazja ci się chłopie uruchomiłaRobert_H pisze:1000 miejsc pracy,
rozwój ekonomiczny i finansowy z poza granic tarnowa a nawet wojewódzctwa,
wyróżnienie miasta na skalę krajową
młodzież to i może zatrzyma ale rozbudowa PWSZ i podniesienie jej do rangi Akademii oraz tworzenie miejsc pracy które ci ludzie za dobre pieniądze i adekwatnie do swojego wykształcenia mogą wykonywać - to nie jest praca kelnerki, czy sprzedawczyni waty cukrowej tudzież "odpalacza" karuzeli.Robert_H pisze:no i może nareszcie pozostanie trochę młodzieży w tym szarym miasteczku
widać nie mieszkasz w kraju spieszę więc poinformować że zarobienie 900 eu w Tarnowie to wciąż marzenie wielu więc nie dziw się że wyjeżdżają. Czy Park rozrywki da takie zarobki - Robercik coś ty dzisiaj palił?? Czy wies też że bilet na te atrakcje jest wstępnie skalkulowany na 60 zł - uwierz mi że jak na Tarnów to dużo, bardzo dużo. Oby nie było tak że Kraków będzie się woził na karuzelach a Tarnów będzie po nich sprzątał.Robert_H pisze:jak narazie to wszyscy jadą do Angli, Hiszpani i Włoch do pracy za głupie 900eu
Wiesz, mamy już w Tarnowie piękne galerie, bez wieśniar, tylko czyści, zadbani i pachnący ale jakoś za ładny uśmiech nikt kasy nie daje.Robert_H pisze:Dlatego bo jak klient z warszawy będzie wydawał 50zł za głupią pizze to nie może mieć wieśniary która nad nim stoi i się chwieje z prawa na lewo, tylko ładną/ładnego czystą/czystego, zadbaną/zadbanego kelnera/kelnerkę, która sobie poprosi nie 900zł tylko 1600 za ładny uśmiech, to ma być miejsce z klasą, starrane i czyste, i inwestor za to będzie płacił i o to będzie musiał zadbać, bo jak nie to będzię miał straty a nie zarobki, więc będzie wielka zmiana w pracy i wyglądzie jaka musi nastąpić w tym mieście.
TY na prawdę coś paliłeśRobert_H pisze:wjednym cię popieram "Religia jest dla ludzi bez rozumu" a kościuł jest błędnym zbawcą
Naprawdę jesteś miły, a tak na poważnie, to za kogo ty się człowieku uważasz???Robert_H pisze:TO WŁAŚNIE TY WON !!!
Skąd te dane czyżbyś prowadził jakieś badania statystyczne, a może biorąc pod uwagę twoją pożal się Boże ortografię wkradła się tu jakaś literówka.Robert_H pisze:Newet Brzesko nas pobija w zarobkach o 350zł na miesiąc
No tak Scorpions są bee, ale za to McDonalds 24h to jest na prawde wyznacznik poziomu rozwoju kulturowego i gospodarczego miasta. Typowe myslenie jak ty to mówisz "tych ze wsi".Robert_H pisze:Już nawet McDonalds mają, który jest otwarty 24h na dobę. A w naszym pięknym mieście się zamykają.
a dlaczego nie właśnie obejrzałem sobie zdjęcia satelitarne Wiednia - ciekawi mnie dlaczego u was tam w centrum miasta jest kilka parków - dlaczego ich do cholery nie zabudujecie przecież to takie marnotrawstwo ziemi??? A nad Dunajem w samym centrum miasta pole golfowe, może by takie i u nas pod marcinką, też przyjadą bogaci. Kiedyś duży inwestor z branży motoryzacyjnej wybrał Słowację a nie Polskę bo szef nie miałby gdzie grać w golfa - co zły pomysłRobert_H pisze:a tak z ciekawości to jaki ty masz pomysł na ten teren
Aha, więc trzymam za Was kciuki " Nie żebyście spieprzyli robotę "sainte_nitouche pisze:Mario: ty zarobisz na koncu - jak tarnowiack, misha i ja spieprzymy robote
Ten post to tak dla rozluźnienia łydek
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze
Niestety to była twoja odzywka więc moje pytanie powinno być za kogo się uważasz.bogdan"]TO WON !!!
