I na wersji roboczej wszscy uzgadniają przełożenia własnych sieci? Uzgodnią, a potem okaże się, że trzeba wszystko od nowa robić, bo PROJEKTANT coś pozmieniał.ttpassitt pisze:Projekt który w jakiś sposób znalazł się na forum jest wersją roboczą
Rondo - Słoneczna - Starodąbrowska
Zmiany w projekcie ostatecznym są kosmetyczne, a projekt dopiero zostanie złożony do uzgodnień.Goscinny pisze:I na wersji roboczej wszscy uzgadniają przełożenia własnych sieci? Uzgodnią, a potem okaże się, że trzeba wszystko od nowa robić, bo PROJEKTANT coś pozmieniał.ttpassitt pisze:Projekt który w jakiś sposób znalazł się na forum jest wersją roboczą
Passi
Tak. Wersję finalną projektu można będzie zobaczyć wcześniej. Zamierzamy ja zgłosić do konkursu.Cubaza pisze:Ha, czyli nie jestem ślepyttpassitt pisze:Po prostu na legendzie nie zdążyłem poprawić opisu. Będą normatywne ścieżki rowerowe oraz chodniki.
A jest możliwość zobaczenia finalnego projektu ? Czy dopiero podczas budowy i zdjęcia pt:"Zmieniamy miejskie przestrzenie"
http://www.procad.pl/pf/page/konkurs/news/95596
Powinni w niedługim czasie opublikować nadesłane prace (czyli projekt + wizualizacja)
Passi
-
- Rhetor
- Kontakt:
Nie wcześniej niż w 2012 , bo w 2011 nie ma tego w budżecie. Ot tymczasowe - najtrwalsze.ulotki pisze:A jest znany jakiś termin rozpoczęcia prac ?
http://www.kubakwasny.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
ponad > 22000 ml A Rh +, a TY?
Nie no to ja się spodziewałem, że w tym roku tego ronda nie będzie ze względu na procedury, niech to dobrze uzgodnią i uzyskają Pozwolenie na Budowę w tym roku i w 2012 będzie można budować...
A co do przetargów - wszystko zależy od tego jak zamawiający (TZDM) napisze specyfikację, gdy ta będzie jasna i klarowna - żadne odwołania nie mają szans, choć na pewno spowodują pewne przesunięcia, dlatego przetarg powinno się ogłosić już w zimie 2011/12.
A co do przetargów - wszystko zależy od tego jak zamawiający (TZDM) napisze specyfikację, gdy ta będzie jasna i klarowna - żadne odwołania nie mają szans, choć na pewno spowodują pewne przesunięcia, dlatego przetarg powinno się ogłosić już w zimie 2011/12.
Zapraszam na Internetową Stację Meteo Tarnowiec - meteo.tarnowiec.prv.pl
Witam.
Można już zobaczyć wersję finalną branży drogowej. Zachęcam do głosowania na projekt.
http://www.procad.pl/pf/page/konkurs/ne ... 2_aec.html
FP PROJEKT s.c.
Będę wdzięczny z a wszystkie oddane głosy
Pozdrawiam
Można już zobaczyć wersję finalną branży drogowej. Zachęcam do głosowania na projekt.
http://www.procad.pl/pf/page/konkurs/ne ... 2_aec.html
FP PROJEKT s.c.
Będę wdzięczny z a wszystkie oddane głosy
Pozdrawiam
Passi
Mam prośbę o wrzucenie bezpośrednio na forum obrazków tej wizualizacji, bo konkurs się skonczy i tamte znikną a my chcemy mieć swoje
No i widzę przekłamania w projekcie - u nas nie ma ścieżek rowerowych na Słonecznej, a na wizualizacji są. A i w opisie jest, że realizacja w 2011 co jak wiemy nie nastąpi.
No i widzę przekłamania w projekcie - u nas nie ma ścieżek rowerowych na Słonecznej, a na wizualizacji są. A i w opisie jest, że realizacja w 2011 co jak wiemy nie nastąpi.
No to mam projekt ronda, który idzie do uzgodnień.
Różni się on od tego, który wrzuciłem na samym początku. Zrezygnowano z ciągłej separacji pasów, sa tylko wysepki.
Zresztą zobaczcie sami
I jeszcze jak przebudują Starodąbrowską dorzucam jako bonus. Rzuca się w oczy drugi pas w kierunku ronda i wycięcie pasa zieleni między obecną ulicą a chodnikiem.
ps: co to jest MMA? Bo na projekcie to szare obok chodnika (żółtego) ma opis "ścieżka rowerowa z MMA"
Różni się on od tego, który wrzuciłem na samym początku. Zrezygnowano z ciągłej separacji pasów, sa tylko wysepki.
Zresztą zobaczcie sami
I jeszcze jak przebudują Starodąbrowską dorzucam jako bonus. Rzuca się w oczy drugi pas w kierunku ronda i wycięcie pasa zieleni między obecną ulicą a chodnikiem.
ps: co to jest MMA? Bo na projekcie to szare obok chodnika (żółtego) ma opis "ścieżka rowerowa z MMA"
-
- Rhetor
Teraz tylko pytanie, bo nie mogę odczytać: jak daleko od zjazdu z ronda ma być przejście dla pieszych?
Wysłane z mojej budki telefonicznej
PCPR Tarnów i problemy rodziny zastępczej z dziećmi z RAD
pasy na wyjazdowe ulice mają 2x4m, pasy dojazdowe 3,3,50m szerokości
pasy na rondzie mają w najszerszym miejscu 15,75m
odległości do przejść ze ścieżkami - mierzyłem od początków wysepek które są przy zjazdach do początku przejścia:
Słoneczna (Zenit) - 8m
Starodąbrowska (cmentarz) - 6,5m
Słoneczna (MBF) - 8,5m
Starodąbrowska (Mickiewicza) - 9,5m
pasy na rondzie mają w najszerszym miejscu 15,75m
odległości do przejść ze ścieżkami - mierzyłem od początków wysepek które są przy zjazdach do początku przejścia:
Słoneczna (Zenit) - 8m
Starodąbrowska (cmentarz) - 6,5m
Słoneczna (MBF) - 8,5m
Starodąbrowska (Mickiewicza) - 9,5m
-
- Rhetor
No to ujdzie, bo odległości rzędu 2-3 m to pomówienie, nawet auto się nie schowa.
Wysłane z mojej budki telefonicznej