Jeśli chodzi o miejsca pracy to taki park musi mieć każdego z branży, pracuję własnie w takim, i to wsamym środku Wiednia, więc coś na ten temat wiem.młodzież to i może zatrzyma ale rozbudowa PWSZ i podniesienie jej do rangi Akademii oraz tworzenie miejsc pracy które ci ludzie za dobre pieniądze i adekwatnie do swojego wykształcenia mogą wykonywać - to nie jest praca kelnerki, czy sprzedawczyni waty cukrowej tudzież "odpalacza" karuzeli.
Przypuszczałem że będzie droższ w granicy 90zł, ale 60zł to jest bardzo mało, wiem że będzie otwarta sekcja dla każdego czyli dla miejscowych, i nikt nie buduje tego dla lokalnych mieszkańców, tylko dla turystów. Myślę że jeśli zarobki powiększą się o 100% to większość nie będzie chciała wyjeżdżać, to już nie te czasy.widać nie mieszkasz w kraju spieszę więc poinformować że zarobienie 900 eu w Tarnowie to wciąż marzenie wielu więc nie dziw się że wyjeżdżają. Czy Park rozrywki da takie zarobki - Robercik coś ty dzisiaj palił?? Czy wies też że bilet na te atrakcje jest wstępnie skalkulowany na 60 zł - uwierz mi że jak na Tarnów to dużo, bardzo dużo. Oby nie było tak że Kraków będzie się woził na karuzelach a Tarnów będzie po nich sprzątał.
Odwiedziłem tarnów 3 tygodnie temu, i widocznie nie byłeś w najnowszej galeri Gemini, i nie odwiedziłeś pizzeri która jest w Food Court, gdzie kelnerka z łaską przyniosła mi Menu, i z pretensją zmieniła jeden dodatek na Pizzy, czy ty naprawdę widzisz w tym klasę, widać że nie byłeś nigdzie w cywilizowanym świecie, standart obsługi jaki jest w krakowie a tarnowie to dwa inne światy.Wiesz, mamy już w Tarnowie piękne galerie, bez wieśniar, tylko czyści, zadbani i pachnący ale jakoś za ładny uśmiech nikt kasy nie daje.
zobacz na historię kościoła a będziesz wiedział co robili podczas inkwizycji w Hiszpani, i co dzisiaj robią, nasz wielki zbawca Ojciec Rydzyk, który się buja Maybachem za kasę którą mu twoja mama wysyła potajemnie.wjednym cię popieram "Religia jest dla ludzi bez rozumu" a kościuł jest błędnym zbawcą.
Piszę szybko i nigdy nie uczęszczałem do szkoły w polsce może to wyjaśni sprawę, co do McDonalds to przejeżdżałem tam i wstyd Tarnowi powinien być że taka mała dziura ma 24h otwarty McDonald's, a dane są prosto z raportu miasta który jest otwarty na stronie użędu każdego miasta w Polsce.Newet Brzesko nas pobija w zarobkach o 350zł na miesiąc
Skąd te dane czyżbyś prowadził jakieś badania statystyczne, a może biorąc pod uwagę twoją pożal się Boże ortografię wkradła się tu jakaś literówka.
Nie nie są bee, tylko może to są starania które są już dużo zapuźno, park słyszałem że ma miec otwarty amfiteatr i halę koncertową więc myślę ze jak skorpions to na nowym terenie i nowej ładnej hali, a nie na błoniach gdzie nas zalewa co roku.No tak Scorpions są bee, ale za to McDonalds 24h to jest na prawde wyznacznik poziomu rozwoju kulturowego i gospodarczego miasta. Typowe myslenie jak ty to mówisz "tych ze wsi